Metronom her şeydir. Metronomu bir uzvunuz gibi düşünüp çalışmalısınız. Ne diyor yüce hetfield? "Frantic tic tic tic tak" bu tik-tak lar olmadan olmaz. Ister rock yapın ister rap yapın içinde müzik unsurunun kırıntısı dahi barınsa metronom şarttır.
Metromon dinleyerek çalınmaz dedim, çalışılmaz demedim. 🙂Some Kind of Monster belgeselinde Rob'un Metallica'ya katıldıktan sonra parçaları metronom ile çalıştığı bir sahne vardı. Bu konuda maalesef hem fikir değilim hocam.
"Metromon ile çalmıyorlar" dediğim bölüm neresi?Hocam hangi rock müzisyenleri metronom ile çalmıyorlar örnek verebilir misiniz?
Yakaladın beni😉Özellikle 3. cümle... ayağında iki kick pedalı ve hatta fazlası olan bir davulcuya ayak nakli mi yapıyoruz.... Metronom olmazsa olmaz ne nota okuyabilir ne tek başınıza kayıt alabilir ne grubun hızını organize edebilirsiniz.
Burada metronomla çalışmak yanlıştır/saçmadır/gereksizdir gibi bişey demiyor ki. Zaten bu 11 notalık patterni çalışmıyor burada. Zaten yeterince hızlı çalabilecek seviyede.Paul GILBERT dayımız internette yanlış bilgi yayıyor. Kendisini kınıyoruz.
Gitar çalışırken metronom kullanmıyor. Ayağı ile tempo yapıyor....
"Metromon ile çalmıyorlar" dediğim bölüm neresi?
Açık açık "Sahne / rock müzisyenleri metronom dinleyerek çalmazlar." demişsiniz. Ne dinleyerek çalarlar? Uzun hava mı?
Tempo ile çalmanız gerekiyor. Ayağınızı yere vurarak çalmaya alışın. Sonra bu vuruşları sahnede iseniz; davulcuya, kayıtta çalışıyorsanız; clicklere uydurun
Sahnedeki gitarist davulcusunu bascısını dinler zaten. Bu bir metronomdur.
Başka bir "-tebrübem yok ama fikrim var" sendromu. Çok fena gülerler haline...Ayrıca kulaklık monitörlerinden de metronom alırlar. Siz ne kadar amatör işlere denk geldiniz bilmiyorum ama profesyonel olarak yapanlar kullanırlar. Adam sahnede bassı davulu duymaz ise ayağını mı vuracak yere 😀
Bu arada konudan ayrı Ceymz abinin kesinkes iyi olduğu birşey varsa o da downpicking'dir.Metromon dinleyerek çalınmaz dedim, çalışılmaz demedim. 🙂
Söz konusu Metallica ise yaptıkları her şey doğrudur hocam. Dünyanın en iyi ve en doğru eğitimli müzisyenleri sonuçta.
J. Hetfield Downstroke vuruşlarını 40 yıldır düzeltemedi ama olsun 😉 Muhtemelen biz yanlış çalıyoruz dur.
Eyw Fanboy.Bu arada konudan ayrı Ceymz abinin kesinkes iyi olduğu birşey varsa o da downpicking'dir.
Boy ? 52 yaşindayım. Senin derdin ne ? Sana düzgünce bir şey yazana adam gibi cevap yazamıyor musun ?Eyw Fanboy.
Düzgünce? Mesajımdan alıntı yapıp, komedyen atfı yaptın.Boy ? 52 yaşindayım. Senin derdin ne ? Sana düzgünce bir şey yazana adam gibi cevap yazamıyor musun ?