Metronomda çalmak

Fıkra bu kadar...

Başka bir "-tebrübem yok ama fikrim var" sendromu. Çok fena gülerler haline...

Yüzlerce, senelerce sahne yaptık bak hiç anlamıyormuşuz be ya. Kulaklığa metronom verdirmek gerekiyormuş. Dur bi dk. Bir o kadar da tonmaisterlik yaptım. hiç bir grup ve müzisyen benden kulaklığa metronom istemedi . Ala ala. Onlar müzisyen değillerdi muhtemelen.. Hay allah...

Çok önce engellemiştim. Yanılmadığımı tekrar anladım.

İmza: Laf ebeniz.
sahne yapmakla bilinseydi kibariye ile kahtalı mıçı senfonide prof olurdu.
Yanlışını anlayıp düzeltmek de bir erdemdir... Bunda çekinilecek bir durum yok, benim çok gitar tecrüben yok gerektiğinde fikrimi söylerken de özellikle bu durumu belirtmekten çekinmiyorum, aşağılık duygusuna da kapılmıyorum.

İki söylediği bir birbirini tutmuyorsa Türkçe bilmem yeterli bunun sahne ile alakası yok....... siz kendi öğrencilerinize kendi tavsiyeleriniz ile devam edebilirsiniz.. ben bildiğimi söylemekten çekinmem, bilmediği mi de öğrenmekten gocunmam...

burda tartıştığımız konunun sahneyle zaten bir ilgisi yoktu, önce metronom gereksiz deyip; sonrada sahnede metronom olmaz deyip, metronomsuz çalışmayın demedim deyip; araya alakasız bir vidyo ekledikten sonra metronom kulaklıklı vidyolar ile cevap verilmiş bulunmaktasınız size birşey katmadığını görsem de ben bundan oldukça şey öğrendiğimi söyleyebilirim.

Herkesin okuması, yazması, bilgisi var burda. Sahne yapmış olmanız beni ilgilendirmiyor, "konu herkesin anlayacağı kadar açık ve net ilerledi." İsteyen istediği şekilde okur değerlendirir....

kişi herkesi kendi gibi sanırmış.. kendi ayar ve "dürümünüzü " siz daha iyi bilirsiniz elbette.... bu kadar kompleksi olmanıza gda gerek yok, her insan değerlidir kendinizle de biraz barışın..

Son düzenleme:
İki söylediği bir birbirini tutmuyorsa türkçe bilmem yeterli bunun sahne ile alakası yok....... siz kendi öğrencilerinize kendi tavsiyeleriniz ile devam edebilirsiniz.. ben bildiğimi söylemekten çekinmem, bilmediği mi de öğrenmekten gocunmam...
"Bilmiyorsunuz" sadece fikir sahibisiniz.

Bu arada, Türkçe kelimesindeki "T" harfi büyük yazılır. Sevgili Türkçe öğretmeni...

Rotcafelgnis'den alıntıdır...
"
Neden kavgasız gürültüsüz, egosuz, insanların ağırbaşlılıkla anlaşabildiği, sütliman bir ortam bekliyorsunuz ki? Bu ancak bir ütopya olabilir ve mümkünatı da yoktur
Çatışma / rekabet toplumun her alanında vardır. Hele ki müziğin ve müzisyenin olduğu egonun tavanının yaşandığı bir ortamda olmaması düşünülemez. Eğer yoksa o zaman ciddi bir sorun vardır.
Çatışmayan adamdan şüphe duyarım her zaman.

Örneğin, iş hayatında ekip içinde çatışma ve rekabet bilerek ve isteyerek yaratılır, çünkü bu insanların kendilerini geliştirmesini sağlar. Zarar değil; fayda yaratır. Messi yi, ronaldo' yu, Teslayı yaratan şeydir.

O yüzden çok takılmayın, gömün gitsin gaaari...😚"

"
Sahne yapmadan, sahnenin nasıl yapıldığı ile ilgili fikir sahibi olmak tabi önemli olan.
Bu dürüm size tecrübesi olanlara ayar verme hakkı sağlar. Afiyet olsun."

Ayar vermek için foruma gelenlerin açık itirafladır...
Dedim ya insan herkesi kendi gibi bilir diye... benim başka lafıma gerek yok gayri...

Tempo ile metronomun aynı şey olduğunu ayırt edemeyen yüzyıllardır sahne yapmış insanların önerilerini dikkate almayınız. Hele hele ayağınızı yere vurun diye koca karı ilacı önerir gibi yöntem önereni hiç dikkate almayın. Adam yeni başlamış kendini geliştirmek istiyor. Çalmak istediği şarkı 120 bpm. Önce 80 ile başlayacak sonra 5 bpm 5 bpm arttıracak çalışma yapacak adama öneri olarak şu geliyor. Neymiş Rockçılar metronomlu çalmazmış ayakları ile tempo tutarmış. Adagio temposu için ayağımı nasıl vurmam lazım? Şöyle yapın o zaman arkadaşlar. Ayağınızı yere vurun sonra hızlanmak için ayağınızı daha da hızlı yere vurun. Gördüğünüz gibi rakam yok, matematiksel bir değer yok. Siz içinizden geldiğiniz gibi vurun. Çünkü yüzyıllarca baba Rockçılar sahnede tepinerek çaldılar.

100 bpm olacak şekilde vurun ayağınızı yere bir referans almadan. Allah akıl fikir ihsan eylesin.

Metronom ile çalışmak isteyen buraları okuyan arkadaşlara sesleniyorum. Bilimsel bir değer olmadan örneklere dayandırılmadan verilen hiçbir öneriyi dikkate almayın.

Bilimsel bir değer olmadan örneklere dayandırılmadan verilen hiçbir öneriyi dikkate almayın.
Bilim otoritesi,

Lafa bak. Hiç güleceğim yoktu. Seni mi dikate alsılar? Einstein😉
Nüfuslu, kitlelere yön veren bir şeysin galiba. Hangi seçimde genel başkanlığa seçildin?

100 bpm olacak şekilde vurun ayağınızı yere bir referans almadan. Allah akıl fikir ihsan eylesin.
Şimdi de diyanet işleri...
Onu da "kulaklıktan mı ihsan eyliyorlar" hocam? Söylediğiniz üzere; "sahnede kulaklıktan metronom verdikleri" gibi mi oluyor?

Adam tek başına dine, bilime ve kitlelerin kararlarına yön veriyor. Muhteşem bir şey...
Adagio temposu için ayağımı nasıl vurmam lazım?
Off ne kadar da havalı... 🙂

Son düzenleme:
Bilim otoritesi,

Lafa bak. Hiç güleceğim yoktu. Seni mi dikate alsılar? Einstein😉
Nüfuslu, kitlelere yön veren bir şeysin galiba. Hangi seçimde genel başkanlığa seçildin?

Şimdi de diyanet işleri... Onu da kulaklıktan veriyorlar mı hocam, sahnede metronom verdikleri gibi?

Adam tek başına dine, bilime ve kitlelerin kararlarına yön veriyor. Muhteşem bir şey...

Off ne kadar da havalı... 🙂

Hadi abicim lütfen ya. Çocuk gibi hâlâ laf yetiştirme peşindesin. Yazık.

Bu sizin sözünüzü otorite olarak mı dikkate alıyoruz? Ne kadar acınası...
Acınası durum cevap yazamayıp başka başlık altındaki yorumlara koşturuyor olmanız.

Arkadaş hızını alamayıp takiplere de başlamış...

Geri