Mezuniyette ne çalacağımı bilmiyorum.

Forumdaki abilerim, ablalarım hepinize iyi günler öncelikle. Bu ayın 25'inde okul mezuniyetim olacak ve benden mezuniyette bir şarkı çalmamı istediler. Şarkıyı kendim secebilecekmisim ona da izin verdiler.

Asıl sorun burada başlıyor ama. Ben ne calacagimdan tam emin değilim. Zaten tek başıma çalacagim okulda başka müzikle doğru düzgün uğraşan yok. Altyapı üzerine calacağım yani. Kendim vokal yapmayı bilmediğim için de vokalsiz bi parça olsun istiyorum. Sizin bana naçizane öneriniz olur mu acaba şunu çal, bunu çal gibisinden. (Teknik seviye olarak da çok çok iyi olmasam bile Lucretia, Altitudes'un sweep partı, On the Back of angels, Follow the signs gibi sololari calabiliyorum minimal hatalarla olsa bile)

Not: Sahneye Buckethead gibi giyinip çıkacağım. Maskem ve kfc kovam hazır bile 🙂

Sağlıcakla kalın \m/

ben üniversitedeyken bütün okul ülkücü olduğu için esprisine 'hasta siempre & bella ciao' çalmıştım ve herkese kalp krizi geçirtmiştim 😀 ardında da nirvana türkiye turnesinde keşap konserine davet etmiştim okuldaki arkadaşları, photoshopda afiş tasarlayıp bastırmıştım hatta, . işin espirisi bir yana 'seni kendime sakladım' çalabilirsin. daha zor şarkılar çalarım diyorsan 'metallica - orion' öneririm, benim en sevdiğim şarkılardan biridir, vokal yapmana da gerek kalmaz.

ben üniversitedeyken bütün okul ülkücü olduğu için esprisine 'hasta siempre & bella ciao' çalmıştım ve herkese kalp krizi geçirtmiştim 😀 ardında da nirvana türkiye turnesinde keşap konserine davet etmiştim okuldaki arkadaşları, photoshopda afiş tasarlayıp bastırmıştım hatta, . işin espirisi bir yana 'seni kendime sakladım' çalabilirsin. daha zor şarkılar çalarım diyorsan 'metallica - orion' öneririm, benim en sevdiğim şarkılardan biridir, vokal yapmana da gerek kalmaz.
Okulun çok büyük çoğunluğu ağır muhafazakar. Biraz da onları şok edeceğim bi şey çalmak istiyorum aslında. Orion olabilir ama not aldım teşekkür ederim

Buckethead gibi giyineceksen çalabiliyorsan welcome the bucketheadland iyi olur main riff çok havalı solo kısımları da klasik buckethead lickleri. Solo kısmında bazı kısımları atıp ya da değiştirebilirsin daha kolay çalım için.

Buckethead gibi giyineceksen çalabiliyorsan welcome the bucketheadland iyi olur main riff çok havalı solo kısımları da klasik buckethead lickleri. Solo kısmında bazı kısımları atıp ya da değiştirebilirsin daha kolay çalım için.
Hocam fikir güzel aslında şarkının ana solosu hariç hepsini biliyorum ama 3.10 civarı başlayan tappingli kısmı beceremedim hala. Yine de çok teşekkür ederim. Belki ufak değişiklikler yapıp calabilirim dediğiniz gibi. Çok sagolun tekrardan🖖

Bu tür genele hitap eden etkinliklerde enstrümental çalmanı önermem. Kimse bir şey anlamaz. Lise mezuniyeti olduğunu düşünerek yazıyorum, senin yaş grubunda bir avuç megadeth fanı çıkacak seni izleyecek lucretia’yı çalarken. Ben olsam ya vokal bulur onla çıkardım, ya da bulamıyorsam ve enstrümental çalacaksam gain’i kökler, reverb delay açar istiklal marşını çalardım.

Herkesin bildiği bir şarkıyı çalabilirsin, sonuçta maksat keyifli vakit geçirmek, loop yapıp vokal bile yapabilirsin sonuçta kimse stüdyo beklentisinde değil.
Şahsi önerim Barış Manço'dan arkadaşım eşek olurdu. Zamanın yasaklı şarkılarındandır, rock ruhuna uygun.

Abilerim hepinizin kıymetli tavsiyeleri için teşekkür ederim çok sagolun. Şu an için Tornado of Souls ve Lucretia çalacağım. Bi de üçüncü şarkı için izin koparabilirsem Holy Wars. Vokal işini de bi şekilde halledicem artık. Forumdan yardımcı olurum diyen abi/abla/arkadaş varsa bi dm uzaktayım. Sağlıcakla kalın, öneriler için teşekkür ederim tekrardan \m/

Vokalsiz bir solo seçmen mantıklı olur,içinde vokal piano geçişli backing track çalımı “ee bitti mi” diye sana baktırır 😊

Sana önerim Gary Moore -The Loner
Abim çok sağol yazdığın için. Su an için Megadeth calicam gibi duruyo arkadaşlarımla da konuştum çok yavaş duygusal bi şeyler çalma eğlenmeye geldik sonucta dediler. Yine de çok teşekkür ederim.

Forumdaki abilerim, ablalarım hepinize iyi günler öncelikle. Bu ayın 25'inde okul mezuniyetim olacak ve benden mezuniyette bir şarkı çalmamı istediler. Şarkıyı kendim secebilecekmisim ona da izin verdiler.

Asıl sorun burada başlıyor ama. Ben ne calacagimdan tam emin değilim. Zaten tek başıma çalacagim okulda başka müzikle doğru düzgün uğraşan yok. Altyapı üzerine calacağım yani. Kendim vokal yapmayı bilmediğim için de vokalsiz bi parça olsun istiyorum. Sizin bana naçizane öneriniz olur mu acaba şunu çal, bunu çal gibisinden. (Teknik seviye olarak da çok çok iyi olmasam bile Lucretia, Altitudes'un sweep partı, On the Back of angels, Follow the signs gibi sololari calabiliyorum minimal hatalarla olsa bile)

Not: Sahneye Buckethead gibi giyinip çıkacağım. Maskem ve kfc kovam hazır bile 🙂

Sağlıcakla kalın \m/
Soothsayer genel dinleyici acisindan da katlanilabilir bi parca olur herkes keyif alir bence.

Aşırının aşırısı Megadeth ci olmama rağmen okul mezuniyet, yetenek yarışması vb ortamlarda en iyi tercihin Canon Rock JerryC versiyonu olduğunu söyleyebilirim...ben daha önce çalıştığım bir kurumda çalmıştım, şu an çalıştığım kurumda yine ortam olsa yine bunu çalarım hem herkesin bildiği bir melodi hem de çok harekete geçirici kısımları var, 3. dk civarı slow bir kısım var oraya kadar çalmıştım sonrası çok sıkıcı geliyor bana...

tornado gelmiş geçmiş en iyi solodur benim için ama böyle kitlelerde iz bırakmak istiyorsanız canon rock diyorum...

canon rock çalarsan millet seni story manyağı yapar tornado çalarsan max bilen 3-4 kişi paylaşır...

Aşırının aşırısı Megadeth ci olmama rağmen okul mezuniyet, yetenek yarışması vb ortamlarda en iyi tercihin Canon Rock JerryC versiyonu olduğunu söyleyebilirim...ben daha önce çalıştığım bir kurumda çalmıştım, şu an çalıştığım kurumda yine ortam olsa yine bunu çalarım hem herkesin bildiği bir melodi hem de çok harekete geçirici kısımları var, 3. dk civarı slow bir kısım var oraya kadar çalmıştım sonrası çok sıkıcı geliyor bana...

tornado gelmiş geçmiş en iyi solodur benim için ama böyle kitlelerde iz bırakmak istiyorsanız canon rock diyorum...

canon rock çalarsan millet seni story manyağı yapar tornado çalarsan max bilen 3-4 kişi paylaşır...
Abim galiba başka bi postun altında da Canon Rock diyodun. Canon Rock calabilirim hem vokal derdim de yok. Çok teşekkür ederim önerin için

Abilerim ablalarım hepinizi rahatsız ettim tekrardan kusura bakmayın. Müzik hocasıyla ufak bi görüşme yaptık tekrardan. Bana Canon rock ve Tornado çal ama yanına adam bulsan çok daha iyi olur tek çıkma dedi. Forumdan ayın 25'inde gelip benimle sahne paylaşmak isteyen yaşıtım,abim,ablam kim varsa yazsın lütfen. Maalesef herhangi bi şekilde ücret veremem ama beraber yemek yemiş tanışmış oluruz Şu an için davulcu, ritim gitar ve bass lazım.

Olmazsa tek başıma çıkmak için direneceğim. Sevgiler, saygılar

Geri