Yapay zekayada sordum üzerinde expressıon pedalı bulunan ucuz yollu bi prosesor alıp plugınlerde kullanabilirsin dedi.Mümkün mü yapabilmem?NeuralDSP Gojira ve Amplitube 5 kullanıyorum ama solo vs. atarken wah veya whammy gibi pedalları kontrol edebilmem gerekiyo midi expression pedal Türkiye’de yok bildiğim kadarıyla yaptırabilceğim bi yer veya başka çözüm öneriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
harici olarak controller'a bağladığın exp pedalını tanıtman gerekiyor maalesef. ön tanımlı olarak gelmiyor. chocolate için öyle en azından.@Gargadar tanıtmak gerekmiyor MIDI sinyalleri evrensel. Plug-in üstünde ilgili butonlara gelen MIDI sinyalini Assaign ediyorsun. Misal Eski bir BOSS gt-8, POD Live, Digitch RP-1 in MIDI çıkışlarını PC ye bağlayabilirsiniz. Bu şekilde kullanılır. Hatta eskiden GT-8 ile Amplitube i kontrol ediyordum.
Bir MIDI Foot controller daha ucuza da gelebilir. İkisi aynı işi yapar.
üstündeki butonlar standart olarak PC datası yollayacak şekilde ayarlı geliyor. bir de arkasında pedal girişi var. o girişe de istersen buton istersen exp pedal bağlayabiliyorsun. o bağladığın ekstrayı tanımlaman gerekli. yoksa üzerindeki 4 buton PC0 PC1 ... şeklinde kodlu geliyor dediğin gibi. ha ama CC data yollamak istiyorsan pedal açıp kapatmak için falan yine kodlamasını değiştirmen lazım.chocolate i bilmiyorum. Hatlar karışmış 🙂 Ben eski usul prossesörlerden bahsettiğini ettiğini düşündüm.