Yapay zekayada sordum üzerinde expressıon pedalı bulunan ucuz yollu bi prosesor alıp plugınlerde kullanabilirsin dedi.Mümkün mü yapabilmem?NeuralDSP Gojira ve Amplitube 5 kullanıyorum ama solo vs. atarken wah veya whammy gibi pedalları kontrol edebilmem gerekiyo midi expression pedal Türkiye’de yok bildiğim kadarıyla yaptırabilceğim bi yer veya başka çözüm öneriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
harici olarak controller'a bağladığın exp pedalını tanıtman gerekiyor maalesef. ön tanımlı olarak gelmiyor. chocolate için öyle en azından.@Gargadar tanıtmak gerekmiyor MIDI sinyalleri evrensel. Plug-in üstünde ilgili butonlara gelen MIDI sinyalini Assaign ediyorsun. Misal Eski bir BOSS gt-8, POD Live, Digitch RP-1 in MIDI çıkışlarını PC ye bağlayabilirsiniz. Bu şekilde kullanılır. Hatta eskiden GT-8 ile Amplitube i kontrol ediyordum.
Bir MIDI Foot controller daha ucuza da gelebilir. İkisi aynı işi yapar.
üstündeki butonlar standart olarak PC datası yollayacak şekilde ayarlı geliyor. bir de arkasında pedal girişi var. o girişe de istersen buton istersen exp pedal bağlayabiliyorsun. o bağladığın ekstrayı tanımlaman gerekli. yoksa üzerindeki 4 buton PC0 PC1 ... şeklinde kodlu geliyor dediğin gibi. ha ama CC data yollamak istiyorsan pedal açıp kapatmak için falan yine kodlamasını değiştirmen lazım.chocolate i bilmiyorum. Hatlar karışmış 🙂 Ben eski usul prossesörlerden bahsettiğini ettiğini düşündüm.
Evet, joystick hareketlerini midiye çeviren programlar vardı eskiden. Ben de zamanında direksiyon pedallarını wah vs için kullanmıştım. İyi olmuyor ama oluyordu bir şekilde. Ashton wah 10 pedalı alıp ses kartına girseniz daha ucuz ve zahmetsiz olur diye düşünüyorum.Midi pedal neden yok? Aratınca şu çıktı mesela:
BOSS EV-1-WL / Kablosuz Expression Pedalı Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - 50 Yıldır Müzikle, Sanatla, 50 Yıldır Birlikte
BOSS EV-1-WL / Kablosuz Expression Pedalı, BOSS ürünleri en uygun fiyatlarla Zuhal Müzik'te.www.zuhalmuzik.com
Daha ucuz yollu muadil var mı bilemiyorum ama olmaması garip geldi bana.
Ben şu oyunlarda kullanılan direksiyon gaz pedalı vs aparatının midisini bu amaçla kullanmıştım. Midi sinyali üreten herhangi bir cihazla uygulamaları kontrol etmek mümkün diye biliyorum. En azından test ettim onayladım.
Olmaz ki o. Gördüğüm kadarıyle MIDI çıkışı yok . AnalogEvet, joystick hareketlerini midiye çeviren programlar vardı eskiden. Ben de zamanında direksiyon pedallarını wah vs için kullanmıştım. İyi olmuyor ama oluyordu bir şekilde. Ashton wah 10 pedalı alıp ses kartına girseniz daha ucuz ve zahmetsiz olur diye düşünüyorum.
Wah pedalı zincirlerde genelde en başa bağlandığından öyle dedim, gerçek wah + ses kartı dizilimiyle daha gerçekçi sesler alınabilir. Ben Dallas Rangemaster kullanarak en dandik pluginlerde gerçekçi overdrive tonları alıyordum mesela.Olmaz ki o. Gördüğüm kadarıyle MIDI çıkışı yok . Analog
2.el düşürebilirsem denicem teşekkürler.harici olarak controller'a bağladığın exp pedalını tanıtman gerekiyor maalesef. ön tanımlı olarak gelmiyor. chocolate için öyle en azından.
çok teşekkürler 2.el chocolate bulabilirsem alıp aynı sistemi yapıcamBen su an halihazirda Windows isletim sistemli bilgisayarimda Focusrite Scarlett Solo Gen3 Usb-C ses karti, AmpliTube 5 yazilim, Chocolate bluetooth footswitch ve SoniCake Vexpress expression pedali kullaniyorum. Sonicake Vexpress Wah olarak calisiyor.
Chocolate bluetooth footswitch pedalinin uzerinde expression girisi var. 3.5mm stero. Eski mp3 player kulaklik cikisi gibi ince, gitar jacki gibi kalin degil. TRS veya stereo diyebiliriz, kalindan inceye cevirici bir parcayi Vexpress'e takiyorum sonra da 3.5mm stereo bir aux kablosunun bir ucu Vexpress'e bir ucu chocolate'e girecek sekilde bagliyorum.
Chocolate bilgisayarim ile bluetooth uzerinden konusurken kendi uzerinde yer alan 4 adet switch bilgisine ek olarak expression girisindeki sinyali de gonderiyor.
MIDI Berry ve loopMIDI isimli iki program kurdum bilgisayarima. Sonra da AmpliTube'da ayarlari yaptim.
Chocolate footswitch Amplitube'da onceden kaydettigim 4 preseti cagiriyor. Her presete Morley Bad Horsie tarzi olan wah'tan ekledim (sadece bunda auto-on/off bulabildim) Vexpress de bu wah'i kontrol ediyor.
Dijital dunya da cok acemiyim. Videolar izleyerek yaptim, ogretebilecek kadar bilmiyorum. Turkce bir kac videoya da denk gelmistim. Benim sistemimden bakmamiz gereken bir ayar olursa severek yardimci olurum.
Bir kac video'da Chocolate'in bir button'unu wah on/off a ayirip once wah'i on yapip, sonra kullanip, isin bitince de devreden cikartabildigin kullanimlari gordum ancak denemedim.
Ozetle: Evet, bu yapilabiliyor. Ancak benim bildigim kadariyla chocolate gibi bir urune daha ihtiyacin var. Ek olarak bir suru ayar gerekiyor. Ben ayar isinden cok hoslanmadigim halde 30-35dk icerisinde calisir hale getirmeyi basarabilmistim.
Son kararini son durumu bizimle paylasmayi unutma, ileride bu konuyu okuyacak birilerinin isine yarayabilir.
Sevgiler...
çok teşekkürler 2.el chocolate bulabilirsem alıp aynı sistemi yapıcam