@RiobolitaL Line 6 POD UX1 ile kaydedilmiş. Line 6'in programında hazır slash ayarı var. Sanırım senin için en iyisi bu olacaktır. Ben de almayı düşünüyorum bunu. Gitarı şimdilik değiştirip yine aynı seviyede bi gitar almaktansa şuanki gitarın kalsın bunu al, en iyi böyle yaklaşırsın sanırım.
Kusura bakmayın ama Slash'i Slash yapan o karakteristik ton ile hiçbir alakasını göremedim bu tonun
🙂
@RiobolitaL sana tavsiyem açık, benim dinlerken duyduğum her ne kadar sap manyetiğinde çok parlak olmayan, midleri ve bas midleri kuvvetli bir ton olsa da, high-mid seslerin de pek altta kalmadığı. Yani ben gitarlarımdan birine zaten Alnico 2 Pro taktım Duncan'ın köprüsüne, çok da iyi manyetik tavsiye ederim bu arada, ilk gözlemim baslar güzel, midler hiç az değil ama tizler de güzel geliyordu. Sesin harmonikleri canlı gelmeli. Medyalarıma bakarsan, Jackson gitarımla yaptığım kayıtları görebilirsin.
Şimdi şunu bir kabul edelim, birebir tona yakın bir şeyler elde etmek için zaten güzel paraları gözden çıkarman lazım
🙂 Ha sen zaten ona yakın bir şeyler diyorsun. Önceki sayfalarda mutlaka yazmışlardır, Marshall tarzı bir drive en güzel sonucu verir. En güzel sonucu Carl Martin Plexitone verir diye düşünüyorum ancak fazlasıyla tuzlu bir pedal. Ben de 'Marshall (jcm) in a box' dedikleri bir pedal satıyorum ama pedalın kendisi pahalı kaçabilir diye bir şey diyemiyorum
🙂
Ancak les paul kasa bir gitar ve Alnico 2 manyetik çok çok yaklaştırır seni. O tonu karakteristik yapan özellikler buradan geçiyor bana kalırsa. Bir de Marshall Jcm gibi amfiler. Onların da tizlerine bayılıyorum ki Plexitone'un bunu en iyi yansıtan pedal olduğunu düşünüyorum.
Son bir öneri, prosesörler mutlaka memnun eder seni ama eğer çok kaptırırsan eksiklerini her geçen gün hissedersin. Bence uygun fiyatlı pedallar almaya bak öncelikle. Sonra gitarını değiştirirsin. Senin gitarın tonu parlaktır diye tahmin ediyorum zaten, güzel bir tonlama ile uygun pedalı alarak istediğine ulaşırsın.
Sakın ha bu ekipman havuzuna boğulup da gitar çalmayı, çalışmayı eksik etme he. En büyük etmen her zaman çalım.