Minimum Bütçeyle Hard Rock / Slash Tonu

dostum gitarını aynı seviyedeki başka bir gitarla değiştirmek hiç mantıklı değil, en kötü amfini değiştirerek daha güzel tonlar alabilirsin, veya dediğim gibi manyetik değişimi

@RiobolitaL Line 6 POD UX1 ile kaydedilmiş. Line 6'in programında hazır slash ayarı var. Sanırım senin için en iyisi bu olacaktır. Ben de almayı düşünüyorum bunu. Gitarı şimdilik değiştirip yine aynı seviyede bi gitar almaktansa şuanki gitarın kalsın bunu al, en iyi böyle yaklaşırsın sanırım.

@RiobolitaL Line 6 POD UX1 ile kaydedilmiş. Line 6'in programında hazır slash ayarı var. Sanırım senin için en iyisi bu olacaktır. Ben de almayı düşünüyorum bunu. Gitarı şimdilik değiştirip yine aynı seviyede bi gitar almaktansa şuanki gitarın kalsın bunu al, en iyi böyle yaklaşırsın sanırım.

Kusura bakmayın ama Slash'i Slash yapan o karakteristik ton ile hiçbir alakasını göremedim bu tonun 🙂

@RiobolitaL sana tavsiyem açık, benim dinlerken duyduğum her ne kadar sap manyetiğinde çok parlak olmayan, midleri ve bas midleri kuvvetli bir ton olsa da, high-mid seslerin de pek altta kalmadığı. Yani ben gitarlarımdan birine zaten Alnico 2 Pro taktım Duncan'ın köprüsüne, çok da iyi manyetik tavsiye ederim bu arada, ilk gözlemim baslar güzel, midler hiç az değil ama tizler de güzel geliyordu. Sesin harmonikleri canlı gelmeli. Medyalarıma bakarsan, Jackson gitarımla yaptığım kayıtları görebilirsin.

Şimdi şunu bir kabul edelim, birebir tona yakın bir şeyler elde etmek için zaten güzel paraları gözden çıkarman lazım 🙂 Ha sen zaten ona yakın bir şeyler diyorsun. Önceki sayfalarda mutlaka yazmışlardır, Marshall tarzı bir drive en güzel sonucu verir. En güzel sonucu Carl Martin Plexitone verir diye düşünüyorum ancak fazlasıyla tuzlu bir pedal. Ben de 'Marshall (jcm) in a box' dedikleri bir pedal satıyorum ama pedalın kendisi pahalı kaçabilir diye bir şey diyemiyorum 🙂

Ancak les paul kasa bir gitar ve Alnico 2 manyetik çok çok yaklaştırır seni. O tonu karakteristik yapan özellikler buradan geçiyor bana kalırsa. Bir de Marshall Jcm gibi amfiler. Onların da tizlerine bayılıyorum ki Plexitone'un bunu en iyi yansıtan pedal olduğunu düşünüyorum.

Son bir öneri, prosesörler mutlaka memnun eder seni ama eğer çok kaptırırsan eksiklerini her geçen gün hissedersin. Bence uygun fiyatlı pedallar almaya bak öncelikle. Sonra gitarını değiştirirsin. Senin gitarın tonu parlaktır diye tahmin ediyorum zaten, güzel bir tonlama ile uygun pedalı alarak istediğine ulaşırsın.

Sakın ha bu ekipman havuzuna boğulup da gitar çalmayı, çalışmayı eksik etme he. En büyük etmen her zaman çalım.

@forbidden_city Abi naptın ya nasıl alakası yok 🙁 Bana hemen hemen aynısı gibi geldi. Şarkının orjinalinden açıp bi hemen arka arkaya dinle istersen. Sorun bende mi yoksa 🙁
Edit: Şu an farkettim sonlara doğru baya değişik geliyor ses ama başlarda özellikle o girişte falan aynı gibi geldi bana.

Son düzenleme:
Abi, bu ton sap manyetiğinin o 'istediğimiz' güzelliğini yansıtan bir ton. Güzel bir sap tonu yani. Emme velakin, dediğim gibi Slash'i Slash yapan bazı özellikler var ki burada çalım da işin içinde mutlaka. Ancak şu dinlediğim ton bana orijinal Slash tonuna göre çok daha kompresyonlu geliyor. Ki bol kompresyon demek, vurgu yapılan frekansların, dinamiklerin çok net duyulmaması demek. Sustaine'e katkı sağlar muhakkak, çalımı rahatlatır ama tona karakteristiğini veren ağaçtan, manyetikten de götürür. Ha bazısı bunu hiç umursamaz o da ayrı güzel der, ki yeri geliyor ben de böyle diyorum.

Bir de yukarıda da yazdım, bu iş biraz zaman gerektiriyor abi. Yani bir 5-6 seneyi, ciddi ciddi bu işlerin içinde olarak geçirmek lazım.

Slash de zaten öyle çok gain'li çalmıyordu o kayıtlarda. Bunun için zaten her yeri geldiğinde bangır bangır çalımın önemini vurguluyoruz. Bak sen dedin diye bir kez daha açtım şu an. Buradaki gain miktarı ile parçanın gain'i arasında çok fark var. Sen de aç bir daha dinle bak 🙂

Özetle bol gain demek, bol kompresyon demek, bol kompresyon demek vurguların/dinamiklerin ve haliyle de tonun biraz daha canlılığını yitirmesi demek.

Hepsini bir kenara bırakalım zaten, o dediğin aletle -ses kartı mı, vst mi bilmiyorum gerçi yahu 🙂 -, daha farklı ayar yapsan, üstüne bir de Gibson Les Paul'e taksan şöyle Slash'in çaldığı gitar mesela atıyorum elbette çok daha iyisi de alınabilir bu videodan. Ama oradan ayarlayacağın tonu yine çok pahalı olmayan güzel bir drive pedalından alabilirsin diye düşünüyorum.

Solo zaten az çok düzgün çalındığı vakit çok da önemi kalmıyor bence bu işin. X tonu istiyorum diyen pek çok arkadaşımız da genelde 5 sene aşağısında gitarla haşır neşir olanlar oluyor. Ha biz yine önerimizi, tavsiyemizi veriyoruz ama önceliğin çalımda bittiğini de her zaman vurgulamazsam içimde kalır. Bu videoda da ablamız eli yüzü düzgün bir video çekmiş -pek çok detay yalan olmuş ama canı sağ olsun 🙂- e gitar Les Paul, bir de sap manyetiği. Üç aşağı beş yukarı benzeyecek zaten ton. Benim yukarıdaki yazıda bahsettiğim o tonu o ton yapan karakteristik özellikler.

Çok uzattım farkındayım, kusura bakmayasın 🙂

Pedalmı alayım prosesörmü alayım napayım da bu tonu kurtarayım artık bilemedim ts9 tarzı bir pedal iş görmezmi.Pod v2 o pedala göre daha iyi olmazmı ilk önce amfiyi değişmem gerekmezmi ( modlu bir amfi ).

Mg 15 ile değişip Ts9 tarzı bir pedalmı yoksa prosesörmü alsam napsam

@forbidden_city Ne kusuru yahu sen kusura bakma asıl 😀 Ben o kadar detaylı bilgi sahibi olmadığım için duyduğum kadarıyla benzediğini düşünüyordum şu yazıdan sonra da vazgeçtim valla 😀 Eyvallah 🙂

Ne kusuru canım 🙂 Ufak tefek detaylar söz konusu olunca zaten dert anlatmak güç, sen yine eyvallah dedin en azından 🙂

@RiobolitaL Mg 15 fena amfiye benzemiyor, düşünebilirsin aslında, aradığın tonlara daha yakın sonuçlar verir mutlaka Line 6'ya göre.

Pedalmı alayım prosesörmü alayım napayım da bu tonu kurtarayım artık bilemedim ts9 tarzı bir pedal iş görmezmi.Pod v2 o pedala göre daha iyi olmazmı ilk önce amfiyi değişmem gerekmezmi ( modlu bir amfi ).

Mg 15 ile değişip Ts9 tarzı bir pedalmı yoksa prosesörmü alsam napsam

Kardeşim MG15'e takma amfin sana yeter de artar,Marshall yazıyor diye Slash tonu alamazsın bu bildiğin transistörlü 15 watt amfi işte.Amfi'yi boşver Gitarı değiştir.O Epiphone gofret gitar sen ikinci el standartlara veya cort cr serisinin üst modellerine bak.Analog setup en iyisidir ama şu durumda prosesör en iyisi.Yada iyi bir Wah ve Dist. pedalı al o paraya.

Mg 50dfx de guzel bir secenek olur.Yada bulabilirsen vox ad50.

Mg50 mi anlamadım ?

Kardeşim MG15'e takma amfin sana yeter de artar,Marshall yazıyor diye Slash tonu alamazsın bu bildiğin transistörlü 15 watt amfi işte.Amfi'yi boşver Gitarı değiştir.O Epiphone gofret gitar sen ikinci el standartlara veya cort cr serisinin üst modellerine bak.Analog setup en iyisidir ama şu durumda prosesör en iyisi.Yada iyi bir Wah ve Dist. pedalı al o paraya.

Tabiki setup kurmak en iyisi ama o kadar para yok bu paraya en iyi ne gider güzel bir dist. pedalımı prosesörmü.Wah dışında çok efekt sevmiyorum wah,reverb ve bazende chorus.Hangisi daha iyi olur acaba.Sanki amfi modellemelerinden dolayı POD V.2.Birde modlu bir amfiye prosesör girmek sakıncalı değilmi mg15 daha iyi sonuç verir sanki.

Ne kusuru canım 🙂 Ufak tefek detaylar söz konusu olunca zaten dert anlatmak güç, sen yine eyvallah dedin en azından 🙂

@RiobolitaL Mg 15 fena amfiye benzemiyor, düşünebilirsin aslında, aradığın tonlara daha yakın sonuçlar verir mutlaka Line 6'ya göre.

Bende öyle düşünüyorum ama şuan kafam karıştı

Mg50 mi anlamadım ?

Tabiki setup kurmak en iyisi ama o kadar para yok bu paraya en iyi ne gider güzel bir dist. pedalımı prosesörmü.Wah dışında çok efekt sevmiyorum wah,reverb ve bazende chorus.Hangisi daha iyi olur acaba.Sanki amfi modellemelerinden dolayı POD V.2.Birde modlu bir amfiye prosesör girmek sakıncalı değilmi mg15 daha iyi sonuç verir sanki.

Bende öyle düşünüyorum ama şuan kafam karıştı

Prosesör senin için en iyisi,ama almışken amfiyi düşürmek daha kötü olur,dediğin doğru prosesör dijital amfilerde sıkıntı yapabilir ama amfinin içinde prosesör imitasyonu var nitekim 😉

Alacaksan daha düzgün bir amfi al en azından,Bence senin amfin MG15'i yer bitirir.Sen gitara odaklan derim,Cort CR250 falan güzel gitardır denedim.Uygun düşürürsen kaçırma.Epi. Standart'lar da aynı şekilde,hele gold top bulursan nefis olur.Prosesör parası sende kalsın gitara kat o parayı, eğer para kalırsa bir wah alırsın idare eder seni.Zamanı gelince Hybrid veya Lambalı amfi alır rahatına bakarsın.(Prosesör sıkıntı çıkarır mı bilemem.)Epiphone Special II filan hikaye,9KATTAT misali (Bilmeyen yoktur 9KATTAT'ı)Hani AFD LP şekil şükül ama üst ve alt kapak maun ortasındaki 10 civarı kat ıhlamur veya ele ne gelirse.

Edit:Bir arkadaş demiş MG15 istediğin tonlara daha yaklaştırır diye, doğrudur ama ona prosesörle girince Lıne6'dan farkı kalmayacak.Birde aralarındaki farkı anlaman mümkün değil.İkisi de Marshall soundunu ne yaparsan yap veremez.Amfini elinde tut,boş yere para israfı olur MG15 alacaksan üst modellerinden veya Valveste serisi al en azındanç

Prosesör senin için en iyisi,ama almışken amfiyi düşürmek daha kötü olur,dediğin doğru prosesör dijital amfilerde sıkıntı yapabilir ama amfinin içinde prosesör imitasyonu var nitekim 😉

Alacaksan daha düzgün bir amfi al en azından,Bence senin amfin MG15'i yer bitirir.Sen gitara odaklan derim,Cort CR250 falan güzel gitardır denedim.Uygun düşürürsen kaçırma.Epi. Standart'lar da aynı şekilde,hele gold top bulursan nefis olur.Prosesör parası sende kalsın gitara kat o parayı, eğer para kalırsa bir wah alırsın idare eder seni.Zamanı gelince Hybrid veya Lambalı amfi alır rahatına bakarsın.(Prosesör sıkıntı çıkarır mı bilemem.)Epiphone Special II filan hikaye,9KATTAT misali (Bilmeyen yoktur 9KATTAT'ı)Hani AFD LP şekil şükül ama üst ve alt kapak maun ortasındaki 10 civarı kat ıhlamur veya ele ne gelirse.

Edit:Bir arkadaş demiş MG15 istediğin tonlara daha yaklaştırır diye, doğrudur ama ona prosesörle girince Lıne6'dan farkı kalmayacak.Birde aralarındaki farkı anlaman mümkün değil.İkisi de Marshall soundunu ne yaparsan yap veremez.Amfini elinde tut,boş yere para israfı olur MG15 alacaksan üst modellerinden veya Valveste serisi al en azındanç

2.el bir Epip. St. veya Cort CR250 senin için daha iyi bir seçim olur diyorsunuz anladığım kadarıyla.Bunun üstüne birde Joyo JF-01 koysam nasıl olur sanki çok iyi olur.

Şahsen bu videodaki tonu çok yakın buluyorum,Hatta yer yer daha bile güzel sanki.Arkadaş hafif tuşesi yüzünden Gain'i biraz fazla açmış ve bazı yerlerde ufak ama tat kaçıran hataları var.Slash olsa iyiydi 🙂

Şahsen bu videodaki tonu çok yakın buluyorum,Hatta yer yer daha bile güzel sanki.Arkadaş hafif tuşesi yüzünden Gain'i biraz fazla açmış ve bazı yerlerde ufak ama tat kaçıran hataları var.Slash olsa iyiydi 🙂

Bana çok fazla yakın gelmedi ama ton olarak güzel hafiftende yakın diyebilirim.(Kesinlikle bana göre). Ama müthiş bir tuşeden dolayı lezzet farkı var o soloyu Slash'ten dinleme ayrı birşey.Benimde istediğim bu tarz bişey biraz yaklaşmak.Wah olarak ne olabilir ucuza

MG50dfx 500-600 liraya bulabilirsin.Amfide fx loop ve 12 inç hoparlör var.Hiç dijital zırvalara girmeden yanına istediğin şekilde pedal da dizersin.Hoparlörünü de celestion ile değiştirirsin bak gör o zaman canavar gibi tonun olur.Önüne joyo yada mooer drive pedalı alırsın tonunu sertleştirmek için.
ayrıca amfide efekt de var işini görecek kadar.
Şimdilik amfi + manyetik seni uzun süre idare eder.Sonra da gitar arayışına girersin.

MG50dfx 500-600 liraya bulabilirsin.Amfide fx loop ve 12 inç hoparlör var.Hiç dijital zırvalara girmeden yanına istediğin şekilde pedal da dizersin.Hoparlörünü de celestion ile değiştirirsin bak gör o zaman canavar gibi tonun olur.Önüne joyo yada mooer drive pedalı alırsın tonunu sertleştirmek için.
ayrıca amfide efekt de var işini görecek kadar.
Şimdilik amfi + manyetik seni uzun süre idare eder.Sonra da gitar arayışına girersin.

50watt bir amfiyi provalara nasıl taşicam.Evde nasıl kullanıcam biryerden biryere nasıl götürücem.Ayrıca lambalı olmayan bu amfi benim JS11 i ne kadar yükselticek.Bence saçma bir yatırım olur.

Geri