Mooer GE1000

Hocamlar merhabalar. Cihazın looper kısmında latency sorunu yaşıyorum. Yani bastıktan 1 saniye sonra geri dönüş geliyor dolayısıyla baya moralim bozuldu. Bunu nasıl çözebiliriz fikri olan ?
Kaydederken mi oynanırken mi?
Davulla birlikte "sync" mi?
Mesele kayıt esnasında ise:
Tek başına sade gitarla kayıt yaparken record tuşuna bastıktan hemen sonra yapmıyor, siz gitarı çalmaya başladıktan sonra kayda başlıyor, sinyali bekliyor.

Davulla sync olunca sıkıntı yok. Auto kayıtta da problem yok gibi. Manuelde problem oluyor. Neyse tüm şarkıların davul ritimlerini tutçaz o zaman ne yapalım 😀

Kaydederken mi oynanırken mi?
Davulla birlikte "sync" mi?
Mesele kayıt esnasında ise:
Tek başına sade gitarla kayıt yaparken record tuşuna bastıktan hemen sonra yapmıyor, siz gitarı çalmaya başladıktan sonra kayda başlıyor, sinyali bekliyor.
kayıt bastığım gibi başlıyor manuelde ama ritim bitiminden sonra 1 saniye bekliyor. bastığım akorun son anından biraz önce tuşa basmam gerekiyor. saçma yani. mooer ge200 de bile tertemiz çalışıyor bu sistem anlamadım.

Anladığım kadarıyla mooer ge200 pro ismiyle bir ürün çıkarıyor. Herhangi bir yerde göremedim ama uygulama içerisine yerleştirmişler.
Screenshot_20240729_030705.webp

Bu arada merakıma yenik düşerek almış oldum. Daha birkaç saat kullandım. Birkaç küçük fikrimi belirteyim.

Güncel prosesorler içerisinde tek eksiği dual chain gibi şeylerin olmaması. Onun dışında bt, cloud, dokunmatik ekran, ir, stereo fx loop vs ne ararsan var. Scene da var diye görmüştüm ama henüz denemedim. Dual amfi veya kabin kullanımı benim için ölümcül olmadığı için çok umursamıyorum.

Bu ai eq muhabetti biraz yalan 😀. Zaten ilk gördüğümde anlamıştım da çok şey etmemiştim. Kötü değil bu arada ama amfiyi değiştiriyorum, cab değiştiriyorum, sözde öğrendiği sürede farklı şeyler çalıyorum çok büyük oranda aynı şeyleri yapıyor. Ama güzel bir başlangıç noktası oluyor, o yüzden güzel olduğunu düşünüyorum.

Dokunmatik ekran güzel ama frame sayısı kaçsa artık tabletten buna geçince bir afalladım.

Sound kısmına gelirsek, burası subjektif oluyor tabi. Mnrs soundlar için ayrıca bir yorum yapmayacağım, zaten bircok mooer urununde var. Butik amfi diye bir bölüm eklemişler. Bence bunlar baya başarılı. Uzun süredir ndsp gojira ile takılıyordum, buradaki evh modellemesi beni daha çok tatmin etti. Genel olarak bu bölümdeki kısımların başarılı olduğunu düşünüyorum. Choptones'un kendi yazdığı presetler de mevcut.

Son olarak şu dsp muhabbetine değinmiş olayım. İlk cihazı açtığımda bi preset yaptım ve lap diye doldu. Güncellemesi varmış meğer, onu yaptıktan sonra baya alan açıldı. Yani fantastik efekt talebiniz varsa ne olur bilemiyorum denemedim ama ben ng, pitch sihfter, od, amp, cab, eq, chorus, ping pong delay ve reverb koyduğumda %87 falan oluyor. Cihaz zaten boş durumdayken %76 ile falan çalışıyor. Yani bi o kadar konabilir gibi geliyor bana.

Genel olarak ilk izlenimlerim bu şekilde. Detaylı kullanmadan eksiklerini çok göremiyorsun ama bu fiyat seviyesinde bu özelliklere sahip bir rakibi yok sanırım

Hoppaa... hadi bakalım ortalık kızışsın iyice ...

Hocam ge250 pro hakkında ne düşünüyorsunuz

Geri