Hazır bugün boşken, talepte varken bu inceleme kısmını yazayım dedim. Pek almayı düşünen yok diye düşünüyordum, umarım alacak arkadaşlara yardımcı olur.
Öncelikle deneyimlerimi yazayım, ona göre karar verirsiniz, Daha evvel pod hd400, line 6 amplifi, ux2, boss gt-8, boss me-25, zoom g1x four(g3xn ile aynı modellemeleri kullanıyor sanırsam) ve baya bir modellemeli amfi kullandım. Bir ev kullanıcısı olarak, az yer kaplaması ve backing trackler ile cihazı rahatça kullanabilmem benim için önemli. Çok şükür 2020 yılındayız da, evde koca koca amfiler ile çalmak zorunda değiliz
🙂. Güzel alternatifler var. Şuan mooer ge150 ve boss katana kullanıyorum. Merak ettiğim şeylerden birisi mooer ge150 nin amfi modellemelerini kullanarak, pedal olarak nux cerberus ya da red truck nasıl sonuç verecek? Elimdeki fazla gitarı satabilirsem onu da eklerim.
İlk olarak genel şekilde anlatayım sonra artı ve eksi yönlerini yazayım. Bu küçük pedal yanında adaptörle geliyor(Muadilleri gelmiyor). Expression pedalı ve 2 tane fs mevcut. FS'lerden birisi uzun süre basıldığında tüner öbürü looper'ı açıyor. Tab button gibi artık standart şeyler var. Ritim kısmında her türden davul türü mevcut. 2 tane potans var, bunlara basarak veya döndürerek çeşitli şekillerde kullanabiliyorsunuz. 1 input, 2 output, 1 Micro Usb çıkışı, 1 Usb çıkışı ve 1 tane de aux çıkışı var. Hafif bir şey fakat pil desteği yok.
Expression pedalı ayarlarken, benim daha önceden görmediğim; min değeri, max değeri ve basma derecesini ayarlıyorsunuz. Basma derecesi, ayarlarken ne kadar şiddetli basarsanız, uygulamada o şiddetle bastığınızda çalışıyor. Stabil çalıştığını düşünüyorum. Bunları ayarlamak oldukça kolay. EXP butonundan ayarlayabiliyorsunuz.
USB ve Micro USB ise oldukça saçma olmuş. Yani mantığını çözemedim daha mı az maliyetli acaba? USB kısmından bilgisayara girip, cihaz güncellemesi veya GE150 uygulamasından presetlerinizi yönetiyorsunuz. Micro USB ise OTG desteğiyle telefon veya bilgisayarda kayıt almanızı sağlıyor. OTG yani "On The Go" mantığı, taktığınız cihaz ne olursa olsun, herhangi bir şey yapmadan direk kullanabilmeniz üzerine. Mesela bilgisayara taktığınızda herhangi bir driver vs yüklemeden, DAW'lara kayıt alabiliyorsunuz. Telefon kısmı harika! Aleti telefona takın ve video çekin
🙂 Tam Instagram'lık ya da düşkünü varsa artık mobil daw uygulamaları var, oradan kayıt alabilirsiniz. Ios'ta sorunsuz çalışıyor android için yardımcı uygulama gerekebiliyor. Yardımcı uygulama dediğime bakmayın, Samsung'un kendi kamerası ile çalışmıyor ama store'da, ismi "Kamera" olan sıradan bir uygulama ile çalışıyor. Ne kayıt işinden ne de kalitesinden çok anlarım, o yüzden çok yorum yapmayacağım, video çektim oradan kıyaslarsanız. Saçma olan kısım, normalde ben bu aleti bilgisayara bağlayıp, presetleri bilgisayar üzerinden ayarlayıp kayıt yapmak istiyorum. Bunun için iki farklı kabloyla bilgisayara bağlamam lazım cihazı. Aynı çıkış neden iki işlevi yapamıyor anlamadım.
@ozibozi sorduğu üzere, reamping, benim becerebildiğim kadarıyla yapılmıyor. Ama eğer Ankara'daysanız, alın birkaç gün deneyin, belki ben becerememişimdir.
🙂
Genel olarak ses kalitesi tatminkar. Özellikle ben clean soundları çok başarılı buldum. Britishler çok iyi değil. Modern Hi Gain tonları bence fena değil. Ama bu konuda çok hakim değilim modern tonlarda belki daha çok müzik yapanlar beğenmeyebilir. Şahsi fikrim Zoom'dan daha iyi.
Looper bölümü 80 saniye gibi fiyatına göre çok uzun bir süre kayıt imkanı sunuyor. Ama looper kısmıyla yapabileceğiniz şey, üst üste çalmak. Böyle iki kanal olsun, geçiş olsun, bitirirken ses yavaşça kaybolsun gibi bir muhabbet yok.
Eksi yönleri bir kere bazı yönlerden pratik olmaması. Mesela Effect Chain yazarken, Fx kısmına sadece orada bulunan pedallar, ds kısmına sadece orada bulunan pedallar gelebiliyor. Ayrıca pedallar arası geçiş zor. Mesela şöyle olabilirdi: Aletin üzerinde FX-DS-AMP-CAB-NS-EQ-MOD-DLY-REV şeklinde zinciri gösteren yazılar var. Hangisi açıksa bunun üzerinde ışık yanıyor. Bunların üzerine bir buton koy, ben buna tıkladığımda açılsın. Mooer ge200'de böyle mesela. Bunlar arasında gezinmek için "mode" diye bir potans var, onu döndürüyorsunuz. Açıp kapamak içinse o potansa basıyorsunuz. Haliyle anlık drive pedalı açayım gibi bir şey söz konusu değil. Bir diğer eksi yönü looper kısmı çok sade, daha üzerine düşülebilirdi. USB ile Micro Usb olması diğer başka eksi yönü. Kısaca ayakla kontrol imkanınız bir hayli kısıtlı, benim gördüğüm eksiklik bu.
Ama artı yönü OTG. Henüz böyle bir prosesör yok sanırım. Ayrıca amfi modellemeleri çok iyi. Ve tabi ki fiyatı.
Kısaca şahsi fikrim ev kullanımı için, benim aldığım zaman 930 lira gibi bir paraya, daha iyi bir alternatif olmadığı ve oldukça kullanışlı, köşede durabilecek bir cihaz olması. Zaten ürünün size sunduğu, her yerde kayıt alabilirsiniz. Daha yazacaklarım ve aklıma gelmeyenler var ama çok uzun oldu, alacak olan merak ettiğini sorarsa daha iyi olur.
Micro USB'den telefona video çekerek ve mono out'tan eş zamanlı audio box ses kartına girerek aldığım bir kaydı paylaşıyorum. Kendi davul sample, looper ve hazır presetleriyle çektim. Looper olayından çok anlamam umarım bir fikir verir.
OTG Kaydı:
134457 eklentisini görüntüle
Ses Kartı İle Aynı Kayıt: