bugün sahneye çıktım, çıkmaz olaydım. şarkılar nedir ne değildir bir şey bilmeden çıktım. hani yeterim doğaçlama yaparım çalarım falan yok olmadı yetemedim ve bu benim çok canımı sıktı hatta gitarı neden çalmışım bu zamana kadar dedim arkadan bi adam geldi bi şarkılık alayım dedi doğaçlama şov yaptı iyice bozuldum ama şükür kafe boştu bana yardım edin doğaçlama gam ne çalışmam gerekirse bu zamana kadar picking ve tab ile çalıştım artık değişmenin vakti geldi
Önce sakin ol, moralini bozma.
🙂 Müzik bir yarış değil kesinlikle, adam nispet yapar gibi dalmışsa kendi odunluğu.
😀 Ezbere bildiğin şarkıyı bile unutuyorsun sahnede zaman zaman, olur böyle şeyler.
Hani çok da bildiğimden değil de,
🙂 kendini geliştirmek için yapacağın şeyler yine egzersiz bir bakıma, bol bol doğaçlama çal, aç arkaya rastgele backing trackler, üstünde şimdiye kadar öğrendiğin lickleri dene, gamları uygula. Bu sırada senin için iyi, güzel çaldığını düşündüğün gitaristlerin de parçalarını çalmayı öğren, ne kadar çok lick bilirsen, kütüphanen ne kadar genişse, doğaçlamada da o kadar farklı uygulamalar yaparsın. Sonuçta daha önceden yaptığın şeyi tekrar yapmak her zaman daha kolaydır.
Gam-mod-teori konusunda da internetten daha büyük kaynak yok, youtube da milyon tane farklı adamların dersleri var, bazıları çok açık ve anlaşılabilir anlatıyor, biraz kurcalayıver.
🙂 Lick Library ve "
http://www.youtube.com/user/creativeguitarstudio" gayet güzel kaynaklar bence.
Öğrenmek hiçbir zaman bitmeyecek nasılsa, uygulanabilir bi plan yapıp ona göre sindire sindire ilerlemek en güzeli, birden yardırıp gitmek heves kaçırabilir.
🙂
Nacizane fikrim budur.