Hobici forumu. "Hobici" biz oluyoruz.Müziği hobi olarak yaptığımı yazımın hiçbir yerinde söylediğimi düşünmüyorum. Size bunu düşündürten kendi düşünceniz.
Hobici forumu. "Hobici" biz oluyoruz.Müziği hobi olarak yaptığımı yazımın hiçbir yerinde söylediğimi düşünmüyorum. Size bunu düşündürten kendi düşünceniz.
Okuduğunu anlamamış ki....ama polemik...
Okuduğunu anlamamış ki....
Sinir stres atmak için başka bir yol dener misiniz arkadaşlar. Üstten bakışlarınızı gösterip kavga edip stres atacağınız dünyada binbir türlü yol var.Okuduğunu anlamamış ki....
İleride size eleştiri-yorum yapan hayranlarınıza böyle mi çıkışacaksınız?Sinir stres atmak için başka bir yol dener misiniz arkadaşlar. Üstten bakışlarınızı gösterip kavga edip stres atacağınız dünyada binbir türlü yol var.
Burada yapılan bir şarkıya ya da üretime eleştiri yok ki. Sadece kavga etmek, aşağılanmak isteniyor. Müthiş hayatlarınız, müthiş giden müzik kariyerlerinin varsa yolunuza bakın ne güzel. İnsanları asagilayip ego tatmin etme yeri olduğunu sanmıyorum. Ben öyle kullanmıyorum burayı.İleride size eleştiri-yorum yapan hayranlarınıza böyle mi çıkışacaksınız?
😥
Bi imkan bul derim bi şekilde bu ülkeyi terket...Tavsiyeniz nedir
Abartmaaaa sayın Ezgi Karacam...Burada yapılan bir şarkıya ya da üretime eleştiri yok ki. Sadece kavga etmek, aşağılanmak isteniyor. Müthiş hayatlarınız, müthiş giden müzik kariyerlerinin varsa yolunuza bakın ne güzel. İnsanları asagilayip ego tatmin etme yeri olduğunu sanmıyorum. Ben öyle kullanmıyorum burayı.
Tamam hocam sırf sen dedin diye kalıcam sözAbartmaaaa sayın Ezgi Karacam...
Herkesin herkesten öğreneceği bir şey vardır. Bak kaç kişi yorum yapmış başlığına. Kim ne yazdıysa yazdı. Sen alabildiğini almaya bak 👍
Sakın foruma da küsüp gitme 😇
Bir dizi tecrubesiz kadın vokale eşlik etmisligim var. Gördüğüm en büyük eksik, enstrüman calmamalari ya da çok yetersiz calmalari. Vokal kadınları çok çekiyor ve genel beklenti de bu yonde, ama kesinlikle bir armoni enstrümanı çalmalı. Bu çok fazla kapıyı açabiliyor, çünkü şarkıcı rolüne sikismayi önlüyor. Bugünkü kafam olsa bas çalarım mesela. Bas çalan bir vokal, hele de bir kadın vokalin çok fazla avantajı olur. Siradisi bir enstrüman da (mesela trompet) yine çok etkili olur. İkisinin de örneği var. O nedenle söyledim. Yalnız bir enstrümanı hakkıyla öğrenmek şarkı söylemeye benzemiyor. Onu da söylemiş olayım. Survivor yarışmasına katılan ton sagiri yeteneksizler bile bağıra bağıra şarkı söyleyebiliyor. Ama bunu bur enstrumanda yapamazlar. Vokal zor, ama sezgisel bir enstrüman. Oysa isin içine kas hafızası, parmakların kontrolü, koordinasyon, teori, armoni girince çıta yükseliyor. Ve tabii bir enstrümanı sıradanlıgin ötesine geçecek düzeyde çalabilir hale gelmek için sarf edilen çaba esnasında insan biraz da haddini biliyor, bilmiyorsa da öğreniyor.Güzel konu ve çok yerinde cevaplar verilmiş, polemiklere kurban gitmesi gerçekten kötü olur. Müzik endüstrisinin ve modern dünyamızla ilgili her şeyin ne kadar ters olduğunu aslında hepimiz görüyoruz. Parayı sevmediğimiz bir işle kazanmak zorundayız çünkü aslında işin içinde para girdiğinde müzik de istediğimiz gibi olamıyor. Böyle olmak zorunda değildi ama insanlığın geldiği nokta bu.
İlham veren ya da "saygın" müzisyen seviyesi haricinde zaten müzik profesyonellerinin hayatlarından çok memnun olduğunu sanmıyorum (bu genel bir gözlem elbette memnun olan da vardır). Bunun en temel sebebi müziği sadece bir eğlence sektörüne endeksleyip bunla gelen parayı çoğaltma derdi içinde olmaları. Böyle bir sektörde üretilenlerin zaten baştan koyulacağı yer belli. Belli şöhretlerden sonra da sadece maddi güce göre bir "saygı" gösteriliyor. Yani gerçekten müziğe işlemiş ruhu ile saygı duyulma haricinde bu iş neden yapılır ki?
Peki daha zor bir soru sorayım, çok zengin olacaksınız ama ruhsuz bir müziği yapmanız gerekiyor diyelim. Hangisini seçerdiniz? Cevap her zaman para. Sektör kolay para için talep eden insanların ve bunları kullanan kodamanların elinde olduğu için bir yere gitmesinin imkanı yok. Bunun zamanla arttığı eski ruhu bulamadığımız konusu sadece yaşlandığımız gerçeği ile açıklanamıyor. Ciddi anlamda yozlaşan bir mekanizma içindeyiz. Her geçen gün bu artıyor.
O yüzden bunu fark etmiş ya da bundan bir şekilde ağzı yanmış insanların melodilerini paraya çevirme ötesinde ortak ruhu paylaşma kafasına erişmesinin çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bu konudaki umudumu ölene kadar da sürdürme niyetindeyim. Elbette sevmediğiniz işi zorla yapmanın eziyeti ve stresi hayatı mahvediyor ama mutlaka bir denge noktasına ulaşılacaktır.
Hiçbir kurumu ya da kişiyi hedef almıyorum bu arada aman yanlış anlaşılmasın 🙂
Sakın bırakma. Kimseyi de dinleme. Sabit bir işin yine olsun maddi olarak kendini desteklersin. Ama gerçek amacında da asla vazgeçme. Diyeceğim ama yanlış bir ülkedesin bu konu için.Şarkılarımı iyi bir şekilde yayınlamak için bir senedir girdiğim ikilemden maalsef çıkıp bugün CV hazırladım yarın mühendislik başvurularına başlıyorum. Kendimi pes etmiş, kendime yakışmaz halde hissediyorum. Ama bir yandan daha iyi imkanlarda müzik yapabilmem için para kazanman lazım diyorum. Ruhu müzikten yana olup bu duruma düşen arkadaşlardan düşüncelerini almak isterim. Zira kafayı yiyebilirim..