ilteris
Yazdıklarının %90'ına katılmakla beraber ne senin ne de firma sahibini bu konu başlığını "linç etme kampanyası" olarak görmenize anlam vermekte güçlük çekiyorum açıkçası. Böyle birşey olsa zaten forum görevlileri buna müdahale ederler.
Başta yazılanlardan ben de rahatsız olmuştum (hatta
şöyle bir mesaj yazdım) ancak bir süre sonra firma sahibinin nasıl olduysa 180 derece döndüğüne şahit olduk. Buna ister hazımsızlık deyin ister başka birşey.. Provakasyon yok demiyorum ama böyle de olmamalıydı.
Bundan da ötesi konuyu sanki insanların vicdanına bırakıyormuş gibi birde kaldırım edebiyatı örneği verince yaklaşım olarak saygın bir firmanın müdüründen çok sonuçta tipik bir satıcı profili çizmiş oldu kendisi; üstelik böyle basit ve onların açısında geri dönüşümü çok kolay bir olayda. Böyle ufak bir problem yüzünden potansiyeli yüksek bir müzisyenler topluluğunu kaybetmek (hatta 1 kişi bile kaybetmek) çok sakıncalı bir mali strateji, buna ne gerek var halen anlamış değilim. "Ya adam gibi duruşu olur bir firmanın ya da hiç bulaşmaz bazı şeylere" derken bunu kastediyordum. Kendisi tarafından yazılanları arka arkaya okuyup hep beraber değerlendirince durumun tanımı çıkıyor aslında, hatta kendisi forum olayına yabancı olmadığı için dışarıdaki forumları da takip ettiğini de kabul ederekten diyorum ki :
Epic Fail.. Ben duruma uygun olarak Türkçe'ye "laf kalabalığı" olarak çeviriyorum..
Aynen de katılıyorum; muadili çok sayıda var internette, beğenmeyen benim yaptığım gibi gidip başka yerlerden alabilir.
yahu başlığı okumadan etmeden mesaj atmayın.Resmen alanen mahalle bakkalından bile bozuk bir ağız ile afaki laflarla 180 derece döndü.
Biz internetten 0 gitar niye alırız?Amac ne yani?
1.1000-1500 liraya nerdeyse amerikan 2. el gitarlar varken hem de durumu gayet güzel hatta 1000 liraya bu konudaki prestij ibanez gitar ile rahatlıkla kapışabilecek rg 550 2550z ler varken niye mydukkan ya da internet sitesinden sıfır gitar alır?
cevap:Adam güvenemez ya da takıntısı vardır.çiziksiz,tertemiz manyetik kenarında toz bile istemiyordur.
2. Mydukkan niye internetten gitar satar?Bizleri çok sevdiği için mi? müzisyenlere bulamadığı gitar göndermek için mi taa adam k.maraşlardan gelip de yorulmasın istanbul'dan gitar almasın diye mi?
Cevap:Zuhal gibi (onlar internetten de satıyorlar) senkop gibi kıvılcım gibi vs. Gösteri mağazası açıp bir sürü maliyet yapmamak için.Orada bir ton eleman çalıştıracak vergi verecek kira verecek her dükkan için nakliye şirketi ile anlaşacak hava parası verecek... herşey para.Ne yapıyor mydukkan, açıyor bir site buluyor bir depo.3-4 kişi kontrol ediyor(sonra da böyle oluyor işte) 3 kişi filan da kargoya verip yardım vs ediyordur.Yönetici sekreter hepi topu 20-25 kişiyi geçmez çok az kişi ile dünya kadar ciro kaldırıyor.
Buraya kadar ben gitarı görmeden denemeden alıyorum üstüne kargo parası veriyorum(hele ki maraştaki adamın vay haline zaten belki gitarı beğenmeyecek geri gönderecek belki sapı olmadı yokkkkk! olmaz!) alıcı tamamen dezavantajda.Denemeden görmeden çalmadan müzik enstrumani alıyor biblo mu bu bakmaya mı alıyor?
Bu durumda işte devlet araya giriyor tüketici koruma kanunu işin içine giriyor.1 haftalık malı tükectici sorgusuz sualsiz gönderme hakkı var.Neden? zaten bu noktaya kadar tüketici avantajsız.1 hafta içinde iade olayının mantığı budur.Herşeyi geçtim bu mal bir kere "Ayıplı mal statüsünde" 30 gün içinde gönderme hakkımız var.
Neymiş efendim ben gönderecekmişim de luthierler karar verecekmiş nasıl hasar olduğuna... Luthier kim Allah mı ben niye ona güveneyim tarafsız mı hakem mi?(o adamlar seninle iş yapıyor "ya bunu şöyle söyleyiver desen" adam tamam diyecek)kanun niye var işte böyle durumlar için.O kanunları kabul etmeyen zaten internetten satış vs yapamaz.
Mydukkan nın eleman gönderdiği kesin. Az mesajlı üyelerden zaten belli ediyor.Bir de genel kordinator efendi, mydukkandan alışveriş yapan isimleri forumdan belirlemiş onlara rica etmiş onlar da şimdi yazıyorlar.Yazılar hep böyle başlıyor:
Ya şimdi 6 sayfa okuyamadım ama....vs vs (adamın gitarı çizik mağdur işte daha neyine; ama okumadan peki kimin nasıl haklı olduğuna kanaat getirdin? Ya da mydukkana boşu boşuna yüklenildiğine...) Verilen cevaplarda bildiğimiz tünel ağzından bile beter bir uslup vardı.Bildiğin iğrendim.Mydukkana ve mygitara girmiyorum artık.
Yardırın ha yardırın, az daha düzelteceksiniz... " Ya şimdi 6 sayfa okuyamadım ama..." Ya şimdi 6 sayfa okuyamadım ama..." .............