NAM A2

Andertonlar da profil paylaşımına başladı, ben tonları beğendim, özellikle Soldano SLO30 kafayı istiyordum, onun da captureünü almışlar,
bir de siz bakın;

NAM profilleri bir türlü "model" gibi hissettirmiyor bana. Belli plugin ve prosesör modelleri daha volume potansına, tuşeye doğru tepkiler verebiliyorlar. Tonex bunu bir nebze yapabiliyordu ancak NAM'da hâlâ dinamik oturmamış gibi. Onun dışında capture ettiği modellerin diğer tepkilerini aşağı yukarı yakalıyor gibi kıyasladım kendi elimdekilerle.

NAM halen çok düz. Derinlikli ve dinamik hissetirmiyor. Bir miksin içine sokmak çok zor. Davul Bas Gitar Vokal gibi çekirdek bir aranjede halen ne yazık ki dijital his veriyor, kalabalık bir aranjede varlığını belli edemiyor. Eskiye oranla daha iyi. Birkaç yıla çok iyi seviyeye geleceğine eminim. Şuan abartıldığı düzeyde değil ama ona %100 eminim.

NAM halen çok düz. Derinlikli ve dinamik hissetirmiyor. Bir miksin içine sokmak çok zor. Davul Bas Gitar Vokal gibi çekirdek bir aranjede halen ne yazık ki dijital his veriyor, kalabalık bir aranjede varlığını belli edemiyor. Eskiye oranla daha iyi. Birkaç yıla çok iyi seviyeye geleceğine eminim. Şuan abartıldığı düzeyde değil ama ona %100 eminim.
Ben de aynısını düşünüyorum, analog sistemlere ve o derinliğe alıştığımız için belki de pluginlerden, dijital işlerden keyif alamıyorum. Tabii 2000lerin başında bilgisayarda revalver diye bir yazılım kullanıyorduk ki düşman başına, şimdilerde çok gelişti bu işler daha da gelişecektir. Bilgisayarda biraz daha kaliteli bu işler de prosesörlerde nedense drive tonlarında hala zoom g1'in ve eski bossların dijital osuruğunu duyar gibi oluyorum.

Nam iyi gidiyor, güzel capturelardan güzel soundlar alıyorum, daw üzerinden ayrı ayrı pedalından amfisine kabinine eski analog setuplarımı kurup kayıt denemeleri yapıyorum bazen, anılarımdaki tonlara ulaşabilmek için uğraşıyorum. İlginç şeyler çıkıyor, bazen de çıkmıyor.

Affınıza sığınarak üstadlara sorum olacaktı. Nam a2 şuan mooer gs1000 gibi ürünlerinde desteklemeye başladı. Bu nam a2 ile uygun fiyatlı bu tür ürünlerden de quad cortex kalitesinde ses alınacaktır doğru mu anladım.

Affınıza sığınarak üstadlara sorum olacaktı. Nam a2 şuan mooer gs1000 gibi ürünlerinde desteklemeye başladı. Bu nam a2 ile uygun fiyatlı bu tür ürünlerden de quad cortex kalitesinde ses alınacaktır doğru mu anladım.
Cihazlarda denemedim ama mooer-nux markasının cihazları a2 profillerini kendi yazılımlarına uygun hale çevirip kullanıyorlar, bu durumda da tam bir nam performansı olmaz (teknik ve yazılım mantığıyla da olmamalı) illa ki o dönüştürme esnasında kayıplar-farklılıklar olacaktır, bunun yerine bir Mac - Raspberry gibi cihazı nam platformuna dönüştürüp kullanmak NAM'dan tam performansı almak için yeterli. Quad cortex'in canlısını denemedim fakat elimdeki analog pedalların nam profillerini pedallarla kıyasladığımda (aynı ses düzeninde) şahsen oldukça benzer tonlar gibi hissettiriyor tabii her ayarın ayrı ayrı profillendirilmesi mümkün olmadığı için günün sonunda hazır tonları kullanmak üzerine bir yapı oluyor, sonuçta o an sesi profillerken pedalda hangi ayarlar yapılıysa o ayarın profilini alıp nam arayüzü üstünden de eq ayarları yapılabiliyor. Profilleme olayını geliştirdikleri durumda o cihazlara ihtiyacı sıfırlayacaktır ama ona da zaman var, open source olduğu için uğraşırlar mı orası da muamma. Benim tahminim yakın zamanda bir firma ile işbirliğine gidecekleri yönünde... Ben şu an bir pedalı almadan NAM profili varsa deneyerek beğenirsem alma amacıyla kullanıyorum, bence günün sonunda quad gibi headrush gibi all in cihazlar her zaman daha kullanışlıdır, henüz halen amatör eğlendirir seviyede gibi duruyor NAM (NAM için de yapan çinli firma var onlar da yaygınlaşacaktır ama çok büyük varyasyonlar sunmuyor gördüğüm kadarıyla).

hayır, dijital ekipmanın kalitesi sadece yazılıma değil üzerindeki analog-dijital-analog çevirici veya preamp vs devrelerin kalitesi gibi bir çok başka etkene bağlıdır. NAM A2'yi native bile desteklese iki farklı cihazda farklı duyulabilir. aynı pluginin farklı ses kartlarında farklı performans verebiliyor olması gibi düşünün. ha fakir quad cortex'i diye kendimizi avutacağız tabi ki ortamlarda orası ayrı.

ferrarisine gaz taktıran dayı kafası olur o...elbette bedava bir yazılımla başka hiçbir bileşeni değiştirmeden mucize ton almayacaz
zamanla iyileşecektir ama şu ana kadar parasıyla aldığım Neural DSP Nolly X'in veya diğerlerinin yakınından geçmiyor A2
büyük potansiyel var belli ki daha iyi olacak ama ona göre cihazlarımızı da iyileştirmemiz gerekecek
her akşam Genome açıp yarım saat A2'lerle oynuyorum sonra kapatıp Nolly, Gojira, Mansoor filan onlarla çalıp kapatıyorum 🙂

A2 Full ve lite olarak ikiye ayrılıyor göründüğü kadarıyla. Destek veren cihazlardan herhangi bir çevirme işlemi uygulamadan olduğu gibi çalıştıran tek cihaz şuan için ampero 2 olarak gördüm. Ancak o da lite sürümünü destekliyor. Ama işin ilginci 6 aylık bir sürede bu geliştirmeyi yapmış olmaları yani uzun vadede daha da iyi versiyonlar olacağını düşünmek mümkün gibi. Fakat bu tür profilleme yazılımları ekipmanın o anki fotoğrafını çektiği için her zaman profillenen parametreler çerçevesinde bir ses verecek. Aksi halde profilleyen kişinin her durumun resmini çekmesi gerekir ki bu tür bir uğraşa ücret talep etmeden girmeyi düşünecek çok kişi olduğunu sanmıyorum.

A2 Full ve lite olarak ikiye ayrılıyor göründüğü kadarıyla. Destek veren cihazlardan herhangi bir çevirme işlemi uygulamadan olduğu gibi çalıştıran tek cihaz şuan için ampero 2 olarak gördüm. Ancak o da lite sürümünü destekliyor. Ama işin ilginci 6 aylık bir sürede bu geliştirmeyi yapmış olmaları yani uzun vadede daha da iyi versiyonlar olacağını düşünmek mümkün gibi. Fakat bu tür profilleme yazılımları ekipmanın o anki fotoğrafını çektiği için her zaman profillenen parametreler çerçevesinde bir ses verecek. Aksi halde profilleyen kişinin her durumun resmini çekmesi gerekir ki bu tür bir uğraşa ücret talep etmeden girmeyi düşünecek çok kişi olduğunu sanmıyorum.
Kesinlikle. Zaten NAM açık kaynak ve ücretsiz olmasıyla tanıtılmış olmasına rağmen pek çok capture platformunda ekipmanların çok çeşitli spesifik capture'larından oluşan detaylı paketler yine ücretli satılmaya başlandı. Her işte olur bu "özgür yazılım" kafası da müzik teknolojisi gibi derya deniz bir alanda henüz ücretsizlik ilkesinin çalışacağını sanmıyorum.

Parametrik profilleme işini yapay zekayla çözebilirlerse çözerler, onda da kısa vadede çok iyi sonuçlar vermeyecektir. 2024'te diye hatırlıyorum, deneme amaçlı bir dist. pedalı full parametrik profillemişti geliştirici, yapay zekanın geldiği noktada parametrik ton profillemeyi yapabilirler ama evinde datayı sağlayacak bizler için kolay bir arayüz oluşturmaları ve bu parametrik kayıtların doğruluğunun teyitlenmesi gibi tonla mevzu var daha, ben en azından hiç erişemeyeceğim veya paraya kıyıp da almayacağım amfilerin "sweet spot" tonlarını deneyebildiğim için çok memnunum 😀 yapay zeka ile parametrik ton üretmeyi çözebilirlerse -üzerinde çalışıyorlardı- (örneğin dist en dipte, en ortada ve en fulldeki sinyali alıp tüm parametrik tonu çıkartabilmesi gibi kolay yöntemler vb.) ev kullanıcısının datalarına erişip kullanışlı ton arşivlerini sunabilirler, aksi durumda paralı satmaya başlayanlara daha da fırsat ortamı olacaktır, bu da open source mantığına ters olduğu için geliştiriciler geliştirmeyi kesebilir.

ferrarisine gaz taktıran dayı kafası olur o...elbette bedava bir yazılımla başka hiçbir bileşeni değiştirmeden mucize ton almayacaz
zamanla iyileşecektir ama şu ana kadar parasıyla aldığım Neural DSP Nolly X'in veya diğerlerinin yakınından geçmiyor A2
büyük potansiyel var belli ki daha iyi olacak ama ona göre cihazlarımızı da iyileştirmemiz gerekecek
her akşam Genome açıp yarım saat A2'lerle oynuyorum sonra kapatıp Nolly, Gojira, Mansoor filan onlarla çalıp kapatıyorum 🙂
A2 Archetype'ın veya parasıyla aldığım herhangi bir pluginin yakınından geçmiyor demek doğru bir bakış açısı mı?

Günün sonunda bu bir cloning engine. Burada Neural'ın capture ya da Helix'in Proxy'si gibi teknolojilerle kıyaslamak gerek.

NAM ile bir kıyaslama yapıp değerlendirebilmek için spesifik bir referans noktasının birden fazla klonlayıcı çıktısıyla kıyaslanması gerekir.

Nolly X'in beğenilen ayarını NAM capture edip dinlediğinize, kıyasta 1-1 ses alıyorsanız, ve bunu ücretsiz bir şekilde herhangi bir destekleyen cihazda kullanabiliyorsanız zaten işini yapmış oluyor. Ben Revalver klonuyla Gojira X'teki ayarımı klonlayıp headrushta kullanıyordum mesela. Şimdi aynı işi NAM A2 ile yapacağım.

Mesajınızı yanlış anladıysam kusura bakmayın

Geri