arkadaslar burada herkez NAZIM söyle iyi böyle iyi diye savunuyor bu iyi bişey, peki o NAZIM a turk vatandaşlıgının geri verilmesi amacıyla düzenlenen bi kampanya vardı hatırlarmısnız bilmem. Burada bulunan kaç kişi destek ver di peki buna ???
Ben vermedim, gene olsun gene vermem 🙂 Nedir ki vatandaşlık, bir kimlikten mi ibaret? Nazım'ı bağrına basanlar için türk vatandaşı yada rus vatandaşı olması farketmez bence. Hem komünistin vatanı yoktur 🙂Simon_Adebisi demiş ki:arkadaslar burada herkez NAZIM söyle iyi böyle iyi diye savunuyor bu iyi bişey, peki o NAZIM a turk vatandaşlıgının geri verilmesi amacıyla düzenlenen bi kampanya vardı hatırlarmısnız bilmem. Burada bulunan kaç kişi destek ver di peki buna ???
kotukedi demiş ki:neden nazım bu ülkede nazım hikmetten başka şairlerde var, türkiyeden kaçmiş+ türk vatandaşlıgından çıkarılmiş bir kişi yunanistanda kendi halkına yalan söyleyip orada kalmasini saglamiştir,ve bir cok türk hayatını kaybetmiştir
kotukedi demiş ki:Cornflakegirl demiş ki:Ne alakası var bu onun ne kadar duyarlı ve düşünceli bir insan olduğunu gösterir sevdiği kadının doğumgünün de yanında olamasa bile herzaman hatırlayacağını anlatmaya çalışmış bir kadının başına gelebilecek en güzel şey bence.
nazım hikmet bir memleketini sevmiş birde SEVGİLİlerini, memleketi seneler sonra anlamiş, sevgilileride,pek fazla bişi demek istemiyorum, konu giderek nazım hikmet karşiti olduguma çıkıcak
kotukedi demiş ki:1- Nazım hikmeti kötülemedim.scrotestical demiş ki:kötükedi:
amacın nazımı kötülemekse bunu başka yerde yap, bu başlıkta değil.
sen ister kabul et ister etme, bu ülkenin yetiştirdiği en büyük şair nazım. yoksa sen necip fazıl'ı mı tercih ederdin? bunlar ucuz ve politik numaralar, bunlara başvurmasan daha iyi olurdu...
ayrıca o beğenmediğin nazım'a vatandaşlığı iade edildi geçtiğimiz yıl...
2- Necip fazılda bu ülkenin yetiştirdig büyük şairlerden biridir
3-vatandaşlıgının iade edildigini duymadım ve okumadım
4- Sorun zaten burda nazımcı ve necipci olarak bir akım yaratılmak isteniyor
5- tartişmak istemiyorum, Nazım HİKMET RAN büyük şairlerimizden biridir