Başlık bence doğru neden mi, bu zamana kadar ders verdiğim yüzlerce öğrenciden yola çıkarak net gözlemim şu oldu , başlangıçta gitara fazla para vermeyip ucuz portakal kasası klasik gitarla başlayanların ilerlemeleri çok ağır ve zor oluyor , gitarın zaten sesi , konforu, akort kararlılığı da berbat olunca öğrenci de zaten çalışmıyor fazla , adam zaten olursa olur olmazsa olmaz kafasıyla en ucuz gitarı almış , sonuç La minör Mi minörden öteye gidemiyor, gitara ciddi emek verecek insan bir şekilde para bulup elektro setupunu kuruyor , dediğim gibi iyi para verip doğrudan elektro ile setup kurup başlayanlar ise ilk öğrencinin tam tersine acayip hızlı ilerliyor çünkü zaten baştan ciddiyetini gösterip parayı basıp güzel setup kurmuş kendine adamı daha görür görmez bundan olur işte diye notunu veriyorum ki bu zamana kadar hiç şaşmadı , bir işe harcanan para, zaman ve emek o işe verilen değeri gösteriyor bana göre , pound sound olayı o yüzden doğru bana göre , ton parmaklardadır evet ama portakal kasalarında parmakları heba etmenin anlamı da yoktur.