Ne Yapmalıyım?

Atalay demiş ki:
Biraz geyik dönmüş burada... Kadınlarla erkekler aynı şekilde gitar çalamaz. Hayatımda bir kez bile Cacophony parçası çalan bir bayan görmedim, yok isteyen yaparmış filan... yok öyle birşey arkadaşlar. Gerçekçi olun. Dünyada bir kez Michael Jackson'un bayan gitaristi birşeyler çaldı (ismi herneyse) o da ya istisna ya da bol miktar uyuştusu vs. vs. ile takıldı. Kas yapısı önemli olmasa, neden kadınlar daha az yük taşıyabiliyor, neden maratonda erkekler kadar hızlı olamıyorlar? Fiziksel yapı önemlidir. İnanmayanlar ömür boyu deneme yanılma yapabilirler.

Burada yeteneği ölçüsünde kendini geliştirmek isteyen bir bayana doğru bilgi vermek isteyenler olsun, ama boşa gaz vermek hüsran olur. Olacak şey var olamayacak şey var. Ama cinsler arası fark var diye gitar çalmamak olmaz, o da anlamsız. Benim asla çalamayacağım tarzda ispanyol gitar çalan bayan gitaristler var, ağzım açık kalıyor nasıl oluyor da çalıyorlar diye. İnsanların sadece doğru yönlendirilmesi gerek.

Bu işi en düzgün yapabilmek için tabi ki gidip bir profesyonel gitar öğretmeninden eğitim alıp neyin doğru olmadığını görmek gerek.

Gitar-MARATON BENZETMESİ İLGİNÇ OLMUŞ 😆 Şimdi şöyle söliim...ben işin teorik kısmından bahsediyorum ve hakkatende söylediğim oranların mantıklı oldugunu düşünüyor ve fikrime katılıyorum 😛 Ancak tabikide trash,death,speed metal gibi türleri icra etmek performans ve dayanıklılıkla doğrudan alakalıdır ona lafım yok...ama yinede imkansız deil bence yapılabilir...Bende ilginç bir örnek vereyim öyleyse..Teoride P3 500 islemci ile Celeron 633 arasında hiz farki yoktur...ancak ikisini ayıran direnç farkıdır...bir arabanın tork üretmesi gibi düsünün...1000 beygir gücünde bile olsa yeterli tork üretmiyorsa o kaplumbaga gibi bişey olur...yani performansla dorudan alakalı birsey....Arkadasımız bunu basaramazmı?İmkansız deil ama çok zor...Bu yüzden üstteki yazıma dikkatlice bakarsanız farklı bir türe yönelmesini önermisim sonunda...hatta kendi alternatif tarzını yarat demisim....Arkadaslar müzikle ilgili hiçbir çalısma bosa kürek çekmek olmaz...Oyüzden ben kardesime kesinlikle yılmamasını tavsiye ederim...Asla istediği sonuca ulasamayabilir ama biseylerde kazanmıs olur kesinlikle 😉 ...saygılar...

belki hiçbir kadın cacophony şarkısını çalmak istemiyodur..
sen ne olduğunu açıklamışsın zaten. bayan da bayan demekle kadınlara karşı sahte saygını ortaya koymuşsun bravo. şimdi tane tane söyleyeyim de, birbirine karıştırma yine;
1- kas yapısı yük taşırken tabi ki önemlidir.
2- müzik icra etmenin kas yapısıya, hele ki yük taşımakla alakası yoktur. buyrun; joe satriani'nin ilk eğitim videolarını kaydettiği zamanda, kolunun kalınlığına bir bakın. 15 yaşındaki çocuk kolu gibidir kolu. hızı da hızdır. ellerdeki kaslar, gitar çalmakla gelişmez; hamur yoğurmakla, ağır yük taşımakla gelişir. erkekler bu işlerde gelişmeye kadınlardan daha yatkındırlar. fakat 10 yıl hamallık yapmış adamın kasça ve dayanıklılıkça hepimizden üstün olacağı kesin. elleri de odun gibi olmuştur ve gitar çalmakta ne kadar başarılı olacağını tahmin edebilirsiniz.

gitar çalmak güç gerektirmeyen, ince bir iştir. incelik, zamanlama, hassasiyet gerektirir. sen erkek işi gitarını çalmaya devam et, müren erkalla sert kal.

buggleyeyes demiş ki:
belki hiçbir kadın cacophony şarkısını çalmak istemiyodur..
sen ne olduğunu açıklamışsın zaten. bayan da bayan demekle kadınlara karşı sahte saygını ortaya koymuşsun bravo. şimdi tane tane söyleyeyim de, birbirine karıştırma yine;
1- kas yapısı yük taşırken tabi ki önemlidir.
2- müzik icra etmenin kas yapısıya, hele ki yük taşımakla alakası yoktur. buyrun; joe satriani'nin ilk eğitim videolarını kaydettiği zamanda, kolunun kalınlığına bir bakın. 15 yaşındaki çocuk kolu gibidir kolu. hızı da hızdır. ellerdeki kaslar, gitar çalmakla gelişmez; hamur yoğurmakla, ağır yük taşımakla gelişir. erkekler bu işlerde gelişmeye kadınlardan daha yatkındırlar. fakat 10 yıl hamallık yapmış adamın kasça ve dayanıklılıkça hepimizden üstün olacağı kesin. elleri de odun gibi olmuştur ve gitar çalmakta ne kadar başarılı olacağını tahmin edebilirsiniz.

gitar çalmak güç gerektirmeyen, ince bir iştir. incelik, zamanlama, hassasiyet gerektirir. sen erkek işi gitarını çalmaya devam et, müren erkalla sert kal.

Seni her forumda patavatsızlıklarınla tanıyorum. Terbiyesizliği dürüstlük olarak algılayan birisin. Bu yüzden henüz adab ve usülden bihaber yazılar yazıyorsun. Bu yüzden seni hiç ciddiye almıyorum.

Konu "güç" değil "dayanıklılık"tır. Sadece yazmış olmak için ukalalık dereceni %100 ün üzerinde tutuyorsun.

Arkadaşım güçle hiç alakası yok...ne konunun nede gitar çalmanın...öyleki üstad Erkan Oğur gitar çalan birisi için "pazar poşeyi bile taşımayacaksın "demistir...konu dayanıklılık...Ve bence bir kız için zor ama asla imkansız deildir...saygılar

Geri