halilpazarlama demiş ki:arkadaşa gittiğimde kullandığım ve beni hayran bırakan bi preamp örneği vereyim.bunları kullandıkça combo olayı sarmamaya başladı artık beni 😀
engl tube preamp 530
![]()
preamp tonun %70idir bence.kullandığım preamp sağlam olsun neyleyim 25 band eqyu , 10.000 ms delayi 😀
ben uzman deilim ama bildigim kadarıyla vs 30 larda preamp albmalı ve processor kullanıyosam peampı kullanmamanda fayda war dolayısıyla vs30un bi anlamı kalmıyo. kendine power ampı iyi olan ama preampı olmayan bi amfi edin(sanırım boyle bi model yok yaptırman gerkebilir) derim ben ama dedigim gibi cok da bilgili deilim sadece okuduklarıma gore yorum yapıyorum.PeshTeMAL demiş ki:arkadaşlar selam,
marshall vs30r amfim var, prosesör kullanıcam ancak uygun giriş yok. Bunu kendim yapmak istiyorum yani, preamp'ı devre dışı bırakıp direk prosesörün modellemesini kullanabileceğim bir giriş. Yardımınıza ihtiyacım var. Devre şeması ve bu işi nası becerebileceğim hakkında mantıksal ve teknik bilgi gerekiyor.
Çok zor olacağını sanmıyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?
tech 21 power engine preampsız power amfi.acumenis demiş ki:ben uzman deilim ama bildigim kadarıyla vs 30 larda preamp albmalı ve processor kullanıyosam peampı kullanmamanda fayda war dolayısıyla vs30un bi anlamı kalmıyo. kendine power ampı iyi olan ama preampı olmayan bi amfi edin(sanırım boyle bi model yok yaptırman gerkebilir) derim ben ama dedigim gibi cok da bilgili deilim sadece okuduklarıma gore yorum yapıyorum.PeshTeMAL demiş ki:arkadaşlar selam,
marshall vs30r amfim var, prosesör kullanıcam ancak uygun giriş yok. Bunu kendim yapmak istiyorum yani, preamp'ı devre dışı bırakıp direk prosesörün modellemesini kullanabileceğim bir giriş. Yardımınıza ihtiyacım var. Devre şeması ve bu işi nası becerebileceğim hakkında mantıksal ve teknik bilgi gerekiyor.
acumenis demiş ki:ben uzman deilim ama bildigim kadarıyla vs 30 larda preamp albmalı ve processor kullanıyosam peampı kullanmamanda fayda war dolayısıyla vs30un bi anlamı kalmıyo. kendine power ampı iyi olan ama preampı olmayan bi amfi edin(sanırım boyle bi model yok yaptırman gerkebilir) derim ben ama dedigim gibi cok da bilgili deilim sadece okuduklarıma gore yorum yapıyorum.PeshTeMAL demiş ki:arkadaşlar selam,
eğer lambalı preamp kullanacaksan ayrıca gt8 gibi bir alet alman çok pahalıya mal olur ve gereksiz olur.zaten driveı üretecek olan aldığın preamp bunun dışında gt8in efektlerini kullanabilirsin.gt8in drive ve amfi simulasyonlarınıda kullanabilirsin ama bunu engl lambalı preamp gibi pahalı bir preampa bağlaman çok gereksiz olur kanımca.zaten gt8 gibi aletler lambalı preamp amfi almaya bütçesi yetmeyenlerin pratiklik olsun diye kullanmaları için yapılmış aletler.gt8deki amfi simulatörlerini kapatıp drive çeşitlerini (örn ds1-mt2 simulesi) kullanabilirsin ama çok gereksiz olur çünkü bunlar lambalı preamp alabilecek bütçeye sahip olanların rahatça alabileceği pedallar.yani özetle zaten alacağın preamp zevkin doğrultusunda istediğin driveı verebilen bir preamp olmalı buna gt8 bağlayarak simulasyonun simulasyonu gibi birşey elde edersin belki hoşa gidecek şeyler çıkabilir ama lambalı preamp alıpta drive için gt8 kullanan biri pek bulunmaz.lambalı preamp - lambalı power amp ve efekt için bir ünite(burda gt8 veya pro olabilir) ve güzel bir kabinle ekipmanı tamamlamak daha ideal olur.şahsi tercihim olarak engl tube preamp alıp buna prosesör girmek setup açısından eziyettir 😀 zaten gt8 preamp simulasyonu + efekt olarak dizayn edilen bir alet.ciyzis_kirayzs demiş ki:şimdi merak ediyorum lambalı bi preamp alıp herhangi prosesor ile kullanmak istesek bu bize nasıl bi sonuc verir acaba? yani gerçekten birşeyler çıkar mı ortaya? ne bileyim mesa engl 6 8 lambalı şeyler var bu konuda bi yardımcı olsanız ne bileyim mesela bi gt 8 bağlasan gt deki pre leri kapatıp sadece distortion ve efektleri ile mi giriyorsun ve bu pre amp ların kendi distortionları falan olluyor mu devre kurulumu konusunda cok bılgısızım drive bu kısma dahil mi yoksa drive başka devreden cıkıp buradan geçerken mi lambalı özelliği kazanıyor?
ErenimooO demiş ki:arkdaşlar preamp katı lambalı poweramp katı transistörlü amfiler solo için uygun mudur almaya değer mi?mesela Vs30r yi veya AVT serisi anfileri bu bağlamda değerlendirir misiniz?