Tonex ile karşılaştırma imkanınız oldu mu hocam?
Aslinda ikisini tonal olarak kıyaslamak çok zor. Çünkü ikisi de capture makinesi. Yani capture yapacağınız aynı amfi ise ikisi de aynı şekilde capture yapıyor. Ayni tonu alırsınız aslında.
Önce Nano'nun artilarini yazayım. Neural'in cloud baya dolu. 44000 tane capture vardı en son. Arayıp bulamayacağınız amfi capture yok. Neural kabinleri premium ürün gibi zaten. Aletin kullanımı aşırı kolay. Amfi seç, kabin seç, noise gate aç, delay reverb devam. Neural'in kendi koyduğu capturelar da fena.
Tonex ise ucuz abi. Aynı tonu alır mısın? Alırsın. Ama hani Neural'in kendisi için yaptığı capturelar olmaz ama gider Amalgam'dan falan sağlam amfiler alırsın olur. Ayrıca Tonex'te daha fazla fx seçeneği var. Sahne için daha fazla buton var. Ekranı var muhabbeti boş. Nano 1snde Bluetooth ile telefona bağlanıyor.
İki alette de od yok. Ama dünyanın sonu değilmiş. Çünkü odli amfi captureları var. Yani adam ts+jcm800 capturlamış mesela.
Abi bunlar capture ben kendi tonumu kendim yazmak istiyorum bunu bu aletlerle nasıl yaparız diyene Nano için şöyle bir çözüm de var. Eğer ki ses kartınız varsa. 15 gün ücretsiz verilen plug-in Neural Pluginlerinden sevdiğini indiriyorsun. Petrucci, Plini, Gojira ne ise. Kendine ton yapıyorsun. Ya da Petruccinin hazır presetini seçiyorsun. Sonra Nano ile kopyalıyorsun ve sahneye stüdyoya plug-in tonunu götürüyorsun. Ha bu arada Petruccinin amfisi default olarak Nano'da var.
Tekrar yazmakta fayda var. Bu aletler capture aleti. Normal prosesor gibi değil. Ben amfi seçerim sonra gain ayarlarım, master ayarlarım, presence ayarlarım diye düşünmeyin. Böyle çalışmıyor. Biri daha önce bu ayarlamış amfileri kopyalıyor sen kullanıyorsun. Ya da sen kendi amfindeki ayarladığın bir tonu kopyalıyorsun.