Merhabalar, ayrı bir başlık açmak istemedim. Aklımda 1 ay kadardır Nano Cortex alma hevesi var fakat almadan önce sizlere danışmak istedim.
İlk olarak şunu söyleyeyim, şu güne kadar IR, modelleme, plug-in vs. hiçbir şey ile ilgilenmedim. Aynı zamanda capture yapabileceğim bir amfim yok (toplam 2 amfim var, Mini Rectifier ve Marshall JVM 1)
175710 eklentisini görüntüle
Şu andaki kayıt kayıt sinyalim şöyle;
Gitar -> pedal board -> amfi -> SM57 + Rode K2 -> Ses Kartı -> Logic
Kullandığım pedallar genelde delay, reverb ve çeşitli modulation. Tamamiyle evde kayıt üzerine kurulu gitar kullanımım, hiç canlı kullanımım olmuyor.
Yukarıda belirttiğim gibi hiç amfi modelleme vs. kullanmadığım için oturup kendi tonumu yazmak gibi de bir hevesim yok. Fakat birilerinin yazdığı tonları alıp direkt olarak yukarıdaki sinyal path'i yerine ses kartı olarak bilgisayara bağlayıp kayıt etmek istiyorum.
Kafama takılan sorular;
1) Cortex Cloud app'ini indirdim (henüz ürünü almamış olmama rağmen) fakat gördüğüm kadarıyla hep Quad Cortex üzerine yazılmış presetler var, Nano Cortex için bir preset ben mi göremedim?
2) Oluşturulan presetlerde ambient clean tonlar, ne bileyim işte klasik bir Slash, Metallica... gibi şeyler var mı? Göremediğim için bilgisi olan vardır belki diye soruyorum.
3) Artısını eksisini epey araştırdım, sabit signal chain, booster olmaması vs... hepsi aklımda. Aynı şekilde Headrush Flex Prime ve diğer ürünler ile karşılaştırma videolarını da izledim. Çok mantıklı olmayabilir ama bu ürüne daha ısındım. Sizce yukarıdaki case'ler düşünüldüğünde herhangi bir capture vs. yapılmayacak sadece oluşturulan presetler üzerinden gidilecek, alması mantıklı bir ürün mü?
4) Cortex Cloud app'te birçok capture ve preset'in ücretsiz olduğunu biliyorum, fakat daha "iyi" olan preset'lerin paralı olma ihtimali var mı? Öyle bir bütçe ayırmak istemem açıkçası.
Umarım açıklayıcı bir şekilde sorabilmişimdir, bugüne kadar çok uzak olduğum için bu konulara mantıksız sorular olduysa kusura bakmayın,
Sevgiler