- Konu Sahibi Konu Sahibi
NTS Suite indirdim 14 günlük. Dino Cazares ve Ola Englund preset'lerini görünce hah tam bir chug-fest olacak dedim. Bu arada bilmiyordum NTS zaten Satan'ın tersten okunuşu Natas'a gönderme yapan bir kelime oyunuymuş.... yani amfi aslında Ola'nın Satan'ı.
Presetlerle oynadım 1 saat kadar. Açıkçası ilk 15 dakika bu ne lan bildiğin Amplitube dedim daha geçen gün iPad için Bias FX2 almıştım, onun kadar bile olamadı dedim. Sonraki 45 dk ise HİÇBİR ayar yapmadan yine sadece presetlerle oynadım valla kulağım mı alıştı, önyargım mı kırıldı nedir, hayvan gibi beğendim. Şu anda irig hd2 ve Roland CM-30 var macbook'a bağlı. Bence zayıf halka CM-30. Çok yönlü bir monitör olmakla beraber bu işin hakkı galiba üstte bahsettiğim Rokit'leri almak olacak. Bazen cuv cuv kıtı kıtı yaparken sanki temiz bir şekilde kesmiyor sesi gibi geliyor gerçi irig de suçlu olabilir ama bana monitörün tepkileri ayak uyduramıyor gibi geldi. iPad üzerindeki amfilerde filan yapmıyor gerçi... Belki de biraz ayar yapmak gerekir sonuçta Ola preset'i de olsa onun kullandığı manyetik bile bendekinden farklı tepki verir.
Velhasıl, diğer deneme sürümlerini de sırayla kurcalamayı düşünüyorum oldukça başarılı görünüyor. Tek sıkıntı profesyonel değil Advanced amatör bile bir projem olmadığı için yaklaşık 700-800 hatta bin küsur liralar vermek lüzumsuz gelebilir şu anda. Daha yeni Bias FX2 Elite indirdim parayı basıp.
Omega granophyre’ı da mutlaka deneyin. Hepsinden farklı çok karakteristik bir duyuma sahip. Hiçbir harici IR preseti uygulamadan doğrudan kayıtta kullanabileceğim şekikde ton yaratabildiğim bir plugin aynı zamanda bu.
Temel olarak nameless, nts ve cali birbirine en yakın 3 plugin bana göre. Her birinin kendine has bir duyumu varsa da yakın sonuçlar almak mümkün. Granophyre ise acayip farklı geliyor kulağıma, mutlaka tavsiye ederim.