Arkadaşlar noise gate gereklimi sizce herkes fikrini belirtebilir mi? aşırı şekilde dip ses sorunu yaşayan biri değilim..
Şimdi şöyle bir durum var, çok aşırı hi-gain olmadığı sürece kayıtta mix altında her şekilde halledilir dip gürültüsü, başka enstrümanlar girince zaten duyulmaz pek. Ancak tek başına evde takılıyorsan her es/sus zamanı geldiğinde sıkıntı olabilir, ben kafaya takmazdım zamanında. Zamanında diyorum çünkü bu dip gürültüsünün en büyük sebebi topraklama. Şu an topraklaması yapılmış bir evdeyim.
Ben pedal hayatıma başlarken Ms Noise Gate aldım, gayet iş görür ama tondan yer tabi ki. İlla kullanılacaksa yüksek thrashhold (yani daha yüksek eşik, daha az noise gate diyelim) pek fazla fark hissettirmez ton açısından, optimum ayarda iyidir ama ritm gitar için bu. Zaten sustaine çok gerekli değil genellikle. Yüksek gain için kullanılabilir.
Ancak şunu söyleyeyim, topraklama kaynaklı bir dip gürültüsü sorunu yoksa, doğru düzgün kablo/adaptör kullanımı ile ben şu an sıfır dip gürültüsü ile çalıyorum. Taşındım taşınalı topraklamanın bu konuda en önemli şey olduğunu anladım. Gain arttıran her pedal, bir illa hışırtı yapacak ama rahatsız eden o rüzgar sesi değil baya 'cızırdayan' dip gürültüsü. İşte hatta topraklama olmadı mı her kazanç sağlayan pedal bu gürültüyü daha da arttırıyor baş edilemez hale geliyor sonra.
Özet olarak gain seviyesini insani🙂D) seviyede tutup noise gate kullanmazdım ben. Topraklamanın olmadığı mekanlar için bir noise gate iyi iş görebilir elbette tabi, yüksek gain kullanılacaksa.
Saygılar.
Benim şu anda bulunduğum evimdede topraklama yok hocam ama hala karar veremedim