Sonuçta gayet açık ve net olan yarışmanın çatlaklarla dolu olması. Öyleki nokiasupersound bir oyun olsaydı muhtemelen bug lardan açılmazdı bile...
Ama en azından şu forumda bile onlarca öneri var yarışmayı daha anlamlı kılmak için. Umarım bu öneriler bi şekilde sevgili "yetkililerin" kulağına gider de en azından bir sonraki yarışmalarda nokiasupersound, gayet adamakıllı, otoritelerin dikkatini celbedici, kaale alınası bir yarışma olur, hem nokia gibi dev bir şirketi'in adı böylesi dandik bir sistemle lekelenmez(ki aslında bundan banane) ve daha önemlisi(beni ilgilendiren bu) katılan gruplarda, ilk yüze kalanlarda kalmayanlarda akla mantığa uygun oylama sistemleriyle hırslarını dinginleyip, kayda değer müzik le kayda değmeyen müzik arasında nerede olduğunu anlayıp mızmızlanmayı keser.
Mesela, şimdi adını hatırlamıyorum, bir arkadaş çok mantıklı bir öneride bulunmuş ve en azından böylesi çok uluslu dev bir şirketin en azından gsm aktivasyonu gibi bir uygulamayla mali krize girmeyeceğini söylemiş(ya da bunun gibi bişeyler)
Yine halk oylamasının ilk yüzden itibaren başlaması forumdaki nadide önerilerden.
Bir de benim nacizane bir görüşüm, mesela yine nokia, en azından itibarı adına biraz daha kesenin ağzını açıp, ilk on listesi hazırlayan üyelerden, ilk onu tahmin eden, ya da ilk on'a en çok yaklaşanlar arasında yapacağı çekilişle, çaşitli ödüller koysaydı,(biliyorum fazla kapitalist bi tarz oldu ama...) hem siteye rabet artardı, hem de üyeler, özellikle tanıdıklarına oy vermek için bunu yapanlar, bir iki beğendiği grubu listeye alıp, gerisini, muhtelif yerlerinden sallayıp, oylamanın saçmalığına saçmalık katarken bir kez daha düşünürdü(tabi hala kesin olarak katmazdı diyemiyorum)
Sonuçta dediğim gibi nokia yetkilileri bu nadide önerileri umarım dikkate alır da, kendilerini, üçüncü sınıf bir yeraltı rock sitesinin yapacağı yarışmadan ayıran tek özelliğin katılan yarışmacı sayısı,ilk ondan sonra(tüm curcuna sona erdikten sonra) er meydanına çıkıp değerli yüzlerini gösterme lütfunda bulunacak jürisi ve sevgili ödülleri olması durumundan kurtarırlar.
Son olarak da şunu söylemek istiyorum, evet arkadaşlar, isyan ednler, mızıyanlar, tartışanlar, gruplarını tanıtmak isteyenler, yarışmayı kaale almayanlar...
Hepiniz bir yerde haklısınız. Ama şunu unutmanız üzücü. Bu yarışmanın listesinde, ortaya konulan iş için dökülen ter damlası sayısı arasında uçurumlar bulunmasına karşın 750 yarışmacı vardı. şimdi yüze indi, ter damlaları sayıları arasındaki uçurum da biraz olsun azaldı.
Demek istediğim yarışma her ne kadar polemiğe, kapılarını sonuna kadar açmış ve hatta adeta polemik yaratıp burdan rant sağlamak üzere bir politika geliştirmiş gibi de gözükse(Lannn... Alın size yeni bir komplo teorisi... Buyurun burdan yakın.) oraya, yine katsayıları tartışılabilecek oranda bir masumiyetle eserlerini halka arz etmiş yüzlerce sanatçı adayı var...
Bence türlü türlü(sonuna kadar katıldıklarım da var saçmalık atfettiklerim de) bok atmalardansa artık bu ter dökmüş, emek vermiş genç arkadaşlara, yarışmanın türlü açıklarına kurban gitmesine mahal vermeden, maduriyetlerini onlara destek vererek göz ardı edilebilir düzeye indirelim..
Bunu eşimiz, dostumuz, kankamız, kuzenimiz, sevgilimiz için değil sadece müzik için yapalım...
Bir önerim daha, oy verecek herkesin yüz yarışmacıyı en azından bir kere dinlemesizi tavisye ederim. En azından emeğe saygı.
Bu yazıyı bu sitede, bu forumda yazıyorum, çünkü biliyorum ki, buradaki insanlar, türlü polemiklere pabuç bırakmayıp, seviyesiz tartışmalara mahal vermeyip yalnıza müzik için çaba harcayacak topluluğu, en yoğun olarak içinde barındıran kesim...
Bir de adet yerini bulsun diye nacizane ilk onumu sizlere sunmaktan dolayı onur duyarım...(Sıralama mühimsizdir!)
1-Peximet
2-Dengesiz Herfiler
3-A due Carmen
4-Nükleer Başlıklı Kız
5-Piiz
6-Bozuk Para
7-Bad Trip
8-Başıbozuk
9-ACID
10-Shiva
Bi de SUELEN vardı çok tuttuğum ama elenmişler.
Bu arada ilk on listemdende yalnız iki yarışmacı ilk yüze çıkamamış 😉 8)
Ayrıca; Kor, Zodiac, Ser-n, ASES, MANGIR, KUKLA, 51 Promil, AKO, BAŞKA ŞEYLER, Senkop, A.B.E.A, RUJ, Parodi(Basçıları yeter!!!), Umut Ulaş, Berkan Ataoğlu
isimli yarışmacılar da son derece başarılı ve dikkate değer işler çıkarmış, ilk on çıkarırken beni çok zorlamış, playlistime yerleştirip defalarca dinleme isteğini içime zerk etmiş arkadaşlardır. İlk on diye yazdığım yarışmacıları bu arkadaşlardan kayırıp oraya yerleştirmemin tek sebebi onların tarzıma hitap etmesidir, yoksa kalite olarak hepsi gerçekten çok başarılı ve samimi işler çıkarmış arkadaşlar.
Herkese Saygılar...