sahasrara demiş ki:adam şifreli yazıyo çünkü o zamanlar kitap okumak yazmak falan yasak adamda yazıp saklıyo geçmiş çağlarda ileriyi görüp söyleyen insanlar pek de iyi şeylerden bahsetmedikleri için şeytan diye adlandırılıyolar.ama işfreli yazıyo yazdıkları bulunsa bile cezalandırılmamak için filmi de güzel ayrıntı yok ama iyiDaYs_oF_PuRGaToRY demiş ki:Hayır herşeyi anlıyorumda, madem bazı şeyler bulmuşsun veya biliyosun, tüm bunları şifreli yazmak neden yahu ?! Adam gibi yaz işte gelecek nesillerde aydınlansın anasını satayım. Bu birazda Cem Yılmazın muhabbetine benziyo ama dimi: Doktorların yazılarının bir intikam şekli olması konusu. ''Ben 30 sene okudum, al sende bunu oku ! '' misali ben kafayı sıyırdım al sende bunları çözeme ve fitil ol dalgası gibi geliyor bana 😀
İnanıp inanmadığımı sorarsanız, meraklı biri olmadığımdan pek inanmam; bekleyip görelim derim 😀
Kilisenin baskısı çok önemli burda,yani "gelecekten bilgi vermek sadece tanrıya mahsustur" inancıyla yaklaşıyor din adamları bu yüzden yazdıklarının anlaşılmamasıda gerekli..Kaldıki söylenildiği üzere o zamanlarda kilise çok etkili ve kitap okumakta yazmakta yasak,hatta belli bir dönemde bir arkadaşının evinde gizli bir odada yazıyor bunları...