şu an gecenin 4 buçuğu ve birden şu an objektif dinlememden dolayı aklıma Objektif'in forum sayfalarını okumak geldi!kahve ve sigara eşliğinde hiçbir entry'yi kaçırmadan okudum bu 13 sayfayı ve bende düşüncelerimi dile getireyim istedim!
öncelikle başta vecdi yücalan'ın da yakındığı konu olan türkrock müziği!!
benim ve benim gibi birçok insanın anlam veremediği bir konu!siyah giyinen,saçını uzatan yada en genel anlamıyla rock müzik dinleyen kesime potansiyel satanist gözüyle bakılması ve bununla doğru orantılı olarak rock müziğin ikinci plana atılması,bunun yeride içinde hiçbir emek olmayan,üretim olmayan fabrikasyon tarzı seri üretim malzemesi olan pop müzik ve uzantılarının hem prodüktörler,plak şirketleri ve dinleyiciler tarafından ön plana itilmesi hazmedilecek bir durum değil!insanların yada daha genel anlamda toplumların tabularını yıkmaları,kötü olarak nitelendirdikleri değerleri iyi olarak algılamaları,algılatılmaları ne mümkün!!çok uzun bir süreç bir toplumların kabuk değiştirmesi,ki bizim burda müzdarif olduğumuz konu da ne yazıkki bizler çok şanslı değiliz!eğer bizim toplumumuz bu konu hakkındaki düşüncelerini değiştireceklerse,bu bize değil de bizim çocuklarımıza yada torunlarımıza nasip olacak fikrindeyim!(keşke yanılsamda bizim kuşağımıza da görmek nasip olsa)!görmemiz dileğiyle...
ikincil olarak turkrock.com objektif başlığı ...
açıkçası bu sayfaları okumaya karar verip siteye giriş yaptığımda böyle samimi bir başlık bulabileceğimi hiç tahmin etmiyordum,ki ondan öte vecdi yücalan'ın buraya yazmış olabileceğini düşünmemiştim bile!gerçekten takdire şayan bir başlık olmuş!ne en ufak bir sürtüşme,en ufak bir sataşma,anlaşmazlık!termetiz bir forum başlığı!bu anlamda burda vecdi yücalan'ın ve onu sevenlerin kalitesi ve kişiliği bu başlığın böyle süregelmesinin asıl nedenidir diye düşünüyorum!ki bu başlıktaki her iki entry'den birinin vecdi yücalan'a ait olması,kendisine sorulan her soruya samimiyetle cevap vermesi,biz sevenleri için hertürlü yardıma açık olması,kötü eleştri görse bile cevap olarak kırıcı olmaması onun kişiliğinin bir göstergesi,grubuna,yaptığı müziğe ve yaptığı bu müziği severek veya sevmeyerek dinleyen herkese bir saygıdır açıkçası!
tebrikler vecdi yücalan,tebrikler objektif sevenler
ve son olarak Objektif ...
bu konuda tekbir yorum yapmak isitiyorum!! Eskilerden kim kaldı? sorusu sorulduğunda akla gelen ilk isim desem sanırım yeterince açık olurum!!
turkrock müziğini zor da olsa dinleyebilmek dileğiyle ...
d.n:yazım biraz uzun oldu,farkındayım ama umarım başta vecdi yücalan olmak üzere herkesin baştan sona okuması dileğiyle ...