Şimdi hocam "O gün" albümünde türkü motifleri sadece "Pencere" adlı şarkıda kullanılmış. Bu senin müthiş müzik anlayışına göre sürekli kullanıp rant sağlamak oluyorsa eyvallah.krenk demiş ki:alcoholik demiş ki:krenk demiş ki:ne bileyim biraz kalıplardaydı sanki :? aynı türkü motifleri falan ben sevmemiştim...pentagramurat demiş ki:O GÜN albümü de iyiydi be,bu kadar sert olma.
hocam sizlerin derdini anlayamıyorum ben nedir? sivri olmak için mi yazıyosunuz bunları. ya eleştri yapın ama okuyun dinleyin sonra yapın. adam saydım'ı dinlemiş gelmiş çok kötü (ki bence saydım da çok çok iyi bi şarkıydı) müzikteki bu türk olayı nedir yok türküymüş. bizim özümüz ne ya. adam başka napsın onlarla büyümüş hepimiz öyle. hangimiz anne kucağında guns'n roses dinledik hangimizin babası kafa çekerken nirvana dinliyodu. yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim. türkülerimiz bizim baştacımız.
o gun'e gelince; o gun bence ogun sanlısoy albümleri arasında hep 1 numara olacak bi albüm. sanmıyorumki ogun onun üstüne bi albüm daha yapsın. kesinlikle müthiş bi albümdü...
Tabii ki türküler bizim millet olarak varoluşumuzda çok önemli bir yerde konuyu saptırmayalım ama aynı motifleri sürekli kullanıp rant yaparsak olmaaaaazzzz orda bir dur denir napıcaz üreticez :!: :!:
yani ogünün ilk albümünü beğenmemiştim ....
ayrıca ortada aman aman bir numara olucak bişey de pek yok yani ogün sanlısoyu nasıl bir numara diye burlarda abarta abarta anlaıtonuz gerçi size göre herkes bir numara olduğu için pekde şaşırmamak gerekir...
:!:
Ferdi abimizin bende özledim bende adlı parçasının canını çıkartıp albüme koymuştur o gün... sırf ticari başarı için... yani 1 numaralık bir durum pek yok....Uçmayalım
müzikaliteden anlamıyorsakda pek konuşmayalım.....
:!:
"Ogün Sanlısoy bir numaradır", "O gün albümü birincidir" gibi birşey görmedim ben bu başlıkta. Sadece diğer albümleriyle "O gün" arasında bir karşılaştırma yapılmış.
Cover olayına gelince...Cover senin bahsini ettiğin kadar basit bir olay değildir. Hele ki arada tarz farlılığı varsa. Şarkıyı alacaksın, tadını bozmadan ama taklitten de uzak kalarak bunu yorumlayacaksın. Hem de klasikleşmiş bir şarkıyı aylarca milletin ağzından düşürmeyeceksin. Bunlar kolay işler değil.
Müzikaliteden anlamayan konuşmasın haklısın. (ithaf olunan kişi farklı)