Abi, eğer yaşın cidden forumda belirttiğin şekildeyse muhtemelen benden iyi hatırlarsın müzik piyasasında “ülke şartları düşünüldüğünde iyi iş, destek olalım” diye çer çöp onlarca işin şişirildiğini.
16 - 17 yaşından beri birşeyler kaydetmeye çalışan benim bile kaçtığım, arkasına saklandığım bir bahaneydi. Ancak internetle gördük ki bizim kendimizi avuttuğumuz şartlarda, imkanlarda insanlar dünya devi olabiliyormuş.
Bu analojiyi neden yaptım; OHM için herhangi bir özel nefretim yok, kazandıkları ekmeğe zeval gelmesin. Yasal olarak başları ağrımayıp, iş modellerinden mutlularsa ne güzel.
Ancak ortamı biraz yumuşatmak adına kısa bir anımı paylaşayım. Belki firmanın arkasındaki abi de anlayabilir beni. 21-22 yaşındayken elime bir Jackson KV3 gövdesi geçti. Bunun sıkıntısı 22 perde bolt on olması ve Jackson’ın nadiren 22 perde üretmesi. Aradım taradım yok. 22 perde sharkfin inlaylı sap bulamıyorum. Tek tek birçok yerel üreticiye mesaj attım. Kime sorduysam yok biz onu o şekilde üretemeyiz, doğru olmaz cevabı aldım. En son ebay üzerinden fason üretim bir sap aldım. Hatta başlığı bu forumda mevcuttur gitarın.
Şimdi ben ülkede bu alanda ekmek yiyen bu kadar insanın bir ağızdan bu tavrı sergilediği bir ortamda, şu durumu desteklemek zorunda değilim. Mesela 2 yeni strat paylaşmış. Şahane ya. Fiyatı ve kalitesi de müşterisini mutlu ediyorsa şahane, sabaha kadar desteklerim ben bu işi. Diğer işin kafası, inlayi, adı da benzer değişime girse, onlarla da hiçbir problemim yok.
Ancak ben şuraya “abi bu iş biraz fason üretim gibi mi, ithalat kasan adamların adı bile internette yok” diyip işin arkasında duran, açık açık işi aydınlatabilen bi insan çıkmadı.
Ben “bana ne” diyemiyorum abi. Burası instagram değil ki “beğenmiyorsan engelle, takip etme” diyip geçelim. Biz boşuna mı sayfalarca incelemeler, değerlendirmeler yazıyoruz, ama sakince ama agresif karşıt görüşler olarak tartışıyoruz. Girin bakın köpeği olduğum Jackson markasının başlığına, onların da belli serilerini nasıl haşlamışım QC konusunda.
*Ben bunları yazdığım esnada firma mesaj atmış, abi benim iyi peynirden anlamam için inek mi sağmam gerekiyor? Bak üretimden anlamayan birisi olarak ne yapıyorum.
Sahibindene girip ilanını buluyorum.
158861 eklentisini görüntüle
Açıklamanın ilk satırını okuyorum.
158862 eklentisini görüntüle
Aynı gitarın 2. El halini görüyorum. Neredeyse yarı fiyatına inmiş olması da cabası.
158863 eklentisini görüntüle
Aynen abi endüstriyel.
*Maden mühendisiyim bu arada, buralar hep kafa boşaltma, hobi alanı bana. Yine de YouTube bir yere gelse güzel olur.
Don’t forget to share your thoughts on the comments, like and subscribe. Till the next video, see ya!