e bu kadar laftan sonra @Ohmguitars siz de birkaç model üretip istanbulda, ankarada biri iki müzik mağazasına konsinye bırakın bari 😄
burada var gidin deneyin diyebilesiniz.
burada var gidin deneyin diyebilesiniz.
Ancak OHM markası benim umurumda değil ben de muhtemelen onların. Nasıl biliyorlarsa. Siz de neyi desteklemek, nasıl bakmak istiyorsanız.
Tolganın kendisine en çok katıldığım konu bu oldu tartışmayı üstün körü okuyabildim ancak, 97 yapımı amerikan bir fendere sahibim gitar yaklaşık 10 senedir bende, Reissue olması sebebiyle headstockta bulunan fender yazısı waterslide olarak yapılmış ve buna rağmen bir aşınma yada başka bir kötü görüntü söz konusu değil.@Ohmguitars Mesela pes diyorsunuz, ben de 14 - 15 senelik Squier Bullet Stratımı paylaşıyorum. 11 - 12 yaşından beri elimde olduğundan neler yaşadığını ben bilirim. Daha üstün kalitede ürettiğinizi beyan ettiğiniz Fender'in Çin'de ürettirdiği gitar her türlü saçmalığı görmesine rağmen bu halde. Ama sizin gitar cortlayınca "rutubet, hor kullanım".
Altın ile Krom kaplama arasındaki farkı bile bilmediğiniz halde, sizi buraya kadar muhatab almış olmak tamamen iyi niyet göstergesiydi. Sevgiler. "Bir de maden mühendisi iseniz, vay bu ülkenin haline."@Ohmguitars Mesela pes diyorsunuz, ben de 14 - 15 senelik Squier Bullet Stratımı paylaşıyorum. 11 - 12 yaşından beri elimde olduğundan neler yaşadığını ben bilirim. Daha üstün kalitede ürettiğinizi beyan ettiğiniz Fender'in Çin'de ürettirdiği gitar her türlü saçmalığı görmesine rağmen bu halde. Ama sizin gitar cortlayınca "rutubet, hor kullanım".
158864 eklentisini görüntüle
Konuşalım abi, sabaha kadar konuşalım, ürününüzü satın almış adam donanım için "Çinden geldiğini biliyorum" diyor, siz başka açıklama yapıyorsunuz.
Yıllarca birşey olmaz diyorsun, olmuşunu atıyoruz, "he bu kötü kullandı" oluyor.
Zaten benim şahsen rahatsız olduğum bir tasarım kopyalama durumu var, belki pirinç tarlasından artan vakitlerinde yaptığı gitarlar yüzünden Armadillo Enterprises ile başı belaya giren adam varken sen "sorduk birşey olmadı, forumdan öğrenecek değiliz" çekiyorsun.
Şuraya gelip, işi mahkemeyle açacağına "öğreniyoruz, uğraşıyoruz be, daha iyileri olacaktır." diye girilse cidden bambaşka yerlerde olacaktı konu. Bak aylar önce ne yazmışım;
Basit bir görüşe karşı bu kadar duvar ören bir tavra sahip olmak yerine, şurada laf eden insanlara bi kulak verip uygulamamayı tercih etsen bile sadece iletişim kurmaya çalışsan, bu insanların alayı birçok diğer yerli firmayı desteklediği gibi desteklerdi.
Neyse ya, ben daha fazla cidden tartışmak istemiyorum. Yorumlar yukarıda, bende bu fikirleri oluşturan kavramlar yukarıda, hepsi sayfalarca konuşuldu. Para verecek olan iyi hissediyorsa versin, desteklemek isteyen desteklesin. Bir gün önüme denk gelirse bir de çaldıktan sonra fikirlerimi gelir belirtirim. Cidden ya ben çok sert girdim karşı taraf sakinleşemiyor, ya ben kendimi düzgün ifade edemeyecek kadar yorgunum. Ama yürümüyor tartışma.
Yine de niyetim ne kalp kırmak ne rencide etmektir. Kırgınlık yarattıysak herkes için affola.
Bu işin böyle olacağını biliyordum, gerçekler acıdır brocuğum biz cahil değiliz diye zoruna gitti üretici arkadaşın tabiki ben de farkındaydım şu yıllarca hiç bişey olmaz altın altın parıldar dediği Hardwarelerin leş olduğunun. Bir de bir havalar yok mahrum kalacakmışız da kalitesinden beyfendinin. Yahu ne sanıyor kendini bu haddi nereden buluyor anlamıyorum. Üreticiysen biz de bilinçli tüketiciyiz buralar öyle gitardan anlamayan çoluk çocuk ortamlarına benzemez. Ağacından, Hardwareine en küçük detayına kadar didik didik edip fiyat/performans ve tarz olarak bize en uygununu seçebilen müziğe, gitar sevdasına yıllarını vermiş insanlarız. En ufak elistiriyi dahi sert tavır ile sergileyen adamın ürününü ne alacağız yahu.Az önce firma tarafından hem benim "nickname"im hem de forum hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bilgisi ulaştırıldı. Görünüşe göre iş yargıya intikal ediyor. Konuyu zaten kendi adıma kapatmıştım ancak tüm ekran görüntülerimi alıp, sürece zarar vermemek adına tarafımdan herhangi bir şey yazılmayacaktır.
İyi niyet diyen arkadaşlara da selamı borç bilirim.
Yahu yasal süreç başlayacağım demek bana özelden mesaj atmak bir taciz değil mi ? Üstelik özel mesajımı bu şekilde paylaşmanız da bir suç. Daha fazla çirkinleşmeyin lütfen, yeter, sıkıldım. İşimiz, gücümüz var. Yapmamız gereken müzik, bakmamız gereken ailemiz var. Senin karşında çocuk yok. Yeter dedikçe uzatttin ama cidden yeter.Tehdit veya taciz içeren bir iletişim dili asla kullanmadığımızı, ekran görüntüsü ile paylaşmak en doğrusu.
@Hakan Baysal abi adam istiyor ki illa gitar yaptı diye tebrik edelim sensin kral diyelim, en kral gitarı en ucuza sen sunuyorsun diyelim. Hiç eleştiri gelmesin.
Teşekkürler. Depremzedeler üzerinden yapılan "espri" den sonra, söylenecek birşey kalmadı ne yazıkki.Arkadaşlar,
bugün burada yapılan; hiç yemediğiniz, tadına bakmadığınız bir yemek için şefi;
- aynı menuyü çıkaran var, neden o menüyü yapıyorsun,
- senden daha iyi yapan var,
- senin kullandığın malzemeden daha iyi malzeme kullanıyorlar, dolayısı ile daha iyi yemek yaparlar,
- tuzu , biberi az kullanıyorsun,
- başkasının imza yemeğini taklit etme, seni dava ederler,
- yemeğini yiyen bir kişi gördük o da beğenmemiş,
- başkaları daha iyisini(??) daha ucuza pişiriyor,
- TR de başka mutfakları mı pişiriyorsun, nasıl yaparsın, nereden bilirsin ki,
demek ile aynı.
ben de şef olsam; burası TR de yemek (gitar) vs ile ilgilenen kişilerin en çok ziyaret ettiği forum olduğu için yukardaki gereksiz yorumları yapan herkese tavır alırdım. bir marka kolay yaratılmıyor. klavye başında kimsenin de yıkmasını istemezdim.
biraz empati kurmaya ihtiyacınız var.
gerçekten iş güç sahibi bir sürü arkadaşın bu kadar anlamsız tepki vermesini anlayamıyorum.
bu arada sıradan bir esnafa yüz yüze bunları söyleseniz çok değişik tepkiler almanız da olası.
Yazmamayı kural bellemiştim ancak 2 farklı avukattan “istediğini yapsın, bir yere varmaz” benzeri dönüşleri aldıktan sonra, bildiğimi perçinlememin rahatlığıyla hareket ediyorum.Arkadaşlar,
bugün burada yapılan; hiç yemediğiniz, tadına bakmadığınız bir yemek için şefi;
- aynı menuyü çıkaran var, neden o menüyü yapıyorsun,
- senden daha iyi yapan var,
- senin kullandığın malzemeden daha iyi malzeme kullanıyorlar, dolayısı ile daha iyi yemek yaparlar,
- tuzu , biberi az kullanıyorsun,
- başkasının imza yemeğini taklit etme, seni dava ederler,
- yemeğini yiyen bir kişi gördük o da beğenmemiş,
- başkaları daha iyisini(??) daha ucuza pişiriyor,
- TR de başka mutfakları mı pişiriyorsun, nasıl yaparsın, nereden bilirsin ki,
demek ile aynı.
ben de şef olsam; burası TR de yemek (gitar) vs ile ilgilenen kişilerin en çok ziyaret ettiği forum olduğu için yukardaki gereksiz yorumları yapan herkese tavır alırdım. bir marka kolay yaratılmıyor. klavye başında kimsenin de yıkmasını istemezdim.
biraz empati kurmaya ihtiyacınız var.
gerçekten iş güç sahibi bir sürü arkadaşın bu kadar anlamsız tepki vermesini anlayamıyorum.
bu arada sıradan bir esnafa yüz yüze bunları söyleseniz çok değişik tepkiler almanız da olası.
Tazminat hakkınız olması durumdaki düşüncem espiri değil, samimi temennimdir. Ama MFÖ espridir.Teşekkürler. Depremzedeler üzerinden yapılan "espri" den sonra, söylenecek birşey kalmadı ne yazıkki.