5.7 oktav ha? sen mi ölçtün.
sonra da 3.7 oktav ?
bir de 0.7 nasıl oluyor anlamadım, o kadar hassas ölçümü kim yapıyor? ben de gideyim belki sesim 3.4783 oktav çıkar.
şunu bil, kaan tangöze dediğin adam standard bi tiz bariton yani 2-2,5 oktavdan fazla sesi yok. zate gırtlaktan söylediği için daha fazlası varsa bile kullanamaz ki olduğunu sanmıyorum.
ayrıca şarkı söylemeyi bilen bir şarkıcı en tiz notalarında değil her zaman diyafram nefesi kullanır ve sesini özel bir durum, bir ses değişimi gerekmedikçe gırtlağından değil çoğunluğu kafa ve boyun kısımlarında bulunan rezonans boşluklarından çıkarır.
ayrıca sigara etkilemez gibi saçma sapan inanışlara kulak asmayın, sigara SES TELLERİNE ve CİÐERLERE direkt zarar verir, sinir ve kas sistemini etkilediği için diyaframınızı verimli kullanamazsınız, kaan gibi, teoman gibi iğrenç bir sese sahip olursunuz. teoman dediğim adam okulumun rock korosunda zamanında tenor olarak görev almış, sesi güzel bile olmuş birisidir, ama şimdi sesi çok kötü, sebebi sigara ve içki. halbuki ilk albümlerinde ne güzel sesi vardı 2sinin de.
kendi kendinize evde ses ölçümü falan yapmaya kalkışmayın bir şey bilmeden, sesi nerenizden çıkaracağınızı bilmediğiniz için sesinize geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsiniz, ses telleri çok hassastır. ayrıca tek nefeste 1 oktavı doğru dürüst taramak düzenli çalışmayla kondüsyonla olur yoksa detone-sürtone olursunuz ama doğru dürüst eğitimi olmayan bunu farkedemez, ses yanlış gelişir, üzülürsünüz.
ayrıca do'dan başlamak çok saçma ya ilk kullandığın do'dan kalın olan si la gibi notalar da sınırların içindeyse, onları ölçüm dışı bırakmış olursun.
magic of hazel, ses konusunda hevesli olman çok güzel ama ne yazık ki bilgin çok yetersiz, çok yanlış bilgilendirmeler yapıyorsun, sen daha 1 ay önce ses oktavı nedir nası ölçülür normu nedir diye soran birisiydin; şimdi burada birilerini bilgilendirmeye çalışıyorsun ama bilgin eksik olduğu için yanlış şeyler söylüyorsun, bence biraz daha araştırma yap.
ayrıca, vokale gerçekten meraklıysanız ve yapabileceğinize inanıyorsanız donanımlı birinden ders alın. yoksa sonra çok üzülürsünüz.
ses ile ilgili bazı basit , temel bilgiler için
http://www.emreyucelen.com/emr/ , emre yücelen bu işten çok iyi anlayan birisi.