mutlak olarak önemli bir şahıs..ancak bu kadar büyük bir bilim insanı olmasına rağmen,evrenkentlerde bu kadar seveni,bileni varken YÖK korkusuna hiç bir etkinliğe çağırılmaz,ancak bazı toplum örgütlerinin düzenlediği panellere vs. katılır.ayrıca çok da mütevazi diye anlatır onu tanıyanlar,ondan ders almışlar...en sevdiğim temel bilim olan Kimya konusunda ondan ders alabilmiş olmayı çok isterdim...bu arada sayın Sinanoğlu'nun kitaplarını sevenler Attila İLHAN'ın da bazı düzyzı eserlerini de , TRT-2 deki sohpet programını da seveceklerdir.
yalnız bana ilginç gelen bir şey var...bu adamı her tür siyasi görüşteki insanlardan da bol bol seven de var, hiç sevmeyen de...kişisel olarak sevmeyebilir insan ama bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı nasıl olurda milleti için çalışan,çağdaş,aydın,zeki,bizleri başarıyla temsil etmiş,Atatürkçü,Bağımsızlığa gönül vermiş... bir bilim adamını yok sayabilir,onun ötesinde ona küfür edebilir(yaşadığım,duyduğum için yazıyorum)...
ayrıca Türkçe için söyledikleri azdır bile...abartılı değil...etrafıma baktıkça içim acıyor...hele hele Bağdat cad.,İstiklal cad. gibi yerlerde...bana hep işgal yılları İstanbulundan bir esinti taşır intibası verir.