öncelikle düşüncelerimi kayda değer bulup beğenen herkese teşekkür ederim. benimle aynı fikirde olan olmayan herkese de saygılarımı sunuyorum.
actarius, sen "75'lik hacı" konusunun ne anlama geldiğini çok çok iyi biliyorsun, eğer bilmiyorsan gerçekten de Euphor gezegeninde yaşadığını düşünürüm. bu durum senin bahsettiğin "cinsel hastalıklara karşı, aileden alınan saygı ve sevginin sağladığı korunma" dan daha alakalı bir durum. eğer değilse ben de senin gözünden bakıp şöyle bir yorum yapıyorum; "o zaman sen cinselliğini ailenle mi yaşıyorsun, yani eşinle yatağa girerken aileni de mi yanı alıyorsun?". bunu birebir sana sormuyorum, sorunun varolmasına sebebiyet veren mantığı düşün... aileler, evlatlarına cinsellikle ilgili hiçbir bilgi vermediği gibi onların bu konudan haberdar olmamaları için gerekirse şiddete bile başvurarak cahilce çaba sarfediyorlar. bu aşamadan sonra insan doğası kendini gösteriyor; bu yoğun baskı ters tepki veriyor ve hertürlü sapkınlık boy gösteriyor. senin sürekli bahsettiğin "aile büyüklerinden alınan saygı ve sevgi" yalnızca aile içi huzuru sağlar. bu az birşey değildir... tabii ki çok ama çok önemlidir ama konuya ufuktaki gemi kadar yakındır...
unutmamak gerekir ki bu ders bilimsel yöntemler kullanılarak verilir. bu ders birçok kez söylendiği gibi "fantezi" veya "pozisyon" dersi değildir. bu ders tam anlamıyla placebofan'in bahsettiği; ülkemizde kocaman bir sorun halini almış, ancak taş gibi sert kabuksu yapısından dolayı, kendisi artık yürüdümüğüz yollardan bile ayırd edilemeyen devasa yaranın merhemidir.