O kabin hissiyatı işi tam olarak çözülemedi bence de. Gerçi FRFR ile Fractal'ı test etmedim. Ama bence amfinin önünde veya effects loop üzerinden bir miktar kabin hissiyatını koruyan cihazlar halen tümüyle dijital çözümlerden açık ara çok daha fazla keyif veriyor. Ben ses kartı üzerinden özellikle hi gain tonlarda çalarken kendimi hile yapıyormuş gibi hissediyorum, çünkü amfide çalmak kadar net ve acımasız olmuyor dijital platform. Teknik detayına giremiyorum, ama bence işin içerisinde halen bir miktar "ortalamaya" vurmak söz konusu. Bunu en iyi John Mayer özetlemiş, dijital modelleyicilerin halen armonikleri ne yapacağını bilemediğini söylemişti. Analogtaki devasa "rasgele ses evreni", dijitalde ister istemez daha basit bir şeye indirgeniyor. Prosesör ile amfi önünde çalmak bunu bir yere kadar azaltıyor bence; en azından kabinden geçen sesi duyuyorum.
Şu gecikme meselesini duymak konusunda bir şey diyemiyorum ben, ama sizin de belirttiğiniz gibi tek sorun bu değil. Bir John Nathan Cordy videosunda iki ekonomik Strat kıyaslaması vardı, Adamın tuşesi muhteşem ve güzel de ton var filan, ama bir noktada öyle bir tını duydum ki "bu dijital" dedim. FRFR veya ses kartı set upı ile Amplitube çalıyormuş sanırım. Ben ne lambalı butik amfi tutkunuyum (büyük ölçüde solid state kafasındayım), ne de bir sürü butik pedalım var. Son derece basit sinyal yolları kullanıyorum, ama benim kulağım bile bunu yakalayabiliyorsa...
Üzgünüm, dijitalin (özellikle de düşük-mid gain sularındaki tonlarda) daha on fırın ekmek yemesi lazım. Hele de lambalı amfi püristlerini ikna edebilmesi şu anda halen mümkün değil. Petrucci'yi ikna edebilir, çalacağı müziğe göre belki Govan'ı ikna etmese bile bir yere kadar idare edebilir (taşınabilirlik vs...), ama demek ki kolay kolay bir John Mayer'ı, Josh Smith'i, Greg Koch'u vs ikna edemiyor...