Pedal boardda send return sorunu

MaveDustaine

MaveDustaine
Amfi Marshall DSL20. Pedal board da resimdeki gibi. 4 kablolu send return kullanıyorum. Sırasıyla gitarı tuner girip ordan mini whammyye ordan da gate input girdim, gate outputtan chorus, tremolo delay reverb çıkıp amfi return girdim, gate sendden çıkıp overdrivelar ve boosttan çıkıp amfi input girdim, gate return çıkıp da amfi send girdim, buraya kadar her şey doğru, hem overdrivelarımı hem amfi distortion için footswitchi kullanıp 4 kablolu send return yapıyorum ses kaybı ve ton kaybım yok gibi bir şey. Gate de distortionlar açıkken gayet güzel çalışıyor ama cleandeyken footswitchteki fx loop aktifken yani sistemdeki send return aktifken inanılmaz fazla noise geliyor clean kanalda, amfinin high modunda distortion açık hafif noise gelir ya rahatsız etmeyecek cinsten onun iki üç katı gelmesi cleande bana normal gelmedi, distortionlar açıkken bile bu kadar ses gelmiyor yani burada bir problem var ve size de bir sorayım.

WhatsApp Image 2025-12-18 at 16.39.51.webp

Biraz amelelik olabilir ancak nedenini anlayamadigim durumlarda ben butun sistemi dagitip elemanlari tek tek ekleye ekleye gidip her adimda test yapiyorum.

Cogu zaman sorunun neden kaynaklandigini bulmami sagliyor.

Gecen yil bir suru noise gate aldim iade ettim. Sebebini bilmedigim bir dip ses oluyordu. Diger gitarlarima uzaktim baska gitarla deneyememistim. Sorun gitarimin topraklama kablosundaki lehim kopuklugundan cikmisti. Bunu da degerlendirmeni oneririm.

Biraz amelelik olabilir ancak nedenini anlayamadigim durumlarda ben butun sistemi dagitip elemanlari tek tek ekleye ekleye gidip her adimda test yapiyorum.

Gecen yil bir suru noise gate aldim iade ettim. Sebebini bilmedigim bir dip ses oluyordu. Diger gitarlarima uzaktim baska gitarla deneyememistim. Sorun gitarimin topraklama kablosundaki lehim kopuklugundan cikmisti. Bunu da degerlendirmeni oneririm.

Yarın bir kaç saatimi ayırıp her pedalı ayrı ayrı send return bağlayıp test edicem, belki de amfi returnünde sorun vardır bakalım, pedallardan kaynaklı değil gibi ama yine de belli olmaz.

Benim de başıma geldi pedal ara kablosunda sıkıntı çıktı, topraklaması 300 ohm gibi bir değerdi. Lehiminin üstünden geçince düzeldi.

Benim sorun amfinin return kısmında gibi gözüküyor dün 2 3 saat her bağlantıyi her pedali tek tek her kombinle test ettim. Fx loopa giren her efekt pedalini tek tek send return ile test ettim devam ediyor. Amfiyi garanti kapsaminda zuhale götürcem bakacaklar haftaya. Amfideyse sıkıntı tamir ya da değişim olur zaten.

Evet o daha ozellikli ama ben yalnızca tonumu ve hicbir seyimi etkilemeden soloda bir kaç dB boost istiyorum o yüzden bu yetiyor.

Geri