Manyetik dediğin şey bi nevi mikrofon. Normalde mikrofonu neye bağlıyoruz? Mixer ve sonra hoparlöre.
Yani ses, gitar tellerinin yarattığı sesleri manyetikten sonra amfiye gitmesi gerek. Gitardan amfiye giden sesleri değiştirmek için de sürüyle pedal var.
Ne için pedal kullanacaksın mesela orayı bilmiyorsun... Ben de bırak ironi yapmayı, ***şağın kralını geçiyorum.
Ama acıdım sana. Toş toş yok. Şimdiki kısmı daha dikkatli oku:
Şimdi sende gitar da var amfi de var. Ama amfi ne? Değecek bir şey mi?
Amfin kötüyse, araya ne kadar kaliteli pedal da alsan olmayacak? Misal arabanın deposunu fulledin (burası gitar pedalı) ama daha hızlı gidemiyorsun. Çünkü araban 90 beygir. Senin belki istediğin araba 400 beygirlik olması gerek (bu kısım da amfi).
Bunun için ne yapıyor muşuz? İyi bir amfi ile başlıyoruz. Hi-gain tonları güzel olan amfiler.
Biraz da kaynak araştırmayı öğreniyormuşuz. Youtube'da gani gani inceleme var. İngilizce biliyorsan daha iyi. Lambalı olmak zorunda değil.
We've got the finest high-gain amps on offer here at Andertons Music Co. whether you want a new 100w head for your metal band or just like to play your blues super-hot.
www.andertons.co.uk