Pedal/Prosesör Mixer bağlantısı?

• Konuyu açan Konuyu açan esavas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhabalar,canlı performans için tek çıkışlı mono(L) veya L-R iki output çıkışı(çıkışlar XLR değil 1/4) olan gitar prosesör veya pedallarını doğrudan mixere nasıl bağlamamız gerekiyor? Yani Gitar-Prosesör-Mixer bağlantısını kaç çeşit ve nasıl yapabiliriz? DI Box ihtiyacımız var mı?

bu arada elimdeki prosesör korg ax1g(epey eski bi pedal). bu prosesörü en verimli ve ucuz yollu şekilde şuan canlı performansta kullanmam gerekiyor. daha önce line out çıkışını direkt mikserin boş bi line in kanalına girdim ama pek tatmin edici olmadı. bağlantıda değişiklik yapmam mı gerek yoksa DI box(ultra g kabin smilatörlü) ile mi bağlasam daha iyi olur, yoksa prosesöre ek olarak ucuz yollu bi kabin similatör pedalı mı alsam ?

elektrogitar bağladığınızı varsayıyorum. Sanırım ses aldınız ama ton hacmi sizi tatmin etmedi, bu cihazda kulaklık çıkışı var. di-box kullansanız(ultra g harici) sadece empedansı dengeler tona ve sese etkisi pek olmaz. ultra g biraz tona hacim verir ama yine de siz ultra g alacağın paraya kabin simülasyonu iyi olan bir prosesör alın output ayarlarını pa system ya da mixer olarak doğru yapın, xlr çıkışı da varsa size hizmet eder.

elektrogitar bağladığınızı varsayıyorum. Sanırım ses aldınız ama ton hacmi sizi tatmin etmedi, bu cihazda kulaklık çıkışı var. di-box kullansanız(ultra g harici) sadece empedansı dengeler tona ve sese etkisi pek olmaz. ultra g biraz tona hacim verir ama yine de siz ultra g alacağın paraya kabin simülasyonu iyi olan bir prosesör alın output ayarlarını pa system ya da mixer olarak doğru yapın, xlr çıkışı da varsa size hizmet eder.
cevap için teşekkürler, peki prosesörün yanına bi kabin similatörü pedalı alsam hacmi arttırabilir miyim? dijital+analog birleşmesinden bi sorun yaşar mıyım? di-box fiyatına mooerin trescab kabin pedalı var mesela.

Geri