Super oldu, anlastigimiza cok sevindim.Ha yok buffersa tamam öyle kalsın onlar.
Sona bonafide ekleyecegim icin soruyorum. Ekleyecegim chorus un buffer veya true bypass olmasi hakkinda onerin nedir?
Super oldu, anlastigimiza cok sevindim.Ha yok buffersa tamam öyle kalsın onlar.
Super oldu, anlastigimiza cok sevindim.
Sona bonafide ekleyecegim icin soruyorum. Ekleyecegim chorus un buffer veya true bypass olmasi hakkinda onerin nedir?
Herkese selamlar, bir pedalboard dizdim. Pedalların linkleri aşağıda. Ben özellikle Duman ve MVÖ seven birisiyim. Buna göre değerlendirebilirsiniz.
Selam,@MaveDustaine ve @YBamac arkadaslar bilmedigimden dolayi bir sey sormak isterim. Eger ki en sondaki reverb pedali hep acik kalacaksa buffer gibi davranmaz mi? Yine de true by-pass oldugu icin sinyalde kayip olur mu?
Bu gune kadar yanlis bilgiyle gelmis olabilirim hem beni aydinlatalim hem de ileride buralari okuyan birileri olursa onlari aydinlatalim.
Benim sistemin son pedali TC HOF2 ve giris 1MΩ, cikis 100Ω olarak gorunuyor. Sonda yer alan reverb pedalim hep acik.Selam,
Soruya direkt cevap vereyim. En sondaki pedalın açık kalacaksa buffer devrede olduğu için elbette buffer görevi yapacaktır.
Kısa kısa kuralları yazayım:
* Öncelikle hemen her pedalda buffer vardır. Olmayan da var, ama azdır.
* Buffer, sinyali arttıran bir devredir.
* Birçok pedalda birden fazla (bazen 4 tane) buffer bile olabilir.
* 1 M input ve <100 ohm output empedansına sahip olmayan her buffer tona etki eder. Bu etki, sinyal kaybı değil, EQ etkisidir. Tonun rengi etkilenir.
* Konuştuğumuz konu, pedal kapalı durumdayken ortaya çıkan bir durum.
* Tru-bypass bir pedal kapalıyken, buffer devre dışı kalır, yani buffer olmaz. Tona olan etki sıfırdır (pedal hiç yokmuş gibi). Ama buffer olmadığı ama arada jack ve kablolar olduğu için, bu kablolardaki kapasitanslar sinyali emer. Bu yüzden sinyal zayıflar.
* Buffered-bypass pedalda kapalıyken de buffer devrede kalır. Sinyal kaybolmaz ama buffer'ın kattığı renk (EQ) kalır.
* Bu yüzden, çok fazla buffered-bypass pedal istemeyiz. Çünkü kapalı da olsalar ton değişir.
* Ve bu yüzden çok fazla tru-bypass pedal da istemeyiz. Çünkü kapalıyken sinyali düşürür.
* Konu hep kapalılarken olan etkidir.
* Amfiden önce, yani en sonda, güzel bir buffer'ı olan bir pedal varsa ve hep açıksa sinyalin artık buffer'lı gidecektir amfiye. Sinyal sorunun bu noktada epey azalır.
* Güzel buffer dediğim de yukarıdaki 1M giriş, maximum 100 ohm çıkış.
Not: İşin basit yolu, buffer'lı tuner'a girip onun buffer'ından yararlanmak. En sonda da güzel buffer'lı tru-bypass bir pedalı hep açık bırakmak (ya da en sonda, yine güzel buffer'lı ve tru-bypass olmayan bir pedalı, kapalı da olsa bulundurmak). Bu ucuz ve pratik yol.
Ama en iyisi nedir'i sorarsan: Hiç "açıkmış-kapalıymış" derdine düşmeden, Yukarıda yazdığım "empedans aralığında" iki tane buffer alıp, en başa ve en sona birer tane koymak. Ne renk eklenir, ne de sinyal kaybın olur.
Pedalların teknik detaylarından (bazen de alttaki etiketlerinden) bu empedans değerlerini görebilir ve bu ayarda olan 2 pedalı, başa ve sona ekleyebilirsin. Tru-bypass ise açık tutarsın ve buffer devrede kalır.
Son ve tuhaf bir not: Bir pedaldan sonra gelen pedal, yeni buffer olur. Yani çok iyi buffer'ı olan bir pedaldan sonra, iyi olmayan buffer özellikli bir pedalı koyarsanız, artık buffer sondaki pedaldır.
O yüzden, "sadece" ilk ve sondaki buffer önemlidir. Aradakilerin, buffer kalitesi veya açık-kapalı olması (tru-bypass, buffered-bypass olması vs) önemsizdir. Son sinyaldeki empedans neyse, amfiye o gider artık.
Evet. Gerek yok.Benim sistemin son pedali TC HOF2 ve giris 1MΩ, cikis 100Ω olarak gorunuyor. Sonda yer alan reverb pedalim hep acik.
Bu durumda en sona bonafide koymama gerek yok mu acaba? (Ayni soru konuyu acan arkadas icin de gecerli)
Diğer kablolarım perte çıktığı için elimde sadece bir kablo var. Devrenin tamamlanması için pedalın inputuna gitardan gelen kablonun takılması gerekiyormuş. Ürün elime yeni ulaştığı için ve yeni kablolarım gelmediği için sadece cihaza güç vermek istedim fakat cihazın ledi yanmıyor.Inputa gitar takili derken anlamadım, gitarı ts input gireceksin, tsden inputa gireceksin bu şekilde mi bağlantı ?
Hocam adaptör negatif merkezli ve 9v idi. Muhtemelen girişleri uymadığı için çalışmadı. Yukarıda görselini paylaştığım joyo ürünü çalıştıracaktır diye düşünüyorum.Pedalı tek bir sey bozar fazla akım ve voltaj. Pedalin kendi adaptoru boyle bi sey yapamayacagi için bozulma riski yok. Kabloların yanlış takımı bozmaz yani. Adaptör baskaysa amper ve voltajın uymasi lazim, düşükse calismaz pedal, yüksekse pedali yakar
Aldım hocam. Görseli üstte.Neden bu kadar pedala güç kaynağı almayı düşünmüyorsun?
Aldım hocam. Görseli üstte.
henüz tek pedalım var. pedallarla yeni yeni tanışıyorum. bu tube screamer ilk pedalım oldu 🙂Ben güç kaynağı dedim dönüştürücü demedim ki birden fazla pedalınız var ve güç kaynağı neden kullanmıyorsunuz onu soruyorum, o bir güç kaynağı değil çünkü.
henüz tek pedalım var. pedallarla yeni yeni tanışıyorum. bu tube screamer ilk pedalım oldu 🙂
yeni kablom bugün yarın geliyor zaten. adaptörle beraber gelirler diye düşünmekteyim.Tamam ts9 mini 9v tüketen bir pedal, analog bir OD pedalı olduğu için en fazla 20-30 mah güç tüketir. Bu adaptör de 9v 500 mah'e kadar güç verebilen bir adaptör, sıkıntı olmaması gerekiyor ama tek kabloyla da nasıl test edeceksiniz o da ayrı muamma. @YBamac da bir baksın tabi adaptöre.
yeni kablom bugün yarın geliyor zaten. adaptörle beraber gelirler diye düşünmekteyim.