Evet hocam, genel olarak elektrik aksamlar üzerinde daha detay ve köklü çözümler getirmemiz gerektiği aşikar. Bununla birlikte sahibi olduğumuz ses kartı, bir adet HSH İbanez gio gitar ve 10w lık Marshall amfi zaten 2020 de edindiğimiz ve görece forumdan bazı konulara bakarak modellediğimiz ilk setuptı. Yıllar geçtikçe setupımızı maddi imkanlarımız ölçüsünde geliştirmeye çalışıyoruz. Belki bu sene daha üst düzey bir ses kartı alabiliriz.
Evet, dediğiniz gibi analog pedallar lambalı amfilerle daha iyi deneyimleniyordur. Ama bununla birlikte 19 yaşındaki müziğe gönül vermiş oğlumunda pedal kullanma deneyimini de sağlamış olduğumu düşünüyorum. Aslında birkaç bireysel ve gurup olarak çalışması youtube ve spotify da ver. İzin verirse buradan paylaşır değerlendirmelerinizi de almak isterim.
Forumlar genellikle çoğulcu ses ve fikir barından yerler olduğunu bilir ve o yüzden de her ilgilendiğim konuya ait bir forum varsa üye olmaya çalışırım. Her çoğulcu fikir ve sesi de değerli bulup üzerinde araştırma yapıp kendime göre bir yol çizerim. O yüzden buradayım ve fikir ve bilgilerinizi benimle paylaşıp yardımcı olduğunuz için de teşşekkür ederim hocam. Gelişmeler oldukça bu başlık altından paylaşırım.
Peki. Madem içimizi döküyoruz. Bende biraz kendimden bahsedeceğim. Yaşım çıkacak eyvah 🤣
Müziği çocukluğumdan beri sevmişimdir. Hâlâ da çok severim. Fakat müziği icra ermek benim için sadece mezarıma kada götüreceğim ve asla bırakmayacağım bir yaşam tarzından ileriye hiç bir zaman geçmedi geçmesini de işin açıkçası istemedim.
Peki nasıl bulaştım bu işe.
Sene 1989 Demir (evet bildiğiniz demir demirkan) elinde gitar dolanıyor etrafta. O zamanlar bende kaptırmışım testament slayer king diamond w.a.s.p. eloy metallica v.s. bu da deli gibi nasıl çalıyor. Bir gün geldi kadıköye stüdyoya gidiyoruz sende gel moruk dedi. E gittik. Bunlar grup kurmuş besteler yapmış çalıyor ( evet pentagram) neyse. O gün gördüm ki adamlar sevdikleri şeyi inanılmaz bir keyif ve haz içinde yapıyor sen niye yapmayasın dedim.
Aradan 1-2 ay geçti. Bir akşam yanan eski galata köprüsünün altında kemancıda abdülkadir abi ile oturuyoruz (oldlar onu abdullica olarak bilir. Abdülkadir Elçioğlu) dedim abi ya gitar çalacam ama nereden kimden öğreniriz bu işi. Aslanım dedi demir var ben varım bu camiada alayı var git al sen gitarını dedi. Ertesi gün soluğu tünelde aldım. Demirle geldik zuhale eşek adam ilk gitar olarak bana bir hh jackson aldırdı. Sert müzik seviyoruz onlarda çalıyor ya. Aldık gitarı amfiyi geldim eve gitar bana bakıyor ben gitara.
Ertesi günü akşamı aldım gitarı sultanahmette bodrum bar vardı. İşin babaları oradaydı rahmetli cem karaca erkin koray asım cangündüz ayda 1 2 defa mutlaka gelirdi. Bende belki birisini yakalar musallat olur 3 5 birşey öğrenirim diye gittim. O zamanların babaları mekanda ama yüzümüze bakan yok. Vazgeçmedim her akşam uğradım 1 saat takildim. İşte o aksamlardan birinde özlem ile tanıştık (evet özlem tekin) oda kaçmış gelmiş elinde gitarı birilerini arıyor sohbet şu bu derken çok ciddi anlamda en basit temeli ayak üstü 2 saatte öğretti.
Ardından demir ile ara ara takildim. En sonunda bir akşam asım can gündüzü yakaladım abdülkadir abi röportaj yapıyor yapıştım. Barda bana 1 saatte basit akorları riffleri ve vuruşları anlattı.
İşte sonra anladım ki bu işi ancak kovaladıkça içine girdikçe öğrenecegım.
Neyse uzun oldu. Demem o ki benim zamanımda ne internet ne forum ne birşey vardı. Bende bir çok şeyi insanların bana paylaşmayı tercih ettiği bilgilerle öğrendim kendimi geliştirdim. Hatta ilk ve son sahne deneyimimi de pangaltıda inci sinemasında volvox konserinde yaşadım. Sağolsun özlemden rica ettim 2 3 tane şarkıda yer vermişlerdi. Peki bunlar ne kadar sürede oldu. Tam 3 sene de. Sonra ülke ülke gezdim gittiğim her yerde insanlarla konuştum öğrenmeye gayret ettim. Ben bilmiyorum demekten de hiç korkmadım çekinmedim. kendime bir şey katmaya çalıştım ki hala da bunun için çabalarım. Ama edindiklerimi de benden sonra ki nesile de aktarmaya çalışıyorum.
Şimdi internet var youtube instagram forum alanları var. Gençlerin ve bizlerin bilgiye ulaşması çok daha kolay. Yeterki bilgiyi aradıkları yer doğru olsun bilgiyi aktaran doğru insan olsun.
Bende çok uzun yıllardır forum forum site site durmaksızın dolaşırım okurum. Emin olun bir çok şey öğrendim. Ogrenmeyede devam ediyorum.
Forum diyip küçümseyen yada aman ya onların bir çoğu sallama diyenlerde oluyor ama bence onlar nereye bakacağını bilmeyen konuya hiç bir zaman hakim olamamış özentiler gibi geliyor.
Kısaca forum alanları doğru amaca hizmet ettiği sürece en büyük eğitim yeridir kütüphanedir. Yeterki kullanmasını bilelim.