Pena kalınlığı ve önerisi?

Akor basarken ince pena kullanmayı seviyorum bunun gibi incelikte inceliği nedir ve önerdiğiniz marka falan varmıdır

PENA.webp

Bunun net bir recetesi yok, tamamen kisisel konfor meselesi. Benim tavsiyem deneyerek kendiniz icin en rahat ettiginizi bulmak. Sahsen benim icin ritmlerde nispeten ince penalar daha rahat gelse bile, 1.0 mm den inceleriyle rahat edemiyorum ama baska bir arkadasima bu cok kalin geliyor mesela. O nedenle deneyip gormeniz en dogrusu

Kalın pena (1 mm+) shrede çok daha uygun. 0.81'de tel geçişlerinde sorun yaşıyordum 1.5 milime geçtiğim an sorunlar büyük oranda düzeldi. Dediğin gibi ince penalar akor basmaya daha uygun çünkü ince pena bir nevi tırnak görevi görüp tırnak sesi veriyor.

kalın penalarda cok keyifli oluyor dugain , knc , ama jazz III gibisi yok yapışıyo ele harika hissiyatı var , konfor önemli o yüzden 1.14 bence güzel denemek lazım

Markanın yanında modeli de belirteydin iyiydi. Büyük Stubby'yi demek istiyosun sanırım. Herkesin hoşuna gidecek bir pena değil. Mikadan yapılma ve yüzeyleri bombeli.

normalde bende tortex kullanıyorum ve memnunum. ama tremolo picking de sivri pena şart . ultex in sharp ları denedim ama tortez sharp denemek istiyorum. Açıkta tekli temin edebileceğim yer önerisi var mı hocam ?
Vallahi hiç bilmiyorum hocam. Ben yurtdışında paket halinde aldım. İstanbul'da yaşıyorsanız tünelde bulursunuz bence.

Pick slanting için bence en uygun pena tipi sivri uçlu olanlar.

Geri