Piezo Manyetik Tavsiyesi – Artec ETN-4’lü Ibanez AEG10NE BK

Merhabalar,


Elimde Ibanez AEG10NE BK elektro klasik gitarım var, üzerinde Artec ETN-4 preamp/eq sistemi mevcut. Daha önce bununla uyumlu olarak Artec PP-617 piezo manyetik kullanıyordum fakat temizlik sırasında zedeledim ve artık yenisini takmam gerekiyor.


Bu noktada, hazır değiştiriyorken bir tık daha kaliteli bir piezo takayım diye düşündüm. Öncelikle hedefim, hem daha net frekans cevabı hem de daha az dip gürültüsüyle çalışan bir sistem elde etmek.


Aklımda şu an için Shadow SH-1120C modeli var, fakat:


  • Artec ETN-4 preamp ve gitarımın eşiği ile tam uyumlu olur mu?
  • Veya aynı preamp ile daha iyi sonuç alabileceğim başka bir piezo öneriniz olur mu? Araştırmalarım sonucu Türkiye içinde fazla model bulamadım.
  • Bu manyetiği kullanan ya da bu kombinasyonu denemiş olan varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
  • Eşiğimin fazla yüksek olduğunu hissederek köprü eşiğimin altını biraz zımparaladım, yanlış zımparalama yaptıysam manyetik ile ilişkisini de bozmuş olur muyum? Eşit ve ince zımparayla yapmaya olabildiğince dikkat ettim.
  • Eşiğimin ölçülerini ve bozduğum manyetiğin ölçülerini görsellerde belirttim.

Bütçem çok yüksek değil ama Artec'ten bir seviye yukarı çıkmak istiyorum. Uyumluluk konusu biraz belirsiz geliyor. Şimdiden herkese teşekkür ederim, iyi forumlar. 🙏


gtr.webp
 
Son düzenleme:

Geri
Üst