bir soykırım ancak bu kadar beyinlere kazınabilir...
söylediklerine kısmen katılıyorum ama film sıradan değildi. bir kere gerçek hayattan alıntı. onun dışında oyunculuk adına izlenesi bir filmdi. şahsen adrien brody'nin rolünün hakkını fazlasıyla verdiğini değil yaşadığını düşünüyorum. filmin yönetmeni roman polanski de zaten bir yahudi olduğu için böyle bir film çekmesi normaldir. kafasında varsa zaten daha önce de yapıldı ben bari çekmeyeyim demez ki. ama şu geçmiş nesillerin yaptığı hataların tekrar tekrar karşı tarafı temsil eden toplumun bugünkü bireyleri açısından rahatsız edici olması da normal. yani klasik sen de haklısın durumu oluşuyor.AngeL_DusT demiş ki:Sıradan bir soykırım filmi. Amaç yine aynı, dünyada filistin sorunundan dolayı nefret edilmeye başlanan yahudi toplumunu mazlum gösterilmesini sağlamak. Ben almanları falan savunmuyorum fakat bir alman olsaydım geçmiş nesilllerin yaptığı iğrenç işlerin tekrar tekrar suratımıza çarpılmasına çok sinirlenirdim. 2. dünya savaşında sadece yahudiler ölmedi. neden soykırıma uğrayan çingeler ya da ruslar için böyle filmler yapılmıyor sürekli? Bütün hollywood dünyasını yahudiler kontrol ettiği için olmasın sakın...
DaYs_oF_PuRGaToRY demiş ki:Ben ilk kez izledim. Özellikle Hastahanenin tavan arasında saklandığı dönemde onu bulan Alman Subayın söylemesinin ardından piyanonun başına sakallı hali ile oturduğu ve bir süre öylece baktığı sahne gerçekten çok etkileyiciydi.
benide konserve kutusuna sarılıp bırakmaması çok etkilemiştiDaYs_oF_PuRGaToRY demiş ki:Ben ilk kez izledim. Özellikle Hastahanenin tavan arasında saklandığı dönemde onu bulan Alman Subayın söylemesinin ardından piyanonun başına sakallı hali ile oturduğu ve bir süre öylece baktığı sahne gerçekten çok etkileyiciydi.
shine demiş ki:bir de roman polanski de bizzat filmdeki olayları yaşamış annesini de toplama kampında bir patlamada kaybetmiştir.