Çoğu Plexi/JCM800 aslında PTP değil. ST1 adlı çok basit bir devre kartı kullanıyorlar ve bu devre kartıyla sanıyorum 10-15 tane farklı amplifikatör üretiliyor (veya üretildi). Bu devre kartında devre elemanları elle yerleştiriliyor, lamba soketleri devre kartı üzerinde değil, lehimlemeler elle yapılıyor. Nispeten zaman alıcı.
Gördüğüm kadarıyla aktüel Jubilee (2555x)'de ise (JCM2000 gibi) soketler devre kartı üzerinde, küçük parçalar herhalde otomatik yerleştiriliyordur, kartlar da lehim havuzundan geçiyordur. Üretim maliyeti mutlaka çok daha düşük. Ve herhangi bir komponent bozulmadığı veya modlamak istemediğin sürece de pek bir sıkıntı yok.
Sonuçta 2555x'i büyükbabası olan 2203 (JCM800)'ten çok daha ucuza satılıyor.
Youtube'da Marshall fabrikasından güzel videolar var. Meraklılara tavsiye olunur.
Gördüğüm kadarıyla aktüel Jubilee (2555x)'de ise (JCM2000 gibi) soketler devre kartı üzerinde, küçük parçalar herhalde otomatik yerleştiriliyordur, kartlar da lehim havuzundan geçiyordur. Üretim maliyeti mutlaka çok daha düşük. Ve herhangi bir komponent bozulmadığı veya modlamak istemediğin sürece de pek bir sıkıntı yok.
Sonuçta 2555x'i büyükbabası olan 2203 (JCM800)'ten çok daha ucuza satılıyor.
Youtube'da Marshall fabrikasından güzel videolar var. Meraklılara tavsiye olunur.
Son düzenleme: