Pod xt & xt live

delay time i gösteriyo o
eger delay time kendin girersen yanmaz (ör=320ms), ama delay time ı =time olarak ayarlıysa kendin tap tuşuyla değiştiriyosun

allexstone,
bir keresinde bana flying in a blue dream presetini yollamistin simdi ben onu yuklemeye calistim ama yukleyemedim
guitarporttan mi yapilacak nasil olcak?

Evet sana gönderdiğim patch guitarport formatındaydı yani *.gpt eğer sende Line6 Edit varsa aşağıdaki linkte Line6 Edit ile yükleyebileceğin fortmatta olanı var. Şimdilik onu indir istersen, hafta sonu boşa çıkınca kendi cihazımdaki patchi Line6 Edit ile tekrar kaydeder orjinal halinin linki veririm o daha sağlıklı olur. Zira bu adresteki patch Pod XT için yapılmıştı. Ama yükleyebilirsin hiçbir sorun olmaz.

Selamlar.

Patch

xtyi iki gundur kurcaliyorum ve nedense bana aletin tonlari birbirine cok yakin geliyor.. modelleyiciler sanki ayni gibi bir turlu istedigim tonlara ulasamiyorum tam ayarliyorum oldu olacak diyorum corba oluyo hersey
32side kendini tekrarliyomus gibi

kullandikca cozecem aleti kabul ediyorum ama iki gundur sabah aksam oynuyorum
zombie.gif
kabin sectim amfi sectim yok yok yok olmuyo
yuck.gif

Sevgili Reeve,

Bugüne kadar 10 larca processor elimden geldi geçti birtek dod marka processorleri tam denemedim neredeyse tüm processor ve efekt pedallarını deneme kullanma şansım oldu. Bunca yıllık deneyim bana bir tek şeyi öğretti : Hangi processoru ve efekt pedalı alıp ilk gün koşa koşa eve gidip denediysem hep hüsran oldu. Ayrıca bu amfilerde de aynı oldu. Cihazla geçirdiğim ilk hafta genelde onu kurcalayıp bir türlü istediğim tonları bulamadığım genelde kurcalama haftası oldu. Ertesi hafta cihazı tanımaya başladım. Her processorun karakteristiği farklı olduğu için içindeki belirgin bir parametrenin tüm tonlara etki ettiğini gördüm örneğin Boss ta compressorun ne kadar güçlü olduğunu ve tonu çok belirgin değiştirdiğini, xt live da sine chorus un total sounda inanılmaz dolgunluk verdiğini vs. Yani her cihazda baskın belirgin yönler var. Bulmak ve istediğimiz soundları elde etmek zaman alabiliyor. Özellikle Gt-8 ve Xt Live gibi hiper kalite kompleks cihazların bu konudaki kullanıcıdan istediği birikim daha fazla oluyor.

Gelelim XT Live ile geçirdim ilk günlerime. Alet eve geldi kutusundan çıkardım. Yıllardır öğrendiğim şey dolayısıyla hayal kırıklığına uğramağı önceden kabul etmiş şekilde cihazı bağladım gitarıma başladım çalmaya. Cihazın fabrika çıkış preset tonları tam tahmin ettiğim gibiydi. Hiç panik olmadım zira eski tecrübelerim bir müddet sonra bu cihazla neler yapabileceğim konusunda bana ışık tutuyordu. O yüzden de forumlara hemen hakkında yorum yazmadım. İlk hafta istediğim tonları alamadım. Internetten patch indirdim denedim yok yok olmuyor.

Peki sebep ne? Sebeplerden en önemlisi Pod XT Live ın her kullanılan output cihaza göre (amfi, pc, PA vs.)farklı reaksiyon vermesi ve bu output cihazlara göre xt live a gerekli ayarlar yapmak gerekişiydi. Pod XT Live ın temel tonunu belirleyen bazı önemli parametreler var. Birincisi cihazın arkasındaki Line/amp düğmesi ikincisi cihazın arkasındaki level düğmesi üçüncüsü, yine cihaz arkasında bulunan Norm/pad düğmesi ve en önemlisi yine menü içerisinde yer alan output sistemi ve tone correction. Bunların hepsi amfiye bağlıyorsan cihazını farklı ayarlanmalı, PA ya bağlıyorsan farklı ayarlanmalı vs. Şimdi bu kadar parametreyi doğru ayarlayacak biriminin pod xt live üzerinde oluştuğunu henüz tahmin etmiyorum. Asıl sorunun da bu olsa gerek. Ben ne mi yaptım? İki hafta boyunca output sistemini kurcaladım arkadaki level ayarını ikide bir değiştirerek denemeler yaptım vs. vs. Veee en sonunda istediğim sound için nasıl bir output ayarı yapmam gerektiğini öğrendim.

Diyeceksinizki niye XT Live böyle yapmış? Niye total ballance yok neden her output cihazında aynı sonucu verecek şekilde üretmemişlerki? Bence bu inanılmaz güzel bir özellik. Cihazınız versalite bir yapıya kavuşuyor bu şeklide. Her output sistemi için farklı reaksiyon vermesi ve sizin ideal çıkış tonunu manual olarak ayarlayabilmeniz bence XT Live ın en güzel özelliklerinden birisi.

Neyse umarım içine biraz su serpmişimidir. Pod XT Live ile ilgili geniş bir araştırma yapacak olursan dünyada senin bahsettiğin gibi 32 similasyonda aynı diyen çok fazla insana rastlamayacaksın. Bu da diğer kullanıcıların çoğunun gayet memnun olduğuna işaret edecek. Bu durumda belkide sende belki aceleci davrandığına bu kadar insanın yanılmış olamayacağına inanıp daha az üzülürsün. Hiç canını sıkma umarım biraz sabırla ki sadece sabırdan bahsediyorum. Pod XT Live da ton için çok uğraşmana gerek yok sadece çıkış cihazınla xt live ın arası en uyumlu ayarı bulana kadar biraz sabret umarım fikrin değişecektir.

Son olarak ses derinden geliyor demişsin. Bu muhtemelen mikrofon simulasyonundan olabilir. Guitarport programını indir. Orda mikrofon simulasyonu resimli olarak var. Bak bakalım mikrofon resmi amfi resminin çok gerisindemi? Eğer mikrofon resmi çok gerideyse mousela mikrofonu amfinin üstüne doğru sürükle sesin derinliği azalacaktır. Yani bu amfiyi mikronlarken mikrofonun amfiden ne kadar mesafe uzakta olacağını belirleyen bir ayar. Mikrofonu amfiye ne kadar yaklaştırırsan derinlik o kadar azalır.

Neyse yine bayağı uzun bir yazı oldu. Kolay gelsin. Bu arada Reeve gecikmelide olsa cihazın hayırlı olsun. Sana msn imi veririm bir ara msn den konuşuruz takıldığın yerler olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar...

Allexstone,
oncelikle yaklasimin ve yazdigin bilgiler icin tesekkur ediyorum.
buarada ben xt aldim, xt live degil o yuzden dedigin line/preamp dugmesi level dugmesi ve norm/pad dugmesi yok ya da menu icerisinde vardir ben bilmiyorum fakat ayarladigim tonlara cab/a.i.r dugmesi ile kabin seciyorum ve dedigim sesin uzaktan gelme olayini bir turlu cozemiyorum. yani sesin uzaktan gelmesinden kastim sey gibi; eskiden kasetler vardi uzerine sarki cektikce ses kalitesi bozulur, kisilip geriye giderdi onun gibi yani demek istedigim
icon_rolleyes.gif

cok ayar yaptim butun amp kabin ayarlarini eq ayarlarini yapmama ragmen bir turlu amfimin verdigi canli soundu elde edemiyorum.. 🙁
elde edersem cok tiz ve rahatsiz edici bir ton elde ediyorum ve uzerinde ugrastikca camurlasiyo drivelar falan
tamam fena tonlar vermiyor amp simulasyonlari ama jacki poddan cikarip amfiye direkt girince aldigim ton ile podun -bana- verdigi ton kalitesi ayni degil.

mesela pumpkin seeds - amp20: plexi jump lead i seciyorum comp.gatei ve mod'u kapatiyorum delayide kapatiyorum biraz eq ayari ve istedigim tonu aldim gibi bisey ama asil sorunum ses istedigim gibi cikmiyor.. cab/air'e girip her turlu kabini seciyorum ama dedigim gibi sesteki uzakligi gideremiyorum..

yanlis yaptigim birseyler mi var yoksa ben mi cok sey bekliyorum bu aletten
icon_confused.gif

tesekkurler, saygilar

Reeve,

Yahu ben işlerimin yoğunluğundan iyi takip edemedim hakikaten sen Pod Xt almışsın. Bende yazmışımda yazmışım XT Live falan. 😆 😆

Açıkçası Pod XT yi çok fazla bilmiyorum ama öyle şeyler yazmışsınki inanılmaz tiz sesler falan gibi. Yani evet elbette bu cihazlar amfi gibi orjinal olmaz ama arada senin dediğin gibi de bir fark yok normalde. Tabi senin dediğin gibi olsa inan bende atarım processoru bir kenara. Başka birşey var ama ne? Bu cihazın simulator gerçekçiliği yüzünden insanlar amfilerini satıyorlar artık amfi kullanmama gerek yok deyip. Yazık yenide almışsın keyfini çıkaramamışsın üzüldüm. Bu işte bir iş var umarım çözersin.

Selamlar...

İlk processorun de olsa bence vereceğin tepki şöyle olurdu normalde : "eh elbet bir amfi gibi değil ama hiç ama hiç fena değil" gibi bir yorumun olabilirdi ama hüsrana uğraman ya bir ayarla ilgili yada cihazla ilgili bir şey olabileceğine işaret ediyor gibi. Aslında Pod XT kullanan biri çıksa da yorum yapsa şu işe bende çok merak ettim.

tekrar selam,
hocam ben dediğiniz gibi acid 4.0 ı indirdim onda kayıt yapabiliyorum sorun çözüldü sayenizde çok teşekkür ederim. ama problem daha var kayıtlarda drivler açıkken dip gürültü yapıyor.bi kayıt yaptım hocam ama işte o gürültü nedir nasıl yok edlir birde pod un noise gate özelliği fln varmı varsa nasıl kullanabiliriz vs.

Reeve,

Önce tuner tuşuna bas,
Sonra "select" knobunu sağa doğru bir kez çevir,
"what are you connecting to?" diye bir bölüm var,
Ordan Studio direct seçeneğini "efect tweak" knobu ile "live 2x12" -veya yeni sürüm ise "combo power"- olarak değiştir.
Sonra netten patch ara.
Sonra o patchler yapılırken neden mod'un sine chorus olarak kullanılıdığına bir bak. Modulation efektini değiştir ve sesin tonal kalitesinin nasıl bir değişime uğradığını gör.
AllexStone'un da dediği gibi sine chorus sese büyük bir etki yapıyor.

Bir de sana şurda bir patch yazacağım, onu da elle gir pod'una.

Amp29: Solo 100
Drive:%45
Bass: %75
Mid: %40
Treble: %60-65
Pres: %60-65
Vol: %70

Air settings
Cab20: 4x12 Brit t75's
Mic2: 57 off axis
Room: %30

Comp.
-11db threshold
1db gain

Gate
-41db thres
%6 decay

4-band semi-para. EQ
Band1, Freq: 405, Gain: +3.4
Band2, Freq: 1.1k, Gain: -6
Band3, Freq: 1.2k, Gain: +2.2
Band4, Freq: 2.6k, Gain: +7.8

Stomp: Screamer
Drive: %58
Gain: %47
Tone: %40

Mod: Sine chorus
Speed: 0.39hz
Depth: %71
Mix: % 34
Bass: %34
Treble: %67
Config: post
-------------------------------

Bu benim ritim tonum.
Bir de solo tonumu yazayım.

Amp29: Solo 100
Drive: %60
Bass: %90-95
Mid: %30-35
Treb: %45
Pres: %30
Vol: %80

Air settings,
Cab20: 4x12 Brit t75's
Mic 1: 57 on axis
Room: %30

Comp,
-10db thres
+4db gain

Gate,
-47db thres
%20 decay

4-band semi-param. EQ,
Band1, freq: 90, Gain: +6
Band2, Freq: 260, Gain: -2
Band3, Freq: 800, Gain: +5.4
Band4, Freq: 3.0k, Gain: +8.8

Stomp: Screamer
Drive: %58
Gain: %47
Tone: %40

Mod: Sine chorus (üstteki mod'un aynısı)

Delay: Stereo delay
Time: (3/4 vuruş) (içi dolu kuyruklu notanın yanında bir de nokta olanından)
Offst: %39
Mix: %34
Feedback L: %19
Feedback R: %34
Config: Post

Reverb: Vintage Plate
Pre: %78
Decay: %81
Tone: %50
Mix: %30
---------------------------------------

Not: Eğer Studio direct modunda çalacaksan output level'ı "mutlaka" %50'nin altında tut.

Ben bu tonları bilgisayarın ses sisteminde elde ettim ve orda çalıyorum.

Konserlerde de çoğunlukla direk mixer'a bağladığım için evdeki tonumun çok yakınını elde edebiliyorum.

Fakat amfiye bağlayıp çalacaksam mutlaka FXreturn'den giriyorum pod'u, ve "combo power" seçeneğini seçiyorum.

Geri