Pod xt & xt live

yalnız ben studio direct modu dışında hiçbir modda güzel ses alamadım combopower da dahil hepsi iğrenç sesler veriyo,sadece studio direct modu normal sesler çıkarıyo...

ya bu noise gate olayını bi türlü çözemedim.. gate kısmındaki ayarlardan dip gürülüyü tamamen yok edebiliyorum ancak o tondan eser kalmıyor.yani dist tonları fln uzamıyor sinir oldum.tıpku drive dan gain ı tam kısmışım gibi oluyor..noise gate kullanıcıları yardımcı olursanız sevinirim...yada pod xt live kullanıpta hışırtı duymayanlar size sesleniyorum allex hocam ortalıkta olmayınca böle perişan oldum dğrusu help me!...🙂

gate ayarlarını nasıl yaptın yazsana
ben 40-45 db threshold (tona göre değşitiyor ama decay'i de 0 yada 15-20 gibi ayarlıyorum
eğer sorun oluyorsa dip gürültüsünü komple yoketme alttan çok rahatsız etmeyecek şekilde ayarlamaya çalış

ya normalde dip gürlültüsünü tam kısınca tonunu değişmemesimi lazım? yada dip gürültüsünü tam yok edip tonu aynı şekilde elde etmek mümkün değilmidir? fazla bişeymi istiyorum 🙂 bende decayı tam kapatıyorum da diğer ayara bakmam lazım

dip gürültüsünü tam yoketmek için threshold'u en sağa getirerek te yokedebilirsin asıl önemli olan bu zaten eşik seviyesi demek dip gürültüsünün başladığı noktyaya ayarlamak gitardan gitara fark eder bu manyetiklerin çıkış seviyesi , sinyal gürültü oranı , kullandığın amfi modeli , gain seviyesi vs.. customtone.com dan hazır tonları indirip incele olmazsa gate ayarlarını

problemde hazır tonlarda dist tonlarının hemen hemen hepsinde dip gürültüsü yapıyor.. threshold tan tam kesebiliyorum dip gürültüsünüde o tondan eser kalmıyor..

Olay zaz'ın gate olayını biraz yanlış anlamasından kaynaklanıyor.

Zaz, noise gate in görevini başka bir başlıkta yazmıştım, bir karmaşa olmasın diye buraya yapıştırıyorum:

pyramind demiş ki:
Gitarı çalmıyorken çıkan dip gürültüsünü engellemek için noise gate kullanılır zaten. Noisegate denilen şey, input belli bir seviyeyi geçtiği an devrayi açan, ses geçişine izin veren, ses belli bir seviyenin altına indiği an(misal siz gitarı çalmıyorken) devreyi kapatan ve ses akışını kesip gürültüye engel olan(gürültüyü manyetikler yapıyor sonuçta) bir alettir. Yukarılarda yazılmış, 2 tane noisegate kullanmayı bırakın 50 tane noisegate bile kullansanız bir fark olmaz zira noisegate sesten gürültü temizleyen bir edevat değildir. Sadece basit bir anahtardır, "adam gitarı çalıorsa aç, durduysa kapat".

Yani sesten gürültüyü temizleyen bir şey değil kısaca. Gitarın çıkışı belli bir seviyenin altında olduğu an bütün sesi kapatır ve gürültü yokmuş gibi duyulur. Çünkü gürültü en çok gitar sessiz moddayken belli oluyor. Bunun dışında sen gitarını çalarken çıkış eşik seviyesinin üstünde olduğu için noise gate tammaen devreden çıkıyor. Sen çalmayı durdurduğunda veya kısa bir "es" e girdiğinde alet yine devreyegiriyor ve sesi kesiyor.

Burda o eşik değeri önemli. Noise gate kullanırsan mutlaka belli bir noktadan sonra sustain esnasında ses kesilecektir(eşik değerinin altına düştüğün için). Ama orda noise gate kullanmasan, sustainin sonlarına doğru bariz bir şekilde dip gürültüsünü duyacaksın. Tercih meselesi. Eğer böyle bir yan etki olmadan gürültü temizleyeyim diyorsan, öyle bir şey yok yani.

Ancak şuna da takıldım, çok çok rahatsız edici bir dip gürültüsü varsa, büyük ihtimalle gereksiz derecede aşırı sürülmüş bir preset hazırlamışsın. Yani bir pedaldan gaini kökleyip sonra ampliden de gaini köklemişsin gibi geldi bana, öyle bir şey yapmıyorsun umarım. Çok rahatsız edici bir dip gürültüsü almaman lazım böyle aletlerle. Ufak bir gate ayarıyla bertaraf ediliyor olması lazım.

evet benim şu an istediğim şey gitarda es verince çıkan gürültüyü yok etmek.. yani gitarı çalıyorken zaten o dip gürültü duyulmuyor.ama duraksamalarda rahatsız edici dip gürültü söz konusu.. presetlere gelince hazır presetlerde oynama yapıyorum ton değişiyor bu sefer duruncases yok ama çalıncada ton olmuyor 🙂 bilmem derdimi anlatabildimmi... ayarları yazmak isterdimde pod şu an çıktığım barda.. pc ye bağlamadanda programı açıp tonları kontrol edemiyorum..

Noise gate tonu değiştirmez ki? Sadece sustainlerini ve belki attacklarını isenmeyen şekilde kesebilir, ama sen normal çalarken zaten kapalıdır. Yanlış bir şey kullanıyor olmayasın?

pod xt live sahibiyseniz derdimi belki anlatabilirim 🙂 line edit programında gate kısmındaki ayardan gürültüyü kesiyorum ancak tondaki uzama yok oluyor dist tonu kustik tonuna dönüşüyor 🙂

İşte arkadaşım ondan bahsediyorum, dist tonunun sonundaki uzamayı keser, çünkü, oraları "sessizlik" olarak algılıyor. Onu da sen "threshold" benzeri bir ayardan yapıyorsun.

Tona sonik olarak bir etkisi olmaz yani.

Sustaini rahatsız etmeyecek kadar, ama gürültü de duyulmaya başladığı ana kadar olan arada bir ayar yapman gerek. Yani normalde sustain devam edecek, devam edecek, ve giderek ses azalacak, gürültü duyulmaya başlayacak. o gürültüyü kesmenin imkanı yok, bu yüzden noise gate var. orada gürültü olacağına hiç bir şey olmasın mantığı. Eğer, akora basayım, ses uzasın diyorsan, noise gate kullanmayacaksın demektir. Ne dedim yukarıda:

Gitarın çıkışı belli bir seviyenin altında olduğu an bütün sesi kapatır ve gürültü yokmuş gibi duyulur.

Sesin kesildiği an, senin belirlediğin seviye oluyor. Gitarın çıkışı belirlediğin çıkışın altında olduğu için noise gate sesi kısıyor. Noise gate in özelliği bu.

öyleyse fuzz efektlerinde hiç noise kullanaıycaz demektir.aslında gitar kalitesinede bağlı olabilir x6 kullanıyorum ben.. allexstone un bi kaydını dinledim tek gürültü yok ama gaini yüksek güzel bi dist tonuydu gürültü fln hiç yoktu.. aynı tonu ben kullanıyorum hışırtı söz konusu.bakalım... daha kaliteli bi gitarla deniyip sonucunu yazıim en iyii olmadı gitarımızı değiştiririz 🙂 teşekkürler pyramid

(Pardon muhabbetinizi bölüyorum ama 🙂) Ya bu alet iyice kafamı karıştırdı ya analog mu bu mu derken çıldıracam o olacak pek cevap yazılmadı pedal-processor başlığına bir de buraya yazayım dedim. Efekte falan ihtiyacım yok melodik death çalıyorum da alırsam xt'yi amerikadan gelecek o da içime kurt düşürüyo, analog alsam pişman olucam gibime geliyo off yardım!!

Zaz kardeş kusura bakma 3 günlüğüne diye güneye tatile gittim ama bayağı bir kaldım daha yeni döndüm. Yahu nedir bu dip gürültüsü? Hala devam ediyormu? Birde dip gürültüsünden kastın ne? Sürekli devam eden bir cızırtımı var yoksa notaya basıp bıraktıktan sonra tel sesi hala gürültüyle devammı ediyor. ?

Eğer birincisi ise topraklama ile ilgiliyse zaten yapacak birşey yok, pardon vardır elbette de bu xt live ın bir problemi değil. Ancak ikincisi ise yani solo çaldıktan sonra tele vurmayı kestiğinde çok uğultu gürültü oluyorsa xt live ın arkasındaki volume düğmesini çok açmış olabilirsin onu kısıp cihazın amfi kontrol düğmesinden volume u açmayı dene. Elden geldiğince gerek arka volume gerek cihaz üstündeki volumleri çok açmamak lazım. Yani arka volume düğmesini ben 10 üzerinden 5-6 konumunda tutuyorum cihazın üstündeki volume düğmesini ise 10 üzerinden 6-7 lerde tutup pc nin volumune yükleniyorum. XT Live dan ne kadar çok yüksek çıkış yaparsan gürültü o oranda artar. Tüm bu ayarlardan sonra noise gate i devreyi sokmakta fayda var.

Selamlar...

Zaz kardeş,

Bak sana bir kayıt dinleteyim az önce gitarda öylesine bir şeyler sallayıp çaldım, kaydettim. İlk 5 saniyesinde senin için hiç tele vurmayıp öylece bekledim beşinci saniyeden sonra çalmaya başladım. Dikkat et o ilk 5 saniyede gitarımın volumü açık olmasına rağmen hiç bir gürültü yok. Solonun başladığı yerden itibaren dinlemeye başlarsan gitar çalındığı sürece de bir gürültü duyamayacaksın. İşte bu ayarlara yukarda yazdığım şekilde ulaştım. Ancak 30 ile 37. saniyeler arası iyice dinlersen küçük bir cızırtı geliyor o saniyeler aralığındaki sürede bilgisayarın monitörünü açtırdım ve o anda o cızırtı oluştu. Tabi bu da XT live ile değil manyetiklerimle ilgili bir konu. Soloyu çalarken sadece tek gitar çaldımki xt live da dip gürültüsü olup olmadığı iyice çıksın ortaya. Bu arada XT live demo örnek ses duymak isteyenlerde indirebilir kaydı.

Pod XT Live Kaydı

Geri