Pod xt & xt live

stormcrow yaw ne zamandır sorucam unutuyorum avatardaki jem seninmi? seninse modeli nedir warmı bildiin ikinci eli yada seninse memnunmusun 🙂 pod xt live la ilgisiz bi soru oldu ama ilgisi olsun diosanız Pod xt live tank gibi alettir bende var ordan biliorum baya memnunum tereddütsüz alınız, alacak arkadaşlar 🙂

evet jem
hatta benim kendi gitarım o ben çektim resmi yani
http://img.photobucket.com/albums/v701/Storm-crow/gitar1.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v701/Storm-crow/gitar6.jpg
modeli jem7dbk sıfır aldım ben 2004 ağustos mahsülü

ben çok memnunum Türkiye'de bulabilir misin bilmem
ama ben geçen sene buradan aldım yani.

2005 itibari ile artık bu model üretilmiyor
bulursan almanı tavsiye ederim imkanın varsa
veb jembrmrm ile aynı özelliklere sahip mirror top hariç
ben bunu tercih ederim boyası çok güzel kir leke çizik kalmıyor ve göstermiyor

stromcrow çok sağol..

bügün tünele gittim ve iki aletide denedim.(gerçi nekadar anlıyabildim tartışılır çünkü podu denediğim yerin çok kalabalık olması sebebiyle beni aletle başbaşa bıraktılar,bossu denediğim yerde ise görevli aleti bilmiyordu)ve almamaya karar verdim.çünkü elimdekilerle arasında hayal ettiğim kadar bir fark göremedim.fazladan da 600 dolar vermiyim dedim.zaten öncelikle amfi almam gerekiyor(bende fender frontman 25 r var)aletleride benim amfi ayarında amfilerde denedim.belkide bu yüzden aletler kendilerini gösteremediler.ama zuhalde bir 100 watt lık lambalı marshall deneyince bana lazım olanın böyle bişey olduğuna karar verdim.ben klasik heavy metal ve hard rock severim.yani tek ihtiyacım sağlam bir sert saund (bu arada 50-100 watt arası banim tarzım için lambalı amfi önerlerinize açığım.hafta içi araştırıp gelecek hafta sonu almayı düşünüyorum)
dediğim gibi öncelikle almam gereken bu galiba.iyi bakın kendinize..

Reeve demiş ki:
pod xt live ile pod xt pro arasinda ton olarak bir fark var mi?
yani ozelliklerini sormuyorum, ikiside ayni ayarlarda ayni kaliteyi mi verir yoksa pod xt pro rack oldugu icin daha mi farklidir tonlari?

pronun daha iyi olduğunu duymustum.kesinlikle arasında fark vardır.ama ne kadardır kullanana sormak lazım.ama meselagt8 deki gibi efectleri sıraya sokabiliyorsun.bunu duymustum.istediğin stomp u istediğin yeere wahı istediğin yere koyabiliyorsun.

aslında özelliklerini okursan görebilirsin farkları

benim bildiğim kadarı ile xt pro daha fazla çıkışa sahip (balanced xlr , dijital falan olarak yani)
birde bir stereo fx loop var
onun dışında pod xt podxtlive podxt pro aynı modelleme teknolojisine sahip

birde bir özellik var gitar sinyalini işlemeden mixer'a yollayıp ordan gelen sinyali sonradan efektlendirme özelliği var
diyelim fektleri beğenmediniz tonu tekrar kurcalayabiliyorsunuz

bana göre bu özellikler stüdyo ortamı için daha önemli

arkadaşlar yardımınız gerekiyo...🙂2.el pod xt live almayı düşünüyorum ve cd v.s hiçbişey yok yanında sadece alet ve adaptörü var...bu cd nin önemi nedir?register olmak için gerekir mi? ve bu cd yi podxt live ı olan bi arkadaş bana temın edebılırmı?detaylı cvplarınız benım ıcın cok onemlı

nette programları indireceksin.ben sıfır aldım cdsiz di zaten 😀 cd ile gelme durumu yok pod xt live da.panik yapma.yazılımı internetten indirmen kurman ve kullanman çok kolay.www.line6.com a üye ol önce.ordan indir

SATANN055 demiş ki:
arkadaşlar yardımınız gerekiyo...🙂2.el pod xt live almayı düşünüyorum ve cd v.s hiçbişey yok yanında sadece alet ve adaptörü var...bu cd nin önemi nedir?register olmak için gerekir mi? ve bu cd yi podxt live ı olan bi arkadaş bana temın edebılırmı?detaylı cvplarınız benım ıcın cok onemlı
zaten cd ile gelmiyor xtlive
nette gereken herşey mevcut aleti takıp line6 monkey programını çalıştırıyorsun o seni yönlendiriyor

Reeve demiş ki:
pod xt live ile pod xt pro arasinda ton olarak bir fark var mi?
yani ozelliklerini sormuyorum, ikiside ayni ayarlarda ayni kaliteyi mi verir yoksa pod xt pro rack oldugu icin daha mi farklidir tonlari?

Kesinlikle var, PodXT pro sahibiyim, çok yakın iki arkadaşımın birinde PoDXT diğerinde PodXTLive var... arada uçurum var diyebilirim arkadaşlar, tabi bu uçurumu algılayabilmek için iyi bir PA'a ya da 5.1 ses sistemine 🙂 girmeniz gerekiyor, eğer ampliye bağlayacaksanız xtpro almanın bi espirisi yok... Ayrıca internetten yapılan updateler'de dramatik olarak iyileştiriyor sesleri, bu updatelerden sadece birinden memnun kalmadım sesleri benim sevdiğim tarzdan biraz daha uzaklaştırmıştı ama bir dahaki updatte düzeltti kendini...

Ayrıca, burda çok fazla geçmiyor bu muhabbet, hatta aksine iddialar var ama en son updatten sonra podxtprodan 48k 24bit direkt dijital ses kaydı almak mümkün... Ve sanılanın aksine, bilgisayarın ses kartına ikinci bir output olarak gelmiyor, ek bir ses kartı oluyor, yani normalde ses kartı olmayan bir makinada bile çok rahat ve güvenli bir kayıt imkanı sunuyor podxtpro... hatta vokalleri bassları bile onun üzerinden kaydettiğim oldu, hiç bir sorun yaşamadım, ve daha da abartıp pod xtpro yu default ses kartı olarak tanıtıp üstünden halflife bile oynadım, hiç bir sorun yaşanmadığı gibi, beklentilerimin de oldukça üstüne çıktı, bu farklar için bence (tabii ki burdan değil) xt ile xtpro arasındaki farkı ödemeye değer...

Ve yine burda sadece iki üç digital output için 300$ fazladan verilir mi? diyen arkadaşlara bir kaç özelliği daha hatırlatmak istiyorum, mesela digital routing özelliği var arkadaşın, ham gitar sesini bir kanala kaydedip işlenmişi diğer kanala kaydedebilir, sonra distortion'u beğenmediniz mi, direk ham gitar sesini tekrar podxtprodan geçirerek gerçek zamanlı ton seçebilirsiniz...

Açıkçası podxt de xtpro da ödenenin hakkını veren ürünler, kendi klaslarında gerçekten fazlasını isteyenler için ideal... Xtlive ın gerek tonu, gerekse kullanımını sevmedim şahsen ben, üstelik diğer firmalarının aynı ayarda olan ürünlerinin biraz arkasında kalmış gibi geliyor bana... bilemiyorum.. sanki line6 live serisinde biraz tribünlere oynamış gibi geldi.

Ayrıca kesinlikle bu ürünleri burdan almanızı önermiyorum, ne ikinci el ne birinci el. Ben podxtpro yu almaya karar verdiğim esnada, Kıvılcım'daki saygıdeğer arkadaşlar bana getirmeyiz getirirsek de 1000 ila 1100 euro arasında olur şeklinde bir fiyat biçmişlerdi. Amerika'da bir akadaşımın okumasını da son derece mutlu bir şekilde değerlendirmeye bunun üzerine karar verdim, zira internette 700$a bulmak mümkündü o dönem Podxtpro'yu, ben de 800$ kadar bir parayı, gönderme masrafı içinde olmak üzere arkadaşıma gönderdim, arkadaşım siparişi verdi, alet 3 gün içinde geldi, üstüne artan parayla kendisine bişi aldı 😆 ve buraya gelecek kuzeniyle birlikte bana yolladı, son derece akıllıca sadece aleti ve kablolar ile cd vb. gibi şeyleri bir torbaya koyup yumuşak kıyafetlerin arasında (kazak vb.) bavulunda gümrük vb. gibi sorunları olmadan uçakta getirdi.... yani biraz daha fazla bekledim ama yarıyarıya ucuz geldi açıkçası, ikinci el fiyatını ben baya pahalı gördüm buralarda o bakımdan önermiyorum....

Ampliye bağlama meselesine gelince, Xtpro'yu XLR çıkışlarından PA a giriyorum, son derece başarılı ses alıyorum, hem de her yerde, iş nedeniyle birden fazla barda ve evde çalıyorum, ton tutarlılığı çok önemli benim için, ve soundchecklerde genelde söylediğim tek şey, abi gitar flat olsun ve de gain seviyesi %20 yi aşmasın... (oynayan gain seviyeleri genelde cleanler ile drivelar arasında ses seviyesi farkı yaratıyor, tek yaşadığım problem bu)

Bi de bar vb. yerlerde çalacak arkadaşlara önerim, elektronik aletleri voltaj değişikliklerine karşı korumak için ucuz bir regüle almaları/yapmaları riske girmemek de lazım 🙂

Bi de amerika/avrupa 110/220 ile ilgili söyleyeceğim önemli bir konu var, ben biraz da elektronik takıntılı bir insanım amatör olarak da devreler vb üretiyorum dolayısıyla podxtpro'nun içini açmadan da edemedim, ve iyi ki de açmışım, amerikadan aldığım için 110/220 transformatör kullanıyordum, ancak line6 daki abilerimiz onu da düşünmüşler, transformatörden gelen bir soket var, o devrenin üzerindeki 110V bölümüne takılı durumda, onu ordan çıkartıp hemen altındaki 220V bölümüne takarsanız, sorunsuz transformatörsüz bir avrupa modeli elde ediyorsunuz 🙂 bu arada hemen soketin yanındaki sigortanın değerini değiştirmeyi unutmayın...

umarım yardımcı olabilmişimdir arkadaşlar, iyi çalışmalar...

portiexc demiş ki:
tasima sorunu nasıl hallediyorsun cok problem oluyor mu en sevmedigim olay ekipman tasimak

bu soruya ben cevap veriyim, aletin büyüklüğü bakımından taşıması biraz problemli oluyor(öyle normal büyüklükte bir cantaya, hatta bavula bile sığmıyo) fakat geçen gün ebay'de gezerken şöyle bişeye rastladım http://cgi.ebay.com/Road-Case-Pedal...ryZ41412QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem cok hoşuma gitti almayı düşünüyorum ayrıca xt live için üretilen çeşitli gig baglerde bulmak mümkün ebay'de..
sende alırsan böyle bişey pek bi problem yaşamazsın taşırken fakat diğer türlü büyük bi bavul bulmaya bak derim, uğraştırıyor çünkü..

bu arada forumdaki xt live sahibi arkadaşları ton paylaşımına davet ediyorum..

nepenthe , ben xt pro icin kastetmistim bende xt live var ve tasimasi dert oluyor diye orjinal cantasini aldim usa dan
alicem ve utkuya tekrar tesekkurler
oyle bir case alma bence
sende sanirim cevirici kullanıyorsundur gigbag ile bile yeterince agir oluyor ama cok guzel yapmislar kullanıslı sonuc olarak

iste ben xt pro yu merak ediyorum,agirmidir illa su 3u case lerden almak gerekirmi??

Geri