XTLive - GNX4 karşılaştırması yapar mısınız?
EDIT: Yeni başlık açacağım - kusura bakmayın. Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Arkadaşlar,
Aslında ben tam da Digitech GNX-4 almaya karar vermiştim ki bu sayfa tüm fikirlerimi değiştirdi.
Ben tam old-school thrash tonu meraklısıyım, aradığım tonlar Panthera, Megadeth, Overkill vb. Bunun yanında biraz satch ve vai de çalıyorum yani bu vb. tonları da kullanmak istiyorum.
Daha önce benim aklımı çelen Digitech sitesi oldu. Burada millletin yapmış olduğu tonlar var - çoğu harika. Herifin biri (alberto bilmemne...)ayarladığı vai tonu ile "for the love of god" çalmış, vai'in kendi ekipmanıyla bizzat çalmış olabileceğinden bile şüphelendim. Maalesef XTLive sitesindekiler ise benim zevkimce baya başarısız.
Bir de işin amp modellemesi boyutu var ki zaten bu aletleri bu sebeple alıyoruz. GNX4'te amp warping özelliği var yani tamamen farklı anfileri karıştırıp farklı bir sound elde edilebiliyor - zannediyorum live'da bu yok.
Bu hafta sonu (inşallah) Ibanez RG2550 veya 2570 alıyorum. Evde de Fender princeton 65 amp var. Bu gitarla kullanmak üzere sağlam bi processor arıyorum. Dediğim gibi GNX-4 düşünüyordum ama bir çok sitede aletin çok dijital sound verdiğini duydum. Açıkçası biraz tırstım. Burada da herkes XT Live'ın drive'larını ve analog'a yakınlığını övüyor. Kafam acaip karışık. Sırf bu sayfa yüzünden processor'ü 1-2 hafta erteleyeceğim herhalde.
Bu thread'de live ile gt-8 zaten baya bi incelenmiş. GNX4'ü de arattım. Ama nedense GNX4'ten bahseden yok - satanlar dışında 🙂
C.tesi gidip iki aleti de denemek istiyorum. Gitmeden ön bilgi için GNX4 ile XTLive'ı karşılaştırabilecek olan var mı? Özellikle amp modelleme, drive'lar, dijital sound'a yakınlık (ki bu kötü) açısından.
Cevaplarınız gerçekten çok faydalı olacak. Neticede baya bi para bu meretler.
Şimdiden teşekkürler