Pod xt & xt live

Arkadaslar bende pod 2 mi satip, pod xt sahibi oldum. Alet gercekten sinirlari zorlayan bir sekilde dizayn edilmis. Pod 2.0 ona göre cok daha basitti. Pod 2 deki gibi hemen oturup bir ton hazirlayim olmuyor cok daha fazla efor gerekli, ama adamlar asmislar ve harika bir sey yapmislar. Online ton bankasi, tikladiginiz anda binlerce hazir ton önünüzde ve yüklemeden realtime deneme imkaninida var.

Pod XTlive ayarında bi alete benzemiyor.Floor Pod(Pod 2.0)'un biraz daha geliştirilmişi.2.0la Podxt arası bir alet veya Podxt'nin yeni versiyonu olabilir.Öyleyse de xt'den daha zayıf görünüyor okuduğuma göre.XT live ayarında yeni pro. bu yıl içerisinde çıkaracaklar gibi.

Sigmastern demiş ki:
Arkadaslar nerdesiniz, bana türk rock tonlari lazim, yazdiysaniz vede paylasmaktan cekinmiyorsaniz lütfen bana ulasin yada bunlari hep beraber line 6 sitesine yükleyelim bizim türk tonlarida olsun. Bana [email protected] adresinden ulasabilirsiniz. Simdiden tesekkürler

"turk rock tonu" ne demek kardeşim ya bir açıklarmısın? 🙂

tonun lisanı var da ben mi bilmiyorum..
bana da Tayvan tonları lazım, elinde olan varsa bi zahmet... 😀

arkadaşım...
bu tonlar bir "kalıp" değil...
bakkaldan bir paket tuz almak gibi bişey değil yani...

binbir türlü kombinasyon sonucunda oluşur her grubun kendi tonu.. ve türk yabancı farketmeden bir çok grup benzer tonları kullanabilir..

demek istediğim tonları türk yada amerikan diye ayırmak çok yanlış, ve oldukça komik geldi bana..

anladigim kadariylan daha önceden line 6 sitesinde bulunmadin. Sitede bir cok grubun bir cok parcasi icin ayri ayri kullandigi tonlarin pod xt icin setuplari gerek line6 gerekse bizim gibi kullanicilar tarafindan hazirlanip paylasima sunuluyor. Basit bir örnek

Gitarist: kirk hammet , james hefield
Parca: welcome home sanatarium
Grup: metallica

Ayni bu sekilde aramizda örnegin Kurban vs. grubunun cesitli tonlari icin xt de ton yazan arkadaslar var. Ben bunlarin paylasimi icin ricada bulunmustum.

line6 sitesinde bulundum tabiki...

ama şöyle bir gerçek varki, sen başkasının hazırladığı tonlarla aynı sonucu alamazsın büyük ihtimalle...

çünkü gitarından, manyetigine, amfiden, gitar teline kadar herşey tonu büyük ölçüde etkiliyor..
bu sebeple başkasının hazırladığı tonu kullanmak çok doğru değildir, iyi de sonuç vermez genellikle..

sana tavsiyem kendi tonunu yazıp kullanman..
bu alet hazır tonlar kullanmak için fazla iyi, ve pahalı..

kullanmayı tam anlamıyla öğrenip süper tonlar yazabilirsin, ve öğrenmenin yolu da kurcalayıp keşfetmekten geçer..

PG13 demiş ki:

ama şöyle bir gerçek varki, sen başkasının hazırladığı tonlarla aynı sonucu alamazsın büyük ihtimalle...

çünkü gitarından, manyetigine, amfiden, gitar teline kadar herşey tonu büyük ölçüde etkiliyor..
bu sebeple başkasının hazırladığı tonu kullanmak çok doğru değildir, iyi de sonuç vermez genellikle..

kullanmayı tam anlamıyla öğrenip süper tonlar yazabilirsin, ve öğrenmenin yolu da kurcalayıp keşfetmekten geçer..

Yazdiginda gerceklik payi olsada, arkasindan direk sunu sorarim ben. Peki durum böyleyken niye line 6 böyle bir site hazirliyor, niye binlerce kisi buraya yazdiklari tonlari koyuyor vede neden yüzbinlerce kisi bu tonlari kullaniyor. Bilgi paylastikca büyür, ben yapacagim sen yapacaksin, senin benim yaptigimin üstüne birileri bir sey daha ekleyecek vede bu böyle gidecek interneti bu yüzden seviyorum. Aleti kullanma klavuzunuda sonuna kadar okuyup cözdüm, isimin yogunlugu azaldigi zaman mutlaka kendimde birsey yapip seve seve line 6 sitesinden paylasima sunacagim.

Arkadaşlar ton ton diye yemeyin birbirinizi. Ton tondur işte, Türk grubu da olsa Zimbabwe'de olsa. Al koy bir Pearl Jam tonu biraz kurcala bizim grupların yarısının tonunu elde edersin zaten.

Hazır yapan varsa koysun tabi millet uğraşmasın. Başkasını tonu diye kullanmamazlık edecek değiliz.

Sigmastern demiş ki:
PG13 demiş ki:

Yazdiginda gerceklik payi olsada, arkasindan direk sunu sorarim ben. Peki durum böyleyken niye line 6 böyle bir site hazirliyor, niye binlerce kisi buraya yazdiklari tonlari koyuyor vede neden yüzbinlerce kisi bu tonlari kullaniyor. Bilgi paylastikca büyür, ben yapacagim sen yapacaksin, senin benim yaptigimin üstüne birileri bir sey daha ekleyecek vede bu böyle gidecek interneti bu yüzden seviyorum. Aleti kullanma klavuzunuda sonuna kadar okuyup cözdüm, isimin yogunlugu azaldigi zaman mutlaka kendimde birsey yapip seve seve line 6 sitesinden paylasima sunacagim.

Kitabı okuyup istedigin tonu yazmak diyorsan eğer tüm ingilizce bilenlerin süper ton yazması lazım öyleyse 🙂 Oturcaksın kulağına göre ton hazırlayacaksın.olay budur.Tabi kullandığın özelliklerin ne olduğunu bilmen gerek.Bi phazer flanger vs... Kolay gelsn

Türkce parcalar icin ton yazan varmidir dedik olay oldu abicim ya, yazilabilecek ne kadar gereksiz sey varsa yazildi, her türlü akil verildide bir kiside cikip bende vardi demedi, bumudur dayanisma paylasim. Yok ben vazgectim, pes dogrusu.

arkadaslar metal pack hakkinda bilgiye ihtiyacim var.metal packteki anfiler super gibi gorunuyo.metal packi kullanan varmi artilari ne eksileri varmi.simdiden yardim edenlere tesskurler.cok merak ediyorum mesa engl modellemelri var .tonlardan memnunmusnuz .

ya arkadaslar bass pod xt live kullanıyorum..aletten son derece memnunum ancak whammy efektine ihtiyacım var..ve processorde bu efekt yok..yeni sürüm updatei ile pod xt live kullanan arkadaslara bu efekt "bender" adıyla gelmiş sanırım ancak bass pod xt live için böyle bir durum yok sanırım.. bu efekte sahip olmamın yolu nedir bilgisi olan var mı acaba?

Geri