Kendi kendini eğiten insanların sahip olması gereken en önemli özellik, kendine karşı dürüst olmasıdır.
Çok yetenekli, ama çok kırılgan egolu insanlarla karşılaştım geçmişte. Bunlar birilerinden ders alıp bir şeyler öğrenseydi, çok başka yerlerde olabilirlerdi. Ama kimsenin kendilerine bir şey öğretmesi fikrine dayanamıyorlardı.
Eğer nota okumama tercihiniz böyle bir sorunu gizliyorsa, nota okumanın üzerine gitmenizi tavsiye ederim. Size müzikal anlamda fayda sağlar, sağlamaz, onu ileride tartarsınız. Ama yapamadığınız şeyin üzerine gidip yol almak, size her şeyden önce kendinizi geliştirmeniz açısından fayda sağlar. Otuz küsur senede gitar sayesinde şunu öğrendim: İnsan, çoğu zaman kendine karşı yol almak zorundadır. Gitarı hep çok sevdim, ama ilerlemek için öğrenmek zorunda kaldığım şeyler (teknik, teori...) her zaman çok zordu ve başlarda hep moralimi bozardı. Çünkü oralarda egomla yüzleşmek ve bilmediğimi, yapamadığımı kabul etmek zorundaydım önce.
Sizin yazdığınız bazı şeyler de bu açıdan "alarm" veriyor. "müzik kulağım gercekten cok güclü" diyen birisinin "akor türetemiyorum" demesi tutarlı değil. Bunu birinin size söylemesi gerekir.
Bu coğrafya, makamsal/modal müziğin ön planda olduğu bir yer. O yüzden de pek çoğumuzun melodik kulağı güçlüdür.
Akorlar ise çok sesli batı müziğinin temeli. Bilmem anlatabiliyor muyum...
Zorlandığınız yer, gelişmeniz gereken yeri gösterir. İşin özü bu.