HT1 efektsiz bir amfi, denediğiniz alet daha dijitalse,onun tonu net gelebilir. Les pauller genel olarak tonu kapalıdır, maunun tonu daha boğuk gelir, akçaağaç kaplama bu yüzden yapılır. Midleri açıp switch en alt konumdayken cayır cayır tertemiz drive alabilirsiniz, bende de maun bir gitar var, ht20 ile (ht1 in akrabası) fenderden daha net sesler veriyor (gerçi klasmanı aynı değil). Çok fazla parametre var, en iyisi içinize sineni almak, buradan biz ne kadar yazıp çizsek de önemi yok 🙂Alacağım amfiyi denediğimde HT1 den daha temiz bir ses aldım🙂
İşin garibi Epiphone Standard da ki manyetikle Explorer Gothic deki manyetik aynı. Ağaçları da aynı ama ne hikmetse Gothic baya bir metal tonlarına çıkarken Les Paul Standard o tonlara çıkmıyor. Anlamadım bu işleri ya😀 Farklı amfi ile denedim ondan olabilir aslında. (Les Paul ü Vox VT20+ de, Gothic i Blackstar İd15 TVP ile denedim.)
Ht1 in tepkisi dijital aletlere göre iyidir (tm 30, 60 haric, kullanıcıları çok övüyor, denemek lazım.)
Vox denemedim, alltube ise ht'den iyi olabilir, ht'lerin de tonunun genel olarak kapalı olması durumu var, fender amp. netliği yok. Ama fiyat performans açısından ht'ler iyidir 🙂