Pre-amp Almalı Mıyım ?

İyi bir ses kartına 400 - 500 lira vermektense ( ses kartı olarak focusrite scarlett 2i2 düşünüyorum alanlar gayet memnun) pod x3 benim ideal çözümüm olacak pod sesi ve efectleri işletip pc ye göndereceği için pc ye çok yük bindirmeyecektir.hdd benchmark testi yaptığımda 40-50 mb/sn gösteriyor sanırım harddiskimde bi problem var pod x3 sahibi olduktan sonra bir ssd alıp bilgisayarında saniyedeki veri aktarım hızını baya bi arttırmış olurum.
Kayıt-prodüksiyon işleri ile uğraşıp da ssd kullanmamak yapılabilecek en ciddi ihmaldir bana göre. ssd taktıktan sonra bilgisayardaki rahatlamayı bariz hissedeceğine garanti veriyorum. Yalnız ben alırken çok pahalıydı o nedenle 128lik alabildim sen en az 256lık al ki sonra pluginleri vs. kuracak yerin kalsın.

İyi bir ses kartına 400 - 500 lira vermektense ( ses kartı olarak focusrite scarlett 2i2 düşünüyorum alanlar gayet memnun) pod x3 benim ideal çözümüm olacak pod sesi ve efectleri işletip pc ye göndereceği için pc ye çok yük bindirmeyecektir.hdd benchmark testi yaptığımda 40-50 mb/sn gösteriyor sanırım harddiskimde bi problem var pod x3 sahibi olduktan sonra bir ssd alıp bilgisayarında saniyedeki veri aktarım hızını baya bi arttırmış olurum.
Bu setup rahatlıkla iş görecektir. Bu arada özellikle belirtmek isterim rock, metal vs soundlarda kayıt yaparken dist veya overdrive ritm gitarlarda simulatörler çok iyi sonuç vermiyor veya istediğiniz tonları yakalamak için çok uğraşmak gerekebiliyor. bu şekilde POD'un kendi amp veya kabin simulatörlerini GTR rig vs ile kombine etme şansınız da olur.

Prosesöre geçecekseniz dikkat etmek gereken bir şey host DAW'ınızın temposuyla prosesörünkini senkronize etmek bir sorun olacak (herhalde bir şekilde yapılabilir, özellikle USB ile bağlanan prosesörlerde, ama nasıl bilemem). Yani mesela davulun gidişine uygun bir delay kullanmak istediğinizde sorun olur. Guitar Rig Nine Inch Nails'e yettiğine göre bana da yeter diye düşünüyorum ben. Açıkçası amfi mikrofonlamakla uğraşmaya değecek bir fark yok. Aynı şekilde amfi simülatör pedallarla da hissedilir bir farkını duyamadım (Tech 21 Blonde). Ama tabii zevk ve uğraşı meselesi.

44.1 Khz de kesinlikle yeter, üstüne gerek yok.

EK: Amfi mikrofonla fark yok derken kendi evimde yapabildiğimi kastettim. Tabii harika amfiler, harika mikrofonlar ve harika odalarda yapılacak bir mikrofonu çoğu insan guitar rig'e tercih eder.

Son düzenleme:

Geri