Eldeki Helix eskimiş, daha portatif ve custom (analog pedallar) zincir oluşturulacaksa gayet mantıklı ürün. Bütün kuracağınız setup bugün kullandığınız standart Helix çantasına sığacak sonuçta. Ama diğer noktalar atlanmasın;
-Kabin sim. sözkonusu olduğunda analog dijitalden kötü, zaten çeşitli ürünlerle tecrübesi olan arkadaşların cevapları bunu destekler nitelikte (benim eklediğim resimler ayrı).
-Poweramp'siz preamp'tan ton çıkmaz. Eskidende çıkmazdı, ADA/Mesa/Marshall rack preampları hep poweramp'le kullanınca lezzetini ortaya koyardı. Bu sansamp'te (klonu shakti) işte poweramp'siz bir preamp özünde (3. parti plug-inleri vardı diye hatırlıyorum, fikir için denenebilir). Helix'le kulağınız alışıksa eminim direk soundunu beğenmeyeceksiniz, en popülar olduğu zamanlarda bile OD pedal veya amfi send/return'üne takmayı tercih etti sevenleri sonunda (Üşendim şimdi ama aratsak türkrock'ta çıkar yıllar öncesinden yorumları).
İşin başka ucu; Eğer Helix tonunuzdan bir memnuniyetsizlik duyduysanız birde mixer'in başındaki adam faktörü var. SM57+amfi ile tonlamayı (bir şekilde) becerebilen kesim, prosesörde tonu beter edebiliyorlar ezbere yaptıkları eq uyuşmayınca.