Prosesöre power supply ile güç vermek...

• Konuyu açan Konuyu açan crushhh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Herkese selamlar. Epey bir araştırmama rağmen, yeterli kaynak ve veri bulamadığım için, bu haltı yemeden önce, elektrik ve elektronikten anlayan forum ahilisine danışmaya karar verdim.
Şimdi benim hibrid bir pedalboard setim var. Clean ve drive tonumu aldığım bir Zoom g3n prosesor var. Buna baglı analog olarakta, noise gate, chorus,phaser ve wah pedalı bulunmakta. Analog pedalları Joyo jp02 power supply ile besliyorum. Zoom g3n ise zaten kendi adaptörüne sahip.. Ama ben adaptör sayımı teke düşürmek istiyorum. Joyoda bir adet 9 volt 500 ma çıkış mevcut. Zoom g3nin adaptörü ise 9v 500ma değerlerinde. Sizce prosesörü ve analog pedalları, power supply ile beslesem herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ? Orjinal adaptörünü kullanmazsam prosesore zarar verme ihtimali olur mu ?
Herkese sevgiler...

Polariteler, volt/amper değerleri ve kullanılan soket tuttuğu sürece bir şey olmaz. Ama polarite önemli gerçekten.

Line6'in beslemeler konusunda götü başı ayrı oynadığından üçüncü parti power supply üreticileri illallah etmiştir. Zoom da öyle mi bilmiyorum. 😁
Polaritede sorun yok tutuyor. Cihaza zarar gelmesin ama beni 3lü priz ve bir miktarda olsa kablo karmasasindan kurtarsa kafi.. Bazen o bile izdirap oluyor surekli sahne islerinde 🙂 Hem de benim gibi baska uygulamak isteyen varsa onlara da bir dokuman olmus olur, yapilip yapilamayacagi hakkinda..

Evet an itibari ile denedim ve inanilmaz derece bir otme sesi aldim sadece... Cihaz aciliyor, islevler sorunsuz calisiyor ama sadece otuyor.. Kendi adaptorunu taktigimda hersey normale donuyor.

Cevaplar icin herkese tesekkur ederim. Boylece, denemek isteyen diger arkadaslara referans olacaktir. Bende boylece ogrenmis oldum.

Valla 40 yil dusunsem benimde aklima gelmezdi 🙂 Calissa bence gayet hos ve basarili olur benimde yukumu ve karmasami hafifletmis olurdu bir nebzede olsa...

Geri