Hissiyat olayı ve tuşe hassasiyeti tamamen görsel algıya göre şekillenen birşey...gözler bağlı A/B yapınca 3 kere üst üste lambalıyı yakalayana abi çekerim yaşım 39 🙂
Poweramp kısmını tam bilemiyorum videodaki tekrar dikkatli baştan izlemem lazım birkaç yılı var bu videonun aklıma geldiği için direk eklemiştim...Videoda dikkatimi çeken birşey var . Bu Kemper içinde power amp barındıran modeli mi? Değilse, direk kabini beslemesi mimkün olmaz. Acaba bu yüzden arada amfi değiştirirken, arkadaki çıkışları da power beslemesi için diğer amfinin return girişine mi bağlıyorlar? O zaman aldatıcı bir video olur.
Diğer yandan söyediğim mevzuya da geliyoruz. Bu cihazları uygun kabinler ile kullanmak gerekiyor demiştim bu videodaki gibi. Senelerdir söylüyoruz stüdyo mönitörü ile gitar çalınmaz diye işte bu yüzden.
Gir 5" speakera, Sonra "VST ler, Prossesörler gerçeği gibi hissiyat vermiyoğğğğğ!"
Kayıtta IR kullanıldığı sürece referans monitörlerden duyuyoruz çaldığımızı, zaten amfi hissiyatı full fange flat response olayına monitörde yansımıyor, sıkıntı burada...Şuanda çeşitli pedalları ve IR presetlerini birlikte kullanarak hybrid bir şekilde kaydediyorum elimdeki işleri, yakın zamanda da tamamını yayınlarım diye düşünüyorum. Açıkçası amfi hissi ve tuşe cevabı konusunda klasik yöntemleri ve ekipmanları bu sistem ile kıyasladığımda ne yazık ki istediğimi veremiyorlar. Öte yandan; sonuçlar herkesi mutlu edecek, herkes tarafından genel geçer bir şekilde pozitif karşılanacak diye bir durum da yok. Gözlemleyebildiğim kadarıyla genelde geleneksel soundlara meraklı kişilerce ret yiyor teknoloji. Fakat sebebinin kesinlikle “daha iyi duyan kulaklar” olduğunu düşünmüyorum. Alışkanlıkların bir noktadan itibaren esarete dönüşmesi gibi geliyor bu durum bana daha çok.
Benim içinse bu dönüşüme kapılmamak kaçınılmazdı. Çok değil, sadece 10 yıl öncesine kadar tüm bu VST ve IR dünyasına kocaman bir saçmalık olarak bakıyordum. Tıpkı 7 telli gitarlara da hemen hemen aynı yıllarda “elimi sürmem” dediğim gibi. Ne zaman ki duyduğumda beni silkeleyen malum soundlar elimdeki ekipmandan çıkmaz oldu, o vakit bana güneş doğdu. İçinizdeki yobaz, ergen sivilceli metalciyi boğun atın gitsin. Gerisi kolay. 🙂
.